Máte doma prváka? Pozrite sa čo treba nakúpiť pred nástupom do školy

Tipy k nákupuDeti  |  Rodičia a deti 3. 8. 2023

Prázdniny sú už v polovici a školský rok sa nezadržateľne blíži. Máte doma prváčika? V tom prípade si prečítajte tento článok, v ktorom nájdete užitočné tipy na všetko, čo treba pred nástupom do školy nakúpiť.

Prvý školský rok je významným míľnikom v živote každého dieťaťa. Pre rodičov je to obdobie, kedy sa pripravujú na zásadnú zmenu v živote svojho malého školáka. Jednou z kľúčových úloh je nákup školských potrieb, ktoré budú dieťaťu pomáhať pri učení a prispôsobovaní sa novému školskému prostrediu. V tomto článku si preto prejdeme základné veci, ktoré je potrebné zakúpiť pre prváka do školy.

Školská taška na všetky učebnice a potreby

Školská taška je jedným z najdôležitejších prvých nákupov. Je potrebné vybrať kvalitnú a pohodlnú tašku, ktorá je dostatočne veľká na uloženie všetkých potrebných vecí. Dôležité je tiež dbať na správne nastavenie ramenných popruhov, aby sa váha rovnomerne rozložila na obe ramená dieťaťa. Školskú tašku vyberajte spolu s dieťaťom - existujú batohy s rozprávkovými postavičkami, takže rozhodne nechajte dieťa vybrať podľa seba. Školské tašky kúpite napríklad na Sinsay.

Obrázok

Učebnice a zošity podľa požiadavok školy

Informujte sa od školy o zozname potrebných učebníc a zošitov. Nákupom učebníc sa uistíte, že váš prvák má všetky materiály potrebné na vyučovanie. Zošity sú dôležité pre písanie úloh, zápis poznámok a rozvíjanie kreativity. Využite na zošity napríklad Mall zľavový kód a ušetrite. Učebnice niekedy zabezpečuje škola, ale môže sa stať, že ich budete musieť nakúpiť sami. Rôzne učebnice viete zohnať v kníhkupectvách.

Písacie potreby na prvé písanie

Nákup písacích potrieb je nevyhnutným krokom pri príprave na školu. Zahrňte do zoznamu ceruzky, perá, farebné fixky, gumy, pravítka a ďalšie potrebné písacie pomôcky. Vyberte produkty, ktoré sú vhodné pre deti a ergonomicky tvarované, aby dieťa pohodlne držalo pero či ceruzku. Výhodné písacie potreby viete nakúpiť napríklad na AliExpress, avšak je treba ich nakúpiť vopred, aby stihli prísť. Ak sa rozhodnete nakupovať na Slovensku, opäť odporúčame Mall.sk. Nezabudnite tiež na peračník, do ktorého sa všetky písacie potreby zmestia.

Pracovné pomôcky aj na rozvíjanie kreativity

Niektoré školy vyžadujú špecifické pracovné pomôcky pre jednotlivé predmety. To môže zahŕňať štetce na výtvarnú výchovu, výkresy, pastelky, nožnice a ďalšie potrebné veci. Získajte si informácie o týchto špecifických požiadavkách a prispôsobte svoj nákup podľa nich. Každá škola môže mať iné požiadavky. Na výtvarné produkty môžete použiť AliExpress kupón.

Oblečenie a obuv v ktorom sa bude dieťa cítiť pohodlne

Pohodlné a vhodné oblečenie je dôležité pre dlhé dni strávené v škole. Dieťa bude potrebovať papuče na pohyb po areáli školy a samozrejme aj vhodné oblečenie na cvičenie. Preskúmajte kategóriu Sinsay deti, kde nájdete rôzne oblečenie pre dievčatá aj chlapcov. 

Ďalšie potreby, ktoré by sa mohli hodiť

Zistite, aké sú možnosti stravovania v škole a podľa toho kúpte potreby na desiatu. Ak bude vaše dieťa v škole obedovať, stačí mu pribaliť len ľahkú desiatu. Na to si môžete zaobstarať desiatové boxy, alebo sáčky. Samozrejmosťou je aj fľaša na vodu. Aj pri nákupe týchto vecí môžete ušetriť na AliExpress alebo využite Sinsay zľavový kód.

Pri nákupe je dobré zahrnúť dieťa do rozhodovacieho procesu. Umožnite mu vybrať farby alebo vzory písacích potrieb a tašky, aby sa cítilo špeciálne a motivované pre nový školský rok.

Nakupovanie potrieb pre prváka do školy môže byť zábavnou skúsenosťou pre celú rodinu. Dajte si čas na porovnanie produktov, využite výhody predsezónnych zliav a v prípade neistoty sa obráťte na skúsených rodičov alebo učiteľov, ktorí vám môžu poskytnúť užitočné rady. S vhodným vybavením a pozitívnym prístupom bude váš prvák pripravený na úspešný začiatok svojej školskej cesty.

Súvisiace obchody

AliExpress, Mall.sk, Sinsay

Chcete prísť o odmenu až 15 % z každého nákupu na internete?

Stačí sa zadarmo zaregistrovať a o žiadne odmeny už nikdy neprídete.

Práve teraz k novému účtu až 10 € za vaše nákupy. Ku každej odmene za nákup, získate ďalšiu bonusovú v rovnakej výške. Celkom na bonusových odmenách môžete získať až 10 €.

- alebo -
Registráciou súhlasíte s podmienkami použitia a so spracovaním osobných údajov.
Máte už účet? Prihláste sa