Nakupujte lacnejší tovar na bazároch. Ako to funguje?

Tipy k nákupuTipy a triky  |  Nakupovanie 10. 11. 2021

Milióny ľudí sa na ne spoliehajú, keď potrebujú nejaký tovar za pár eur alebo chcú niečo predať. Ak ste zatiaľ neprepadli “čaru” bazárov, zrejme to odteraz bude inak! Ako fungujú bazáre, a ktoré sa oplatí využiť? 

Potrebujete sa niečoho zbaviť? Alebo si chcete zaobstarať nový nábytok do záhrady, či novú detskú výbavičku a pritom ušetriť? Zoznámte sa s internetovými bazármi, ktoré sú na to priam stvorené! Slúžia na predaj a kúpu takmer akéhokoľvek tovaru alebo služby. Čo je na tom najlepšie, tvorcami obsahu ste vy! Nakupujete a predávate prostredníctvom zadaných inzerátov

Môžete kúpiť od kníh, spotrebičov, oblečenia cez náradie, až po byty, či dokonca si nájdete zamestnanie. Na bazároch si pokojne môžete vybaviť celú kuchyňu či obývačku! Zoženiete kvalitný nábytok, ktorý by ste inak kúpili napr. v Merkury Market

Ako fungujú bazáre?

Každý bazár má inak nastavené podmienky využívania. Ak by ste chceli niečo od niekoho kúpiť, jednoducho zareagujete na inzerát odoslaním formulára alebo napíšete priamo predávajúcemu. Všetko ostatné je medzi vami a predávajúcim. 

Ak chcete bazár využiť na predaj, vo väčšine z nich je potrebné sa zaregistrovať. Po registrácii už môžete využívať služby internetového bazáru. Stačí len zadať text inzerátu, fotografie a kontakt na seba. 

Nákupné tašky

Nakupujte ostošesť v bazároch a ušetrite!

TIP: Pozor však na to, akú ponuku zverejníte. Na bazároch platia prísne podmienky, ktoré hovoria o zákaze inzerovania niektorých vecí, vrátane multilevel systémoch, predaja liekov či cigariet. Oplatí sa preštudovať si podmienky inzercie

Ďalšie služby bazárov

Vo väčšine bazárov je možnosť zvýšiť šancu, že si nejaký používateľ od vás kúpi tovar či službu. Mnohé ponúkajú tzv. “topovanie” inzerátu, vďaka čomu sa vaša ponuka stane viditeľnejšia pre ostatných a bude uvedená hneď v hornej časti stránky. Taktiež je možnosť nechať si inzerát zvýrazniť. Je na vás, ktorú službu využijete, no rátajte s tým, že si priplatíte. 

Výhody a nevýhody bazárov

Hoci na prvý pohľad vyzerajú bazáre ideálne, majú tiež svoje nevýhody. 

Výhody

  • Široký výber tovaru a služieb
  • Ponúkať alebo kupovať môže ktokoľvek od 18 rokov
  • Lacnejší tovar
  • Zoženiete aj úplne nové veci

Nevýhody

  • Neviete, čo kupujete
  • Nižšia kvalita predávaného tovaru, ktorý je použitý
  • Niektoré doplnkové služby a pridávanie inzerátov do určitých kategórií sú spoplatnené

Najväčšie bazáre na Slovensku

Na slovenskom trhu funguje niekoľko osvedčených internetových bazárov, v ktorých môžete využiť služby inzercie. 

Bazar.sk

Bazar.sk je jedným z najväčších a najznámejších internetových bazárov na Slovensku. Inzertný portál je súčasťou siete azet.sk, preto sa na registráciu využíva systém azet.sk. Každý používateľ si registráciou vytvorí svoje AzetID, ktoré využíva na bazar.sk, ako aj v iných službách v sieti azet.sk. 

Ponúka rýchlu a jednoduchú inzerciu a navyše zadarmo! Aktuálne sa v ňom nachádza viac ako milión inzerátov. Bazar.sk má tiež svoju mobilnú aplikáciu, ktorá získala prestížne ocenenie 4ka Android Code 2017 a pridala sa k najlepším Android aplikáciám na Slovensku.

Bazar.sk

Bazar.sk je jedným z najväčších internetových bazárov na Slovensku.

Bazos.sk

Kúpiť si nový byt alebo predať auto. Nie je nič, čo by bazos.sk nezvládol! Online bazár Bazoš ponúka bezplatnú inzerciu, ktorá neostane nepovšimnutá. Každý deň zavíta na webové stránky tisícky návštevníkov. Bazos.sk sa považuje za najrýchlejšie rastúci inzertný server na Slovensku. Od konkurencie sa odlišuje maximálnou prehľadnosťou a jednoduchosťou.

Zoženiete na ňom všetko, či už vstupenky na rôzne podujatia, príslušenstvo pre PC alebo nové zamestnanie. Bazoš autá sa zase postarajú o nového štvorkolesového tátoša a pritom ostane pár eur vo vrecku!

Bazos.sk

Bazos.sk vám predá auto alebo pomôže pri kúpe lacného tovaru.

Modrýkoník bazár

Modrý koník si získal svoju popularitu ako diskusný portál, v ktorom si navzájom radia ženy s čímkoľvek ohľadom tehotenstva, zdravia, detí či rodiny. Prináša odpovede na otázky z praktického života. Súčasťou neho je Modrykonik bazar, ktorý vyžaduje registráciu. Môžete predávať i nakupovať tovar a následne pridať hodnotenie po uzavretí obchodu medzi predávajúcim a kupujúcim. Detské oblečenie, hračky, výbavu do detskej izby, ale aj čokoľvek do domácnosti a pre dospelých, čo sa týka zdravia a kozmetiky. To všetko nájdete v bazáre! 

Modrykonik bazar

Modrykonik bazar je nielen pre mamičky!

Autobazar

Máte radi rýchlosť alebo preferujete rodinný typ? Zverte sa do rúk internetovému Autobazáru, ktorý sa postará o nový prírastok do garáže. Bazar eu ponúka osobné, terénne i nákladné vozidlá, motorky, návesy, skútre, lode, náhradné diely a iné príslušenstvá. Vďaka bazáru môžete zohnať auto vo výhodnej cene

Autobazar

Autobazar ponúka vozidlá i náhradné diely v prijateľných cenách!

TIP: Ste vášniví muzikanti? Zaujme vás kúpa produktov na Muziker bazar! Ide o produkty, ktoré sú staršie, nie sú zabalené a sú už niekým používané, ale so zníženou cenou!

Rady na bezpečný nákup a predaj

  • Buďte opatrní
  • Pýtajte sa na detaily: zistite si spôsob doručenia, poštovné, získajte si viac fotografií
  • Pri použitom tovare čakajte istú mieru opotrebovania. Pýtajte sa na prípadné poškodenia tovaru
  • Osobné prevzatie je najbezpečnejší spôsob nákupu. Tovar si prezriete a až potom dáte peniaze. 
  • Ak predávate, uveďte čo najpresnejšie informácie o tovare aj s fotografiami
  • Preštudujte si podmienky využívania bazáru a predídete nedorozumeniam a problémom

Nakupujte výhodne s Tipli

Viete o tom, že s Tipli cashback systémom dostanete z každého nákupu peniaze späť? Vstúpte do svojho obľúbeného e-shopu na stránke Tipli a my vám pripíšeme cashback odmenu na váš účet. Využite aktuálne Tipli zľavy, kombinujte ich s Tipli cashbackom a nakupujte ešte výhodnejšie ako doteraz!

Nakupovať výhodne

Súvisiace obchody

Bambino.sk, Market24.sk, Masiv24.sk, Bagalio.sk

Chcete prísť o odmenu až 15 % z každého nákupu na internete?

Stačí sa zadarmo zaregistrovať a o žiadne odmeny už nikdy neprídete.

Práve teraz k novému účtu až 10 € za vaše nákupy. Ku každej odmene za nákup, získate ďalšiu bonusovú v rovnakej výške. Celkom na bonusových odmenách môžete získať až 10 €.

- alebo -
Registráciou súhlasíte s podmienkami použitia a so spracovaním osobných údajov.
Máte už účet? Prihláste sa