Plnohodnotný smartphone do 120 €? To je CUBOT X19!

Tipy k nákupuAkčné ponuky a výpredaje  |  Tipy a triky  |  Nakupovanie 10. 11. 2021

Hľadáte skvelý telefón, ktorý bude spĺňať najnovšie trendy, či už po technickej, tak aj designovej stránke, ale nechcete zaňho utrácať niekoľko stoviek eur? CUBOT X19 by pre vás mohol byť tým pravým priateľom, ktorý za málo peňazí ponúkne skutočne veľa muziky!

CUBOT je na Slovensku menej známa značka, avšak v Číne patrí medzi tie lepšie. Vyniká skvelým pomerom cena/výkon a za cenu niečo cez 100 € ponúka svkelé vlastnosti. Náš partner GearBest poskytol k recenzii úplnú novinku tejto značky a my vám ju teraz s radosťou predstavíme.

Ako už bolo napísané vyššie, jedná sa o úplnú novinku na trhu - CUBOT X19. Telefón bol uvedený do predaja na prelome januára a februára 2019 a vďaka špeciálnej akcii obchodu GearBest na ňom teraz môžete ušetriť aj niekoľko desiatok eur. Celková cena sa tak dostane pod 3 000 Kč.

Hovoríte si, že za takú cenu predsa nie je možné, aby telefón spĺňal požiadavky na kvalitný prístroj za málo peňazí? Opak je pravdou!

Telefón sa so svojím výkonom hravo vyrovná aj drahším modelom, ktoré na českom trhu nájdete. Ponúka 8 jadrový procesor MediaTek s frekvenciou až 2,3 MHz. Spolu s 4 GB RAM potom hravo výkonom predbehne novinku od konkurenčného HUAWEI - konkrétne HUAWEI P Smart 2019, ktorý ponúka len 3 GB RAM.

Telefón disponuje tiež vnútornou pamäťou 64 GB, ktorú je možné rozšíriť o pamäťovú kartu. Celý systém potom beží na softwari Android 8.1.

CUBOT X19 má možnosť tiež využívať 2 SIM karty naraz. Jedinou nevýhodou je, že ak chcete používať dve SIM, už nemôžete vložiť pamäťovú kartu, ale tak to má väčšina dnešných duálnych telefónov.

Cubot X19

Obrovský displej je v dnešnej dobe skoro samozrejmosť. CUBOT X19 tak so svojim 5,93 palcovým displejom s rozlíšením 1080 x 2160 pixelov nijak nestráca na konkurencii. Zauímavý je tiež pomer strán, ktorý je (stále trochu neobvyklých) 18:9.

Telefón disponuje tiež duálnym fotoaparátom a jedným predným snímačom. Zadný fotoaparát ponúka 16,0 + 2,0 Mpx, predný 8,0 Mpx. Video potom zvláda natáčať v rozlíšení až 1920 x 1080 px.

Ďalšou super vychytávkou tohto lacného smartphonu je čítačka otlačkov prstov, vďaka ktorej už za malú chvíľu odomknete svoj zamknutý telefón. Skvelé vlastnosti tohto telefónu potom doplňuje veľká batéria, ktorá svojou kapacitou 4 000 mAH s nabíjaním cez moderné USB-C poskytuje dlhú výdrž aj pri náročnejších operáciách.

TIP: Chcete využiť akciu GearBestu, ale ešte ste z Číny nič neobjednávali? Nevadí! My vám poradíme, ako na GearBest nakupovať.

Design telefónu a použitie v praxi

Po rozbalení telefónu, ktorý sa nachádza v elegantnej nízkej krabičke, na nás ihneď vykukne samotné telo mobilu, ktoré je už chránené silikónovým krytom. Ďalej v balení nájdete nabíjačku s USB konektorom, ihlu na vysunutie čítačky SIM kariet a stručný manuál. Slúchadlá bohužiaľ v balení chýbajú.

Telefón sa dobre drží v ruke. Fialovo-zelený chrbát smartphonu síce pekne sfarbený, ale plastový kryt spôsobuje už po chvíli používania známky používania. Tlačidla po bokoch telefónu sú pevné a mobil v zásade ako celok vyzerá naozaj podarene.



Po zapnutí a úvodnom nastavení prekvapia relatívne pekné farby a podsvietenie telefónu. Systém sa už po krátkej chvíli naštartuje a beží hladko. Zapínanie jednotlivých aplikácii a prepínanie medzi nimi je naozaj rýchle a na mobile za takúto cenu až prekvapivé.

Čítačka otlačkov prstov funguje veľmi rýchlo, vyrovná sa aj telefónom vyššej triedy. Je možné zadávať tiež pin, gesto, prípadne heslo. Avšak otlačok prstov je najrýchlejšie a najpohodlnejšie riešenie odomknutia zamknutej obrazovky.

TIP: Na GearBestu nájdete nielen mobily okolo 100 €. V podobnej cenovej relácii tu kúpite aj robotický vysávač.

Ako je na tom foťák?

Znamenito! Spustenie fotoaparátu je bleskové, rovnako ako prepnutie z fotoaparátu do galérie a prezeranie nasnímaných fotiek. Telefón disponuje niekoľkými foto režimami a bohatým nastavením vlastností. Vypichnúť je možné určite režim "Blur", ktorý sa zameria na konkrétny objekt a zvyšok snímku rozostrí.

Funkcia tak umožní krásne makro snímky so zameraním na určitý predmet. Pri dobrých svetelných podmienkach robí CUBOT X19 povedené snímky, ktoré aj pri veľkom priblížení nepôsobí rozmazane. Rovnako tak aj predný 8 Mpx snímač robí podarené obrázky.

Video je možné natáčať v niekoľkých rozlíšeniach - konkrétne 480p, 720p a 1080p. Pri maximálnom rozlíšení sú zábery ostré a pri dobrých svetelných podmienkach veľmi kvalitné. Jediné mínus natáčania videa je mikrofón. Ten bohužiaľ nezaznamenáva zvuk tak, ako by mal, a to sa dosť prejaví na kvalite výsledného snímku.

Cubot X19

Veľkým plusom telefónu je rovnako jeho kapacita batérie. 4 000 mAH postačí aj na dva dni používania. Vďaka USB-C potom nabíjanie prebieha dosť rýchlo. Jedným z mínusov, ktorých si všimne aj lajk, je reproduktor.

Zvuk, ktorý z neho vychádza, nepôsobí príliš kvalitne a oproti fotoaparátu tak v tomto ohľade smartphone stráca na konkurentov z vyššej triedy.

Záverečný verdikt

Telefón za cenu okolo 100 € ponúkne naozaj veľa. Na túto cenovú hladinu urobí krásne fotky, vydrží dlho nabitý, a poskytne aj dostatočnú rýchlosť pri používaní. CUBOT X19 sa hravo vyrovná smartphonom, ktoré sú aj o niekoľko desiatok eur drahšie. Nízka cena je však vykúpená horším spracovaním dielov, vrátane napríklad plastového krytu.

CUBOT X19 však môžeme odporúčať všetkým, ktorí pozerajú na cenu a chcú za svoje peniaze získať to najlepšie. Skvelý pomer cena/výkon je najväčšou prednosťou tohto modelu a my ho môžeme len vrelo odporúčať.

Získajte až 5 % späť pri nákupe na GearBestu vďaka cashbacku

Zaregistrujte sa zadarmo na cashback portál Tipli a nechajte si za nákupy platiť. V GearBest na vás čaká až 5% odmena. Stačí ak sa pred nákupom prekliknúť do obchodu cez Tipli.sk.

Nakúpiť s cashbackom »

Súvisiace obchody

GearBest, AliExpress, eBay.com, eBay.de, eBay.co.uk

Chcete prísť o odmenu až 15 % z každého nákupu na internete?

Stačí sa zadarmo zaregistrovať a o žiadne odmeny už nikdy neprídete.

Práve teraz k novému účtu až 10 € za vaše nákupy. Ku každej odmene za nákup, získate ďalšiu bonusovú v rovnakej výške. Celkom na bonusových odmenách môžete získať až 10 €.

- alebo -
Registráciou súhlasíte s podmienkami použitia a so spracovaním osobných údajov.
Máte už účet? Prihláste sa