Využite službu Uber a ušetrite pri cestovaní

Tipy k nákupu 10. 11. 2021

Uber taxi je služba poskytujúca prepravu osôb po celom svete. Uber predstavuje rýchlu a bezpečnú jazdu po meste prostredníctvom mobilnej aplikácie namiesto klasického dispečingu. Stiahnite si aplikáciu, zaregistrujte sa a využívajte službu naplno.

Uber v kocke

Spoločnosť Uber založili v roku 2009 Travis Kalanick a Garrett Camp v USA. Pôvodný názov bol „UberCab“. O tri roky neskôr sa spoločnosť začala rozširovať do ďalších zemí. Uber však nie je len o preprave z bodu A do bodu B, ale aj o spolupráci na technológiách budúcnosti ako je letecká doprava po mestách alebo samojazdiace auta. Okrem toho sa tiež snaží zlepšiť dostupnosť zdravotnej starostlivosti a sprostredkovať nákladnú dopravu.

Výhody a nevýhody Uber

Výhody pre cestujúcich prináša Uber hneď niekoľko. Je to hlavne jednoduchá rezervácia prostredníctvom vopred nainštalovanej aplikácie, orientačnú cenu vidíte ešte pred objednaním, bezhotovostná platba pri nahraní vašej platobnej karty a nižšie ceny oproti bežným taxi službám.

Výhody služby Uber

  1. Rýchle objednanie cez mobilnú aplikáciu.
  2. Cenu vidíš pred tým, než si objednáš jazdu.
  3. Pri vložení karty nie je potreba mať pri sebe hotovosť.
  4. Výhodnejšie ceny oproti cenám taxi služieb.

Nevýhody služby Uber

  1. Pri zvýšenom dopyte je cena za jazdu vyššia.
  2. Vodič môže zrušiť jazdu bez udania dôvodu.
  3. Nedá sa využiť na Slovensku a ďalších krajinách.
  4. Môžete natrafiť na nekvalifikovaných vodičov.

Ako funguje Uber

Uber taxi ponúka prepravu osôb na vyžiadanie prostredníctvom svojich partnerských vodičov. Tých spojuje s cestujúcimi mobilná aplikácia Uber. Služba tak ponúka aj možnosť zárobku ako uber vodič. Stačí splniť určité podmienky, zaregistrovať sa ako vodič a jazdiť už podľa toho, ako a kedy sa to hodí.

1. krok - registrácia

Aby ste službu mohli využívať, najprv si ju musíte stiahnuť a nainštalovať do vášho mobilného telefónu. Registrácia je rýchla, vyplníte základné údaje a následne na to, už môžete spustiť objednávku.

uber 2

Rýchle a jednoduché objednanie.

2. krok – objednávka

Otvoríte si aplikáciu a v hornej časti do políčka Kam to bude zadáte svoj cieľ. Prostredníctvom GPS navigácie zadáte svoju adresu označením moja poloha, ak sa nachádzate na mieste, kde nepoznáte presnú adresu. Ak svoj cieľ potvrdíte, na mape sa vám zobrazí približná doba čakania na vozidlo. Pod mapou sa vám zobrazí ponuka výberu vozidiel UberPOP, Select a Black a približná cena jazdy. Potom si už len zvolíte platbu kartou alebo v hotovosti a potvrdíte, a tak si záväzne objednáte svoj odvoz.

3. krok – spojenie vodiča s cestujúcim

Hneď po obdržaní vašej objednávky Uber vyhľadá a spojí vás s vhodným vodičom. Vodič objednávku prijme a následne na to sa mu zobrazí adresa a meno cestujúceho. Cestujúci vzápätí obdrží správu, že je jeho vodič je na ceste. Tiež získa meno vodiča a informácie o vozidle. V prípade potreby majú cestujúci aj vodič kontakt na seba, v prípade, že by sa nemohli nájsť.

4. krok – zahájenie jazdy

Vodič vyzdvihne cestujúceho na požadovanej adrese. Ak je cestujúci na cestách a má so sebou aj kufor na cestovanie, vodič mu s ním vždy pomôže a umiestni ho do kufra. Po nástupe do vozidla si vzájomne potvrdia meno cestujúceho a cieľ cesty. Ak informácie súhlasia, zaháji sa cesta. Šofér odvezie cestujúceho do jeho cieľa prostredníctvom navigácie, ktorú poskytuje aplikácia a cestujúci tak môže vidieť mapu cesty. Hneď po skončení jazdy vodič potvrdí dorazenie do cieľa a v tom momente sa Vám stiahne poplatok za jazdu z karty alebo môžete zaplatiť v hotovosti, pokiaľ ste si zvolili túto možnosť.

5. krok – vzájomné ohodnotenie

Na konci jazdy je možnosť vzájomného ohodnotenia 1 až 5 hviezdičkami. Slúži to tak k tomu, že pri príliš častom negatívnom hodnotení, či už šoféra alebo cestujúceho, má Uber právo vypnúť užívateľovi aplikáciu. Cestujúci môžu posielať prepitné a pochvaly vodičom. Taktiež pri nespokojnosti so šoférom môžu poukázať na nedostatky.

uber 3

Uber ponúka odmeny pri odporúčaní kamarátom.

Kde je možné využiť Uber

Uber v Bratislave síce dočasne končí, môžete ho však využiť v susednom Česku alebo na dovolenke. Celosvetovo pôsobí vo viac než 70-tich krajinách, takmer 500 mestách a celkový zoznam všetkých miest môžete nájsť na oficiálnych stránkach. V Európe je to hlavne okrem Česka aj Nemecko, Maďarsko, Veľká Británia, Holandsko, Francúzsko, Chorvátsko, Švajčiarsko, Poľsko a ďalšie. Uber si zakladá na nízkych cenách a práve preto sa stáva vhodnou alternatívou pre lacné cestovanie po celom svete.

Extra služby

Okrem prepravy osôb motorovým vozidlom Uber ponúka aj ďalšie extra služby v určitých krajinách a mestách. Uber Eats ponúka jednoduchý spôsob doručenia jedla z ponuky niekoľkých reštaurácií a rôznych kuchýň. Uber for business uľahčuje pracovné jazdy pre celý pracovný tým. Uber Boat predstavuje prepravu loďou a vyskúšať ju môžete počas dovolenky v Chorvátsku.

Cestujte lacnejšie s Tipli

Ušetrite pri cestovaní s Tipli. Ak nemôžete alebo nechcete využiť službu Uber, jednoducho si zarezervujte svoj automobil z pohodlia domova z autopožičovne a užívajte si cestovanie naplno. Zaregistrujte sa zdarma na Tipli.sk a a časť peňazí sa vám vráti späť!

Súvisiace obchody

CND Travel, Travelking, zlavoMAX, Kiwi.com

Chcete prísť o odmenu až 15 % z každého nákupu na internete?

Stačí sa zadarmo zaregistrovať a o žiadne odmeny už nikdy neprídete.

Práve teraz k novému účtu až 10 € za vaše nákupy. Ku každej odmene za nákup, získate ďalšiu bonusovú v rovnakej výške. Celkom na bonusových odmenách môžete získať až 10 €.

- alebo -
Registráciou súhlasíte s podmienkami použitia a so spracovaním osobných údajov.
Máte už účet? Prihláste sa