Ako platiť cez PayPal: Registrácia

Tipy k nákupuNakupovanie 10. 11. 2021

Nakupovanie cez internet je dnes tak samozrejmé, ako nakupovanie v obchodoch. Ak ale nakupujete zo zahraničia, určite ste sa už stretli s pojmom PayPal. Je bezpečnejší ako priama platba kartou? Ako sa zaregistrovať a túto službu využiť? Pozrite si krok za krokom návod na registráciu na PayPal a nájdite odpovede na svoje otázky.

Pýtate sa čo je PayPal Slovensko? PayPal (môžete sa stretnúť aj s výrazom Pay Pal ) je internetový platobný systém, ktorý založil v roku 1998 vizionár Elon Musk. Odvtedy PayPal uľahčuje nákupy po celom svete a my si ukážeme, ako sa v ňom zaregistrovať.

Chceli by ste vedieť, ako platiť cez PayPal? Jednoducho ho spárujete so svojou platobnou kartou alebo bankovým účtom. Je to nevyhnutné, aby ste mohli PayPal plne využívať. Máte na ňom iba toľko peňazí, koľko vy sami uznáte za vhodné a môžete cez neho pohodlne platiť v rôznych obchodoch.

Je platba PayPal bezpečná?

Platby prostredníctvom PayPal sú bezpečnejšie než priame transakcie platobnou kartou, pretože slúži vlastne ako prostredník. Ak napríklad neobdržíte tovar z eBay alebo niektorého iného z PayPal obchodov, tento prostredník sa postaví na vašu stranu a zariadi, aby vám predajca peniaze vrátil.

bezpečná platba na PayPal

Ako začať s PayPal? Mrknite na náš PayPal návod krok za krokom!

S týmto návodom pôjde všetko ako po masle a vy budete môcť nakupovať iným spôsobom, ako ste boli doteraz zvyknutí!

1. Výber účtu

PayPal je dostupný už aj v slovenčine. Ak chcete začať používať služby PayPal, musíte sa najskôr prihlásiť/registrovať.

Najskôr vyberiete účet, pre ktorý chcete službu PayPal využívať.

  • Osobný účet. Slúži predovšetkým k nakupovaniu na internete a prijímaniu platieb cez PayPal. Na tomto účte nemôžete prijímať platby z platobných kariet.
  • Podnikateľský účet. Slúži predajcom k prijímaniu platieb z PayPal a platobných kariet a vypisovaniu faktúr.

Po vybraní účtu kliknite na modré tlačidlo Pokračovať.

voľba účtu na PayPal

2. E-mail a heslo

Akonáhle si zvolíte typ účtu, vyplňte svoj e-mail a dostatočne bezpečné heslo. Zároveň sa uistite, že máte ako krajinu nastavené Slovensko.

Po zadaní e-mailu kliknite na modré tlačidlo Ďalej.

ako platiť cez paypal

3. Osobné údaje

V ďalšom (poslednom) kroku doplníte osobné údaje – meno, priezvisko, adresu bydliska, dátum narodenia a číslo mobilného telefónu. Aby vás PayPal pustil ďalej, musíte zaškrtnúť políčko, že súhlasíte s jeho pravidlami.

Po vyplnení osobných údajov kliknite na modré tlačidlo Súhlasím, vytvoriť účet.

osobné údaje

4. Autorizácia účtu

V túto chvíľu by ste už na zadanom e-maili mali mať žiadosť o verifikáciu PayPal účtu. Nájdete v ňom plno ďalších užitočných informácií. PayPal účet opäť potvrdíte kliknutím na modré tlačidlo Aktivovať. Teraz už vášmu PayPal prihláseniu nič nebráni.

doplnenie osobných údajov na účet PayPal

Poplatky na PayPal

V podstate platí, že ak cez PayPal platíte v obchode, neplatíte žiadne poplatky. Ak prevádzate medzi menami – potom platíte poplatok 2,5 %.

Ak prijímate platbu je dôležité, či máte Personal Account (Osobný účet) alebo Business Account (Podnikateľský účet). V prípade, že máte Osobný účet, nič sa nestrhne a pripíše sa vám celá suma. Ak máte Podnikateľský účet platíte poplatok vo výške od 1,9 % do 3,4 % + fixný poplatok približne 0,37 €. Tento poplatok je závislý od celkového množstva prijatých peňazí za predchádzajúci mesiac. Pokiaľ môžete, používajte pri svojich nákupoch Osobný účet a nebudete platiť žiadne poplatky.

Registráciu na PayPal máte za sebou

To je z registrácie všetko. Ako môžete vidieť, nejde o nič zložité a určite to stojí za to. PayPal sa dnes využíva celosvetovo a uľahčí nakupovanie nielen v zahraničí, ale aj na Slovensku.

Viete, v ktorých obchodoch môžete využiť platbu PayPal a navyše ušetriť? Pre zobrazenie textu sa prosím zaregistrujte.Zaregistrovať saRegistrovať sa cez Facebook

Súvisiace obchody

AliExpress, Booking, eBay.com, eBay.de, eBay.co.uk

Chcete prísť o odmenu až 15 % z každého nákupu na internete?

Stačí sa zadarmo zaregistrovať a o žiadne odmeny už nikdy neprídete.

Práve teraz k novému účtu až 10 € za vaše nákupy. Ku každej odmene za nákup, získate ďalšiu bonusovú v rovnakej výške. Celkom na bonusových odmenách môžete získať až 10 €.

- alebo -
Registráciou súhlasíte s podmienkami použitia a so spracovaním osobných údajov.
Máte už účet? Prihláste sa