Ako prebieha overenie účtu na AliExpress?

Tipy k nákupuNávody na AliExpress.com  |  Návody 10. 11. 2021

Zrušili vám na AliExpress objednávku alebo rovno zablokovali účet, aby si overili vašu totožnosť? Nebojte, nie ste v tom sami. Poradíme vám, ako postupovať a ako sa v budúcnosti podobnej nepríjemnosti vyhnúť.

Takmer každý, kto nakupuje na AliExpress, vám potvrdí, že už si podobnú skúsenosť zažil. Dôvody, prečo AliExpress svojim užívateľom blokuje účty a ruší objednávky, sú viaceré: od podozrenia z podvodnej činnosti po nevydarené platby kartou.

Často AliExpress blokuje užívateľov náhodne - z bezpečnostných dôvodov. Aby si skrátka overil, že nepáchate podvody s kreditnými kartami (napríklad ako Kevin v Sám doma - Ztratený v New Yorku) a že vy ste naozaj vy.

Môj účet na AliExpress: Čo bude potrebné k jeho overeniu?

AliExpress vám pošle e-mail, v ktorom vás požiada o naskenovanie ID - teda občianskeho preukazu, kreditnej karty a výpisu z účtu. Chápeme, že je to trochu otrava, ale berte to z tej lepšej stránky - nemyslí to s vami zle. Uisťuje sa, či vašou kartou neplatí niekto iný. (Ak by to tak skutočne bolo, predstavte si, akí by ste boli za tento overovací proces vďační.)

Pred odoslaním naskenovaných dokumentov sa s nimi nezabudnite trochu pohrať vo photoshope (alebo napríklad len v maľovaní) a zamažte/rozostrite citlivé informácie ako je číslo občianskeho, číslo platobnej karty (ponechajte viditeľné len štyri posledné číslice) a CVC kód na karte. Ak vám nie je niečo jasné, využite live chat na AliExpress a poraďte sa priamo so zákazníckou podporou.

Ako dlho bude trvať, kým si ma overia?

Overenie zaberie približne 4-5 dní, niekedy viac, niekedy menej. Buďte trpezliví. V prípade, že objednávku potrebujete uskutočniť urýchlene, alebo celý proces overovania trvá podozrivo dlho, overte si cez chat so zákaznickou podporou, či požadované dokumenty v poriadku obdržali a či by prípadne nemohli proces trochu urýchliť. Z referencií vieme, že sa AliExpress naozaj snaží vyjsť svojim zákazníkom maximálne v ústrety.

Ako platiť na AliExpress, aby som sa overovaniu vyhol?

  • Založte si účet Alipay - uložíte si platobné údaje z karty a pri ďalšom nákupe ich nebudete musieť znovu vypĺňať.
  • Využite AliExpress Pocket - do tohto "virtuálneho vrecka" si dopredu vložíte určitý obnos peňazí, a potom z neho jednoducho a rýchlo vykonávate jednotlivé platby.
  • Ak by od vás AliExpress opätovne požadoval overenie vášho účtu, stačí im napísať, že ste už dokumenty v minulosti zasielali, a odblokovanie prebehne spravidla do druhého dňa.

Ako si užiť nákupy AliExpress na maximum?

Jednoducho sledujte Tipli! :-)

  • v našom seriály o AliExpress vás prevedieme jednotlivými krokmi nákupu
  • dozviete sa všetky zásadné informácie o nákupnej udalosti roku AliExpress Day 2017, ktorý prebehne 11. novembra
  • a poradíme TOP kúsky z AliExpress, ktoré vám nesmú uniknúť!

Súvisiace obchody

AliExpress

Chcete prísť o odmenu až 15 % z každého nákupu na internete?

Stačí sa zadarmo zaregistrovať a o žiadne odmeny už nikdy neprídete.

Práve teraz k novému účtu až 10 € za vaše nákupy. Ku každej odmene za nákup, získate ďalšiu bonusovú v rovnakej výške. Celkom na bonusových odmenách môžete získať až 10 €.

- alebo -
Registráciou súhlasíte s podmienkami použitia a so spracovaním osobných údajov.
Máte už účet? Prihláste sa