AliExpress návod: 4. diel - Ako sa vyhnúť podvodníkom pri nákupe

Tipy k nákupuNávody na AliExpress.com  |  Návody 10. 11. 2021

Na internetovom e-shope AliExpress nakupujú milióny užívateľov po celom svete. AliExpress spoľahlivosť nie je len o doprave zdarma a jednoduchom spôsobe platby, ale aj o obrovskom množstve výrobkov. Nájdete tu všetko, na čo si zmyslíte – či už sú to AliExpress šaty, topánky, mobily alebo elektronika.

Ak už máte prvý nákup na AliExpress za sebou a už len čakáte, kedy vám nové krásne AliExpress šaty alebo telefón Xiaomi budú robiť radosť, naučíme vás, ako nakupovať na AliExpress ešte o niečo bezpečnejšie. Samotná AliExpress bezpečnosť je spoľahlivá a e-shop si pochopiteľne dáva záležať na svojej dobrej povesti. Pomáha riešiť všetky problémy zákazníkov, no neuškodí ani snaha zákazníkov predchádzať im.

TIP: Ak ste ešte neuskutočnili prvý nákup na AliExpress, prečítajte si praktický návod ako nakupovať v najväčšom online eshope.

1. Pozrite sa na hodnotenie výrobku a predajcu

Iste ste si už všimli, že keď sa pozriete na konkrétny tovar, hore nad obrázkom sa ligocú medaily, diamanty, korunky a percentuálne hodnotenie – to je presne to, čo by ste vždy mali skontrolovať predtým, než nakúpite. Tento ukazovateľ vám určí spoľahlivosť konkrétneho výrobcu.

V zásade platí pravidlo, že čím drahší tovar nakupujete, tým vyššie percentuálne hodnotenie predajcu by ste mali vyžadovať. Hodnotenie nad 90 % ide o dobrého predajcu, hodnotenie nad 95 % už o skutočne spoľahlivého obchodníka. Priznajme si, že 100 % dosiahne málokto, keďže nie vždy je chyba na strane obchodníka – nespokojní zákazníci mohli doplatiť aj na to, že si tovar nesprávne a neuvážene vybrali.

AliExpress

Nad fotografiou produktu môžete sledovať hodnotenie predajcu.

2. Prečítajte si AliExpress recenzie

Pri AliExpress výrobku nájdete aj jeho hodnotenie. Stačí si ho rozkliknúť a pozrieť sa na komentáre jednotlivých kupujúcich. Možno práve tu zistíte, že aj keď ma výrobok alebo predajca nižšie percentuálne hodnotenie, problémy, s ktorými sa kupujúci stretli sa vás netýkajú a nákup je tak pre vás bezpečný. Pozor ale, ak používate AliExpress v slovenčine, jednotlivé spätné väzby kupujúcich sa vám do slovenčiny neprekladajú. Môžete však použiť akýkoľvek prekladač, ktorý vám rovnako dobre poslúži.

Z hodnotenia sa dozviete aj to, ako dlho už predajca na AliExpress funguje. Mnohí zákazníci odfotografujú produkt, po tom ako im z e-shopu príde a vy tak môžete vďaka Aliexpress recenzie vidieť, ako tovar vyzerá, keď nie je profesionálne nasvietený a fotograf sa nesnaží zakryť každý nedostatok. Na internete môžete nájsť množstvo zlých fotorecenzií produktov na Aliexpress, ktoré vás zaručene pobavia, ale aj to je spôsob, ako sa uistiť, že si kúpite presne to, o čo máte na AliExpresse záujem.

AliExpress

Keď rozkliknete konkrétny produkt, môžete si pozrieť podrobnejšie hodnotenia.

3. Buďte opatrní

Ako už sme zmienili, AliExpress je bezpečný, ale treba byť obozretný. Všetci vieme, že podvodníci sú všade a AliExpress podvody bolia o to viac, že nám tento e-shop obyčajne prináša radosť. Čím väčší pozor si pomocou tejto jednoduchej stratégie dáte, tým nižšia je možnosť, že naletíte na podvod.

Nakupujte bezpečne na AliExpress

Nakupujte na AliExpress výhodne a bezpečne cez casback Tipli. Vyberte si z množstva ponúkaného tovaru a nakupujte na AliExpress alebo v ďalších 220 obchodoch, kde ušetríte až 25 % z ceny produktov. Z každej objednávky získate peniaze späť.

Nakupovať na AliExpress

Súvisiace obchody

Okay, Hej.sk, TPD, AliExpress, eBay.com

Chcete prísť o odmenu až 15 % z každého nákupu na internete?

Stačí sa zadarmo zaregistrovať a o žiadne odmeny už nikdy neprídete.

Práve teraz k novému účtu až 10 € za vaše nákupy. Ku každej odmene za nákup, získate ďalšiu bonusovú v rovnakej výške. Celkom na bonusových odmenách môžete získať až 10 €.

- alebo -
Registráciou súhlasíte s podmienkami použitia a so spracovaním osobných údajov.
Máte už účet? Prihláste sa