Chystáte sa na dovolenku? 5 tipov, ako ušetriť peniaze

Tipy k nákupuDovolenka a cestovanie 10. 11. 2021

Čas letných dovoleniek sa blíži – vstávajú vám vlasy hore dupkom už pri predstave, koľko vás to všetko bude stáť? Žiadne obavy, máme pre vás tipy, ako na dovolenke ušetriť už počas jej plánovania!

Letná dovolenka je poriadny zásah do peňaženky, ak nejdete práve na Domašu. A pritom môžete ušetriť na množstve drobností, ktoré dokopy spravia pekný balík!

Získajte Booking Genius

Špeciálny program Genius od Booking.com sa hodí najmä pre tých, ktorí cestujú často. S týmto programom dostanete 10% zľavu na vybrané ubytovacie zariadenie, ktoré je do VIP programu zapísané. Niektoré hotely a penzióny ponúkajú navyše zadarmo aj welcome drink, posunutý check-in a check-out a ďalšie špeciálne akcie. Zvýhodnenia môžu byť rôzne a záleží na každom jednotlivom ubytovaní.

Na tento program automaticky prejdete, ak sa na Booking.com zaregistrujete a v priebehu pol roka (kedykoľvek od registrácie) si cez neho 5x zarezervujete ubytovanie. Že vás Booking.com na tento program priradil spoznáte podľa žltej ikonky vo svojom profile.

Chystáte sa na dovolenku? 5 tipov, ako ušetriť peniaze

Viac informácií o Booking Genius sa dozviete po registrácii na Booking.com.

Sledujte kurz eura

Síce si už pár rokov užívame spoločnú menu v eurozóne, stále ním nie je možné platiť vo všetkých destináciách. Dopredu si zistite, či je možné eurom platiť a takisto si premyslite, koľko so sebou budete potrebovať hotovosti. Vývoj eura môžete sledovať na stránke Slovenskej národnej banky. Zároveň si zistite, aké služby poskytuje vaša banka v mieste dovolenky – môžete ušetriť, aj ak budete platiť priamo svojou platobnou kartou alebo v zahraničí vyberať z automatu.

Cestujte mimo sezónu

Všetci chceme na dovolenku s deťmi v lete, keď majú prázdniny. Nezabudnite ale, že v tejto dobe jazdia všetci – ceny hotelov, leteniek a ostatných služieb tak môžu byť až trikrát drahšie než v júni alebo v septembri. Keď vyrazíte mimo sezónu, hravo sa vyhnete veľkým davom a preľudneným plážam. Užijete si dovolenku v pokoji a navyše výrazne lacnejšie!

Zariadzujte s predstihom

Ceny ubytovania aj leteniek sa menia aj s časovým odstupom – čím bližšie je dovolenka, tým drahšie. Neplatí teda bohužiaľ rovnaká zásada ako u zájazdov last minute. Rezerváciu preto nenechávajte na poslednú chvíľu.

Zvažte všechny možnosti

Máte na výber nepreberné množstvo možností a je iba na vás, ktorú si zvolíte. Pôjdete na dovolenku autobusom, vlastným alebo požičaným autom alebo poletíte lietadlom? Ubytujete sa v trojhviezdičkovom hoteli, alebo si prenajmete apartmán? Ceny sa potom odlišujú v závislosti na tom, v akom zložení idete – ak napríklad vaša rodina jazdí s príbuznými, určite sa vám viac vyplatí celý apartmán, než drahý hotel. Rovnako tak, ak idete len s partnerom, sa vám viac vyplatí autobus než vlastné auto. Vždy samozrejme záleží na tom, kam cestujete.

Súvisiace obchody

Booking

Chcete prísť o odmenu až 15 % z každého nákupu na internete?

Stačí sa zadarmo zaregistrovať a o žiadne odmeny už nikdy neprídete.

Práve teraz k novému účtu až 10 € za vaše nákupy. Ku každej odmene za nákup, získate ďalšiu bonusovú v rovnakej výške. Celkom na bonusových odmenách môžete získať až 10 €.

- alebo -
Registráciou súhlasíte s podmienkami použitia a so spracovaním osobných údajov.
Máte už účet? Prihláste sa