Fidget Spinner: Prečo si ho zaobstarať a čo vie?

Tipy k nákupuTipy a triky 10. 11. 2021

Vravíte si, čo je to za farebnú točiacu sa hračku, s ktorou sa v poslednej dobe hrajú deti aj dospelí? Odkiaľ sa tento trend vzal a čo na ňom vlastne všetci vidia? Predstavujeme vám fidget spinner!

Každá doba má svoj trend. Ešte pred rokom to byla aplikácia Pokemon Go na mobilný telefón, tento rok sú to fidget spinnery, jednoduché ložiskové hračky, ktoré nájdete v najrôznejších farebných a materiálových prevedeniach. Jedno však majú spoločné – takmer hypnoticky sa točia.

Odkiaľ sa tento trend vlastne zobral?

Aj keď fidget spinnery zažívajú po celom svete najväčší boom práve teraz, nejedná sa o žiadnu novinku. Catherine Hettingerová ich vynašla v 90. rokoch a pôvodne sa predávali ako antistresová hračka alebo hračka pre deti s poruchou pozornosti ADHD.

Síce sa o skutočných účinkoch fidget spinnerov zatiaľ vedú spory, ľudia ich zbožňujú. Pre niekoho sú ekvivalentom hrania sa s perom, pre iných skoro zberateľská vášeň. A aké spinnery môžete v obchodoch nájsť?

Není nad klasiku

Úplne najjednoduchší fidget spinner je farebný a má tri guľaté výbežky. Aj tie samozrejme nájdete v rôznych zaujímavých prevedeniach až po lesklé a dúhovo zfarbené.

Co je to fidget spinner a proč si ho pořídit? 1

Fidget spinner žltý (6,49 €, Bambino.sk), Fidget spinner dúha (teraz za 8,50 €, AliExpress), Fidget spinner zlatý (2,33 €, eBay)

Čím bláznivejší, tým lepší

Výber je ale takmer neobmedzený a čím neobvyklejší tvar a zfarbenie nájdete, tým zajímavejšie bude vyzerať točiaci sa spinner. Také kúsky sa zbierajú jedna radosť.

spinner

Fidget spinner dolar (4,60 €, AliExpress), Fidget spinner modrý (3,50 €, eBay), Fidget spinner duha (4,30 €, AliExpress)

Niečo pre fanúšikov

Máte radi komiksy alebo napríklad Hru o tróny? Spinnery nájdete aj štylizované do motívov obľúbených seriálov. Čo poviete na spinner s motívom Batmana?

Co je to fidget spinner a proč si ho pořídit? 3

Fidget spinner anjelske krídla (8,62 €, AliExpress), Fidget spinner Batman (1,30 €, eBay), Fidget spinner Spider-man (3,18 €, AliExpress)

Nielen točiaca sa hračka

Fidget spinner môže byt omnoho viac ako iba hračka – výrobcovia ich často kombinujú s LED a bluetooth technológiami a vy tak môžete mať doma vynaliezavú vecičku, ktorú môžete použiť ako reproduktor alebo svetielkujúcu dekoráciu.

Co je to fidget spinner a proč si ho pořídit? 4

Fidget spinner s bluetooth (4,11 €, AliExpress), LED Fidget spinner (2,40 €, AliExpress), LED Fidget spinner (1,70 €, eBay)

Súvisiace obchody

Bambino.sk, AliExpress, eBay.com, eBay.de, eBay.co.uk

Chcete prísť o odmenu až 15 % z každého nákupu na internete?

Stačí sa zadarmo zaregistrovať a o žiadne odmeny už nikdy neprídete.

Práve teraz k novému účtu až 10 € za vaše nákupy. Ku každej odmene za nákup, získate ďalšiu bonusovú v rovnakej výške. Celkom na bonusových odmenách môžete získať až 10 €.

- alebo -
Registráciou súhlasíte s podmienkami použitia a so spracovaním osobných údajov.
Máte už účet? Prihláste sa