Havarijné poistenie - keď povinné zmluvné poistenie nestačí

Tipy k nákupu 10. 11. 2021

Hoci povinné zmluvné poistenie si musí platiť každý majiteľ motorového vozidla registrovaného na Slovensku, ešte zďaleka tým nemá nič vyhraté. Mnohí zabúdajú na havarijné poistenie, ktoré chráni ich vozidlo! Aký je rozdiel medzi PZP a havarijným poistením a kedy sa vám hodí havarijné poistenie? 

Havarijné poistenie by ste nemali podceňovať! Tak ako pzp, tak aj havarijné poistenie by malo byť samozrejmosťou každého majiteľa vozidla. Vďaka nemu nebudú mať neočakávané nehody až taký veľký spád na peňaženku, ako bez neho.

Čo vyrieši pzp?

PZP je povinnosť, ktorá vyplýva majiteľovi motorového vozidla na Slovensku. Jeho účelom je hradiť škody, ktoré majiteľ vozidla spôsobí tretím osobám v prípade dopravnej nehody. Nabúrali ste na križovatke do auta pred vami? Z vášho pzp vám bude uhradená škoda, ktorú ste spôsobili na cudzom vozidle. Vtedy sa vám povinné zmluvné poistenie hodí, keďže nemusíte preplácať škody auta, do ktorého ste nabúrali. Avšak, čo s vaším zničeným nárazníkom, ktorý vás v autoservise bude stáť nemalé peniaze

Kedy vás zachráni havarijné poistenie? 

Práve v tomto prípade je výborné havarijné poistenie. Ak máte škody na svojom aute, toto poistenie sa vám bude hodiť. Namáte ho uzatvorené? Všetko hradíte vy sami. Alebo sa môže stať, že v prípade vážnejšeho poškodenia auto budete musieť úplne odpísať. Oplatí sa mať havarijné poistenie!

Havária, živelná pohroma, vandalizmus, škrabance či drobné nehody, krádež vozidla, atď. Každá z týchto udalostí znamená zásah do peňaženky. Vyrieši to za vás havarijné poistenie. Dokonca aj vtedy, ak nehoda nebude mať jednoznačného vinníka a riešenie cez pzp by bolo komplikovaným procesom. Havarijné poistenie kryje všetky živelné riziká vrátane požiaru, čo sa však o pzp nedá povedať.

TIP: Postarajte sa o svojho štvorkolesového tátoša čo najlepšie! Zverte ho do rúk spoločnosti Conrad, ktorá sa postará o vaše auto a poskytne kvalitný autoservis!

Rozdiely medzi pzp a havarijným poistením

Je dobré vedieť, čo kryje pzp, a čo havarijné poistenie. Jedným z najhlavnejších rozdielov je fakt, že pzp kryje náklady cudzieho vozidla, ktorému ste spôsobili škodu a havarijné poistenie zase chráni vaše vlastné vozidlo. 

PZP

  • povinnosť každého majiteľa motorového vozidla registrovaného na Slovensku
  • preplatí škody na cudzom aute, ktorému ste spôsobili škodu
  • kryje škody na zdraví a náklady pri usmrtení, zdravotnú starostlivosť či invalidné dávky pre obete nehody spôsobenej poisteným
  • nekryje živelné škody a škody na vlastnom vozidle poisteného

Havarijné poistenie

  • kryje živelné riziká
  • preplatí škody na vlastnom aute pri zavinenej či nezavinenej havárii
  • ochráni vaše vozidlo pred krádežou vozidla alebo vandalizmom na zaparkovanom aute
  • najlepšia investícia do budúcnosti vášho auta
Povinné zmluvné poistenie
Havarijné poistenie
Škody na majetku
Povinné zmluvné poistenieÁno
Havarijné poistenieNie
Škody na živote a zdraví
Povinné zmluvné poistenieÁno
Havarijné poistenieNie
Havária
Povinné zmluvné poistenieNie
Havarijné poistenieÁno
Živelná udalosť
Povinné zmluvné poistenieNie
Havarijné poistenieÁno
Vandalizmus
Povinné zmluvné poistenieNie
Havarijné poistenieÁno
Krádež
Povinné zmluvné poistenieNie
Havarijné poistenieÁno

Havarijné poistenie kalkulačka

Ak si chcete vybrať čo najvýhodnejšie havarijné poistenie, pri ktorom by ste ušetrili, môžete použiť kalkulačku havarijného poistenia. Tú nájdete na mnohých webových stránkach a vďaka nim si môžete porovnať ceny havarijného poistenia cez internet. Stačí len zadať pár informácií, vrátane druhu vozidla, začiatku poistenia atď a budete mať na výber niekoľko havarijných poistení, ktoré si môžete porovnať.

Havarijné poistenie ponúkajú mnohé poisťovne, napr. Allianz - Slovenská poisťovňa, Poisťovňa AXA, UNION poisťovňa, Kooperativa, Generali a iné. Pozrite sa bližšie na Allianz a Union!

Allianz - Slovenská poisťovňa

  • ponúka havarijné poistenie Moje auto KASKO
  • uzatvorenie pre nové aj jazdené, firemné, súkromné, osobné aj dodávkové vozidlá, nákladné vozidlá, autobusy, prívesy, návesy a iné
  • výber zo štyroch modulov poistenia auta, od základného po najkomplexnejší.
  • dá sa pripoistiť: pripoistenie finančnej straty, zrážky vozidla so zvieraťom, batožiny, atď
  • získate zľavy: zľava 10 %, ak kúpite poistenie cez telefón a zľava 10 % pri uzatvorení havarijného poistenia spolu s PZP a aktivovaním služby elektronickej korešpondencie

Union poisťovňa

  • ponúka havarijné poistenie digitálnej značky Onlia
  • poistenie bez akejkoľvek viazanosti
  • možnosť vyskladať si poistenie na mieru: kombinácia PZP, havarijného poistenia, živlov s ďalším pripoistením
  • k poisteniu získate prémiovú navigáciu Sygic pre váš smartfón
  • možné zaň platiť aj mesačne, bez navýšenia
  • havarijné poistenie + poistenie proti krádeži od 161,52 € ročne
  • havarijné poistenie + poistenie proti krádeži + živel od 172,92 € ročne

Havarijné poistenie online

Havarijné poistenie si vybavíte osobne v pobočke určitej poisťovne. Ak však hľadáte jednoduchší a rýchlejší spôsob, ako ochrániť svoje auto, môžete si poistenie vybaviť online! Havarijné poistenie online je bezpečným spôsobom, ako uzatvoriť zmluvu na diaľku a tak investovať do svojho auta. 

Stačí pár klikov a máte všetko vybavené! Po výbere najvjhodnejšej ponuky poistenie zadáte svoje údaje a odošlete. Zmluva vám bude doručená a po jej podpísaní zaevidovaná v poisťovni. Potom už len uhradiť poistné elektronicky, v banke alebo na pošte a havarijné poistenie máte uzatvorené! Havarijné poistenie online má jednu veľkú výhodu, zvyčajne býva lacnejšie ako poistenie uzatvorené osobne na pobočke. Ušetríte čas i financie!

Auto a peniaze

Havarijné poistenie je to najlepšie, čo môžete spraviť pre svoje auto!

Tipy, ako ušetriť na poistnom

  • uzatvorte havarijné poistenie spolu s pzp v jednej poisťovni, väčšina poisťovní dá zľavu
  • čím viac doplnkových poistení a pripoistení, tým vyššia suma. Vypustite tie, u ktorých je najmenšia pravdepodobnosť, že by sa stali
  • uzatvorte zmluvu cez internet
  • zvoľte si ročné platby
  • každý rok si dajte prehodnotiť poistnú sumu

Nakupujte výhodne s Tipli

Viete o tom, že s Tipli cashback systémom dostanete z každého nákupu peniaze späť? Vstúpte do svojho obľúbeného e-shopu na stránke Tipli a my vám pripíšeme cashback odmenu na váš účet. Využite aktuálne Tipli zľavy, kombinujte ich s Tipli cashbackom a nakupujte ešte výhodnejšie ako doteraz!

Nakupovať výhodne

Súvisiace obchody

TorriaCars, Rentalcars.com, Autovybava.sk, Autorohože.sk, Autoobuv.sk

Chcete prísť o odmenu až 15 % z každého nákupu na internete?

Stačí sa zadarmo zaregistrovať a o žiadne odmeny už nikdy neprídete.

Práve teraz k novému účtu až 10 € za vaše nákupy. Ku každej odmene za nákup, získate ďalšiu bonusovú v rovnakej výške. Celkom na bonusových odmenách môžete získať až 10 €.

- alebo -
Registráciou súhlasíte s podmienkami použitia a so spracovaním osobných údajov.
Máte už účet? Prihláste sa