Internetový obchod Alza - jednotka medzi e-shopmi

Tipy k nákupuNakupovanie 10. 11. 2021

Kto by nepoznal zeleného mimozemšťana, ktorý nás každoročne upozorňuje na masaker cien a ďalšie výhodné ponuky od Alzy? Je už skrátka fenomenálny. Rovnako ako celý internetový obchod Alza.sk, ktorý už dávno ponúka oveľa viac ako len elektroniku.

Príbeh obľúbenej Alzy je až neuveriteľný. Z menšieho obchodu s elektronikou založeného v roku 1994 sa dokázala premeniť v jeden z najväčších slovenských e-shopov s desiatkami pobočiek na Slovensku aj v Českej republike.

Zmienený mimozemšťan prišiel na svetlo reklamného sveta v roku 2008 a od tej doby je maskotom celého e-shopu. V jednej z ankiet vďaka nemu Alza vyhrala aj prvé miesto za "najotravnejšiu reklamu". Očividne to ale funguje. Alza stále otvára nové pobočky, v minulom roku dosiahla rekordné tržby a otravného mimozemšťana už poznajú snáď všetci z nás.

Alza ako celorepublikový fenomén

Alza si však zaslúžila aj oveľa lepšie ocenenia. Niekoľkokrát zvíťazila napríklad v anketách MasterCard Obchodník roka a Shop roka. Alza je svojou veľkosťou a rozmanitosťou sortimentu často prirovnávaná k celosvetovo známemu Amazonu. Už sa totiž dávno nejedná iba o obchod s elektronikou.

Alza

Mobilné telefóny, tablety, počítače, televízie a veľké domáce spotrebiče tu síce môžete stále zakúpiť, okrem toho však v sortimente nájdete napríklad detské hračky, hodinky, parfémy, dekoratívnu kozmetiku, hygienické potreby, športové náradie ako aj náradie do dielne.

Sortiment je rozširovaný priebežne. Napríklad predaj drogérie sa na Alza.sk začal v polovici roku 2015. Úplnou novinkou je v súčasnosti predaj elektromobilov kultovej značky Tesla a ďalších dopravných prostriedkov. Určite sa teda ešte máme na čo tešiť. Okrem nákupov všetkého možného ponúka e-shop aj svoju vlastnú aplikáciu Alza Media, v ktorej môžete prehrávať filmy, počúvať hudbu alebo čítať knihy.

Alza Bratislava a ďalšie pobočky

V súčasnosti má Alza na území Slovenska 12 pobočiek a stále sa otvárajú nové. AlzaBoxov je zatiaľ iba 5, určite sa ale v blízkej budúcnosti môžete tešiť na nové. Práve AlzaBoxy sa tešia veľkej obľube. Jedná sa o samoobslužné schránky slúžiace k vyzdvidnutiu objednaného tovaru, ktorý je veľmi často prístupný 24 hodín denne, 7 dní v týždni.

alza 1

Centrála Bratislava

Nočné vyzdvihovanie objednávok už však nie je výsadou iba AlzaBoxov. Táto unikátna služba bola po novom zavedená aj na pobočke Bratislava Centrála. Ak ste členom Alza Premium, budete mať navyše túto službu úplne zdarma. Pre všetkých ostatných je za 1,79 €. Bratislava centrála slúži zároveň ako showroom, množstvo produktov tak majú skladom priamo na pobočke.

alza 2

Predajňa Alza

Alza Reklamácia

Alza je známa aj svojim rýchlym a bezproblémovým riešením reklamácií. Reklamovať môžete hneď niekoľkými spôsobmi. K dispozícii máte reklamáciu v autorizovanom servise, na pobočke alebo online reklamáciu. Pri online reklamácii jednoducho vyplníte formulár, získate tzv. RMA číslo a následne produkt zašlete poštou alebo odnesiete priamo na pobočku.

Tipli Tip

Alza Kontakt: ak budete potrebovať s čímkoľvek poradiť, môžete kontaktovať call centrum na telefónnom čísle +421 257 101 800

Klubový program Alza Premium

Aby Alza ponúkla svojim verným zákazníkom čo najvýhodnejšie nákupy, vytvorila pre nich klubový program Alza Premium. Iba za 9,50 € mesačne toho môžete získať skutočne veľa. Napríklad dopravu zdarma, možnosť vrátiť tovar do 18 mesiacov alebo okamžitá výmena reklamovaného tovaru za nový.

Držte sa rady mimozemšťana, ktorý veselo hlása, že všetky darčeky vyriešite na Alza.sk. My ešte doplníme slovíčko výhodne! Už za pár dní vypukne napríklad akcia Alza Black Friday, počas ktorej sa môžete tešiť aj na 70% zľavy. Tak na nič nečakajte a nakupujte vianočné darčeky už teraz.

Chcete prísť o odmenu až 15 % z každého nákupu na internete?

Stačí sa zadarmo zaregistrovať a o žiadne odmeny už nikdy neprídete.

Práve teraz k novému účtu až 10 € za vaše nákupy. Ku každej odmene za nákup, získate ďalšiu bonusovú v rovnakej výške. Celkom na bonusových odmenách môžete získať až 10 €.

- alebo -
Registráciou súhlasíte s podmienkami použitia a so spracovaním osobných údajov.
Máte už účet? Prihláste sa