Isic karta a zľavy

Tipy k nákupuNakupovanie  |  Vernostné programy 15. 4. 2022

Medzinárodný študentský preukaz ISIC je medzi mladými dobre známy a už dlho rokov dokazuje, že sa ho naozaj oplatí vlastniť a využívať. Paušál na Isic, zľavy na dopravu, zľava do kina, či akciové ponuky vo veľkom množstve internetových obchodov. To je iba malý výčet všetkých výhod, ktoré študentský preukaz Isic ponúka. Zodpovedzme si teda najčastejšie otázky, ktoré sa tohto preukazu týkajú a pozrime sa aj na ďalšie zaujímavé výhody.

Isic, čiže medzinárodný študentský preukaz je k dispozícii pre študentov už od základnej školy. Tam je však ešte pomerne málo využívaný. Na stredných školách je však oveľa viac populárny a stredoškoláci ho aj oveľa viac obľubujú. Najväčších fanúšikov však má Isic karta na vysokých školách. Vysoké školy navyše často využívajú Isic ako identifikačnú kartu pre študentov. Výhod je tak naozaj neúrekom.

5 najčastejších otázok o ISICu

Hoci sa spoločnosť CKM SYTS, ktorá má na Slovensku na starosti všetko spojené s Isicom snaží objasniť všetko aj v informačných brožúrach priamo na školách, či prostredníctvom koordinátorov taktiež na školách, tak aj tak sa z času na čas vyskytnú isté otázky. Pozrime sa spoločne na päť najčastejších z nich.

Kto má nárok na preukaz Isic

Držiteľom preukazu ISIC sa môže stať každý študent, ktorý spĺňa nasledovné tri podmienky:

  • má aspoň 12 rokov
  • študuje na inštitúcii, ktorá je akreditovaná Ministerstvom školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky, prípadne obdobnou štátnou inštitúciou v zahraničnej krajine
  • študuje v dennej forme štúdia

Ako si aktivovať preukaz Isic

Aktivácia preukazu je mimoriadne jednoduchá. Prvým krokom je nalepenie vašej fotografie na preukaz. Pre využívanie zliav mimo dopravy už viac nemusíte spraviť. Váš preukaz máte na všetky tieto výhody už aktivovaný a môžete ich plnohodnotne využívať. K dispozícii už tak máte aj napríklad Isic paušál od známeho operátora Orange za bezkonkurenčnú cenu. Práve Isic zľavy sú jedným z hlavných dôvodov, prečo je preukaz taký populárny. Druhým hlavným dôvodom sú Isic zľavy na dopravu. Pre ich využívanie je nutné preukaz aktivovať na predajnom mieste dopravcu. Podobne to platí aj pri využívaní vlakovej dopravy zdarma.

Ako predĺžiť platnosť Isic karty

Pre predĺženie platnosti Isic karty je potrebná prolongačná známka, ktorá je k dispozícii vo vašej škole. Po zakúpení a nalepení na preukaz je platnosť Isic karty predĺžená automaticky. Číslo Isic karty vám teda aj po prolongácii zostáva rovnaké.

Čo robiť, keď stratíš Isic

Ak sa stane, že ste Isic stratili, tak je najlepšie riešiť situáciu na študijnom oddelení na vašej škole. Bohužiaľ je nutné opätovne uhradiť poplatok za kartu Isic. Číslo Isic karty bude taktiež iné, nakoľko musí byť vydaná nová karta.

Ako overiť platnosť preukazu Isic

Overenie platnosti preukazu Isic je možné prostredníctvom webovej stránky CKM Online. Stačí zadať číslo Isic karty, ktoré nájdete v pravej hornej časti vašej Isic karty

Tak ako? Našli ste sa v najčastejších otázkach? Ak nie tak neváhajte kontaktovať priamo CKM SYTS na webe isic.sk.

Obrázok

Isic zľavy - TOP 5 najzaujímavejších

V druhej časti článku si ukážeme top 5 najzaujímavejších zliav, ktoré môžete vďaka Isicu využívať. Je tam aj vaša najobľúbenejšia?

Isic paušál

Dlhodobo patrí medzi najviac využívané Isic zľavy. Práve Isic paušál je často najlepšou ponukou, ktorú môžete na trhu nájsť. Ak teda k paušálu nezvyknete kupovať aj inú elektroniku na splátky za zvýhodnenú cenu, tak stávkou na Isic paušál určite nič nepokazíte. Dáta, hovory, SMS v top pomere za najlepšiu cenu.

Panta Rhei

Kníhkupectvo Panta Rhei vám určite nemusíme bližšie predstavovať. Nájdete ho takmer v každom meste a ponuka kníh je skutočne široká. Ak je teda čítanie vaším hobby, tak rozhodne neváhajte. Zľava 10 % na knižný tovar a 5 % na neknižný tovar je vďaka medzinárodnému študentskému preukazu Isic realitou. Pri online nákupe cez Tipli môžete ešte navyše získať aj cashback až v hodnote do 2 % z celej objednávky.

Mobilonline.sk

Internetový obchod Mobilonline.sk síce nie je až tak známy, no pri využití Isic karty ponúka zľavu až 10 % na príslušenstvo pre mobilné telefóny. Pri kúpe nového mobilného telefónu zase môžete počítať so zľavou vo výške 2 %. Tipli navyše pri online nákupe ponúka cashback, čiže peniaze naspäť vo výške 0,5 % z hodnoty objednávky.

ProBrain

Máme tu aj niečo, čo využije skutočne každý študent. Internetový obchod ProBrain ponúka doplnky výživy pre váš mozog. Ich funkčnosť môžete spoľahlivo otestovať už pri najbližšej skúške. Ak využijete isic kartu, tak ušetríte až 15 % z hodnoty objednávky. Tipli navyše pri internetovom obchode ProBrain ponúka cashback až vo výške 9,5 %. Možno vás osvieti a uhádnete aj šťastné čísla na tipos sk.

BodyWorld.sk

Ste fitness nadšenci a zháňate suplementy pre vysnívanú postavu? Pri nákupe v eshope BodyWorld môžete počítať so zľavou 5 % vďaka Isic karte a taktiež aj s cashbackom až do výšky 3,75 % z hodnoty objednávky.

Súvisiace obchody

BodyWorld, Panta Rhei, Mobilonline.sk, ProBrain

Chcete prísť o odmenu až 15 % z každého nákupu na internete?

Stačí sa zadarmo zaregistrovať a o žiadne odmeny už nikdy neprídete.

Práve teraz k novému účtu až 10 € za vaše nákupy. Ku každej odmene za nákup, získate ďalšiu bonusovú v rovnakej výške. Celkom na bonusových odmenách môžete získať až 10 €.

- alebo -
Registráciou súhlasíte s podmienkami použitia a so spracovaním osobných údajov.
Máte už účet? Prihláste sa