Kam na jazerá na Slovensku? Užite si dovolenku a relax!

Tipy k nákupuDovolenka a cestovanie 10. 11. 2021

Z každej strany počúvate, že dovolenka na Slovensku je často drahšia, ako tá v zahraničí? Nie vždy je to tak. Odhaľte krásu slovenských jazier a platenie astronomických súm za návštevu aquaparkov prenechajte iným. Pozrite sa s nami na jazerá, v ktorých je kúpanie hotovým zážitkom.

Chválime sa, kde všade sme už dovolenkovali a krásy, ktoré ponúka naše malé Slovensko nepoznáme. Všetky miesta sú dobre dostupné a na cestovanie vôbec nepotrebujete auto. Pohodlné cesty za skvelé ceny vám zabezpečí Regiojet.

Tropické horúčavy, ktoré nie sú výnimočné už ani pre naše teplotné pásmo, nám dávajú poriadne zabrať a stále viac vyhľadávame miesta, kde sa môžeme poriadne ochladiť. Navštívte jedno z obľúbených slovenských jazier a vychutnajte si lacnú dovolenku, na ktorú budete ešte dlho spomínať. Spoznávanie prírodných krás a cestovanie po Slovensku sa nakoniec stane vašim koníčkom.

Najkrajšie miesta na relax pri vode

Beňatínske jazero

benatinske jazero

Malé Chorvátsko na východnom Slovensku.

Prírodné jazero sa nachádza v sobraneckom okrese v dedinke Beňatina. Napriek tomu, že travertínové jazero s tyrkysovou vodou pripomína chorvátske Plitvické jazerá, je slovenským turistom málo známe. Okrem farby si vás jazero získa aj krásnou scenériou a päťmetrovým útvarom, odtlačkom, ktorý pripomína pravekú rybu. Voda v jazere je chladná, ale čistá a v "malom Chorvátsku", ako to tu s obľubou volajú, sa môžete na vlastné riziko zadarmo kúpať celé leto.

Šútovské jazero

Šútovské jazero

Krása zaplaveného kameňolomu vás očarí.

Šútovské jazero nie je jazero, ale zaplavený kameňolom. Patrí medzi vyhľadávané rekreačné oblasti a nájdete ho v blízkosti Kraľovan. Vodu tu neohrejú ani najteplejšie letné dni, takže vás príjemne schladí a zláka vás aj svojou čistotou a krásnou tyrkysovou farbou. Nepreležte pri jazere celý deň. Prejdite sa k štvrtému najvyššiemu vodopádu na Slovensku, Šútovským vodopádom, a pokochajte sa krásou slovenskej prírody. Chcete vedieť, čo v sebe „kraľovanyké“ jazero skrýva? Potápanie, ktoré je v tejto lokalite veľmi úspešné vám to prezradí.

TIP: Na Šútovských jazerách si na svoje prídu aj nudisti.

Počúvadlo

Počúvadlo

Banské vodné nádrže sú vhodné na kúpanie s deťmi.

Najznámejším a najvyhľadávanejším tajchom (banská vodná nádrž) v okolí Banskej Štiavnice je Počúvadlo. Na kúpanie s deťmi je Počúvadlo ako stvorené. Má dobrý prístup do vody a pod vašim dozorom im tu nič nehrozí. Požičajte si čln alebo vodný bicykel a užite si všetko, čo dovolenka pri vode ponúka. Počúvadlo nie je len o kúpaní. Milovníci turistiky si odtiaľ zaujímavú trasu určite nájdu. Jednou z najobľúbenejších je náučný chodník na Sitno. Neviete, kam na výlet? Pozrite sa, čo všetko sa v okolí počúvadla nachádza a vyberte si jednu zo zaujímavých trás.

Kalameny

Kalameny

Okúpať sa môžete aj v zime.

Pekná dovolenka na vás v tomto prípade nečaká pri jazere, ale pri umelom vrte s termálnym prameňom a umelým jazierkom o veľkosti 20 x 10 m. Nachádza sa v Chočských vrchoch a vďaka teplej vode (až 33°C) sa tu okúpete aj v zime. Voda je slabo mineralizovaná a má silný sírny zápach. Výver vody na povrchu vytvára fontánku, pod ktorú sa môžete posadiť a vychutnať si masáž jej tlakovým prúdom. Relax pri termálnom prameni vám spríjemni aj prechádzka v náručí Chočských vrchov.

Palcmanská Maša

Palcmanská Maša

Správnou kombináciou je turistika a osviežujúci kúpeľ.

Máte za sebou túru v Slovenskom Raji a túžite skočiť do vody a trochu sa schladiť? Okúpte sa vo vodnej nádrži Palcmanská Maša a predtým, ako sa vyberiete na ďalšiu túru poriadne zrelaxujte. Palcmanská Maša vznikla kvôli regulácii vodného stavu rieky Hnilec a potreby elektrárne v Dobšinej. Vďaka turisticky obľúbenému Slovenskému Raju sa rýchlo stala centrom cestovného ruchu. V najchladnejšej vodnej nádrži na Slovensku sa môžete okúpať úplne zadarmo.

Horná Streda

Horná Streda

Čistá voda, trávnaté pláže a športové aktivity.

Jazero Horná Streda vzniklo ťažbou štrku a turisti ho vyhľadávajú najmä kvôli jeho čistej vode. Kúpanie je tu síce na vlastné riziko, ale na upravených trávnatých plážach a športoviskách si určite oddýchnete. Sezónne tu fungujú aj stánky s občerstvením a v ich blízkosti je vytvorená menšia piesočnatá pláž a detské ihrisko. Rozhodli ste sa tento rok stráviť dovolenku v stane? Aj tento druh ubytovania je v Hornej Strede bežný. Pri troche šťastia si tu užijete aj jeden z množstva festivalov, ktoré sa v Hornej strede konajú. Spestrite si dovolenku a navštívte aj Senecké jazerá. Uvidíte, čo vám ponúknu tam.

Sĺňava

Sĺňava

Sĺňava má pre vás najviac slnečných dní.

Najväčšou a najvyhľadávanejšou vodnou nádržou v okolí Piešťan je Sĺňava. Názov Sĺňava dostala pre vysoký počet slnečných dní počas roka. Blízko prírodného kúpaliska sú dva autocampy, ale ubytovanie si môžete dopredu rezervovať a v okolitých hoteloch a penziónoch. Okrem plávania sa tu môžete venovať aj vodnému lyžovaniu, kanoistike, veslovaniu, windsurfingu či jachtingu. Okolo priehrady je dvanásťkilometrová asfaltová trasa po hrádzi pre peších aj cyklistov. V strede nádrže je prírodná rezervácia Vtáčí ostrov s hniezdiskom niekoľkých vzácnych druhov vtákov.

Tipy na lacnú dovolenku pri jazere

  • Sledujte weby, ktoré ponúkajú ubytovanie za výborné ceny.

  • Zľavové portály vám prezradia, čo sa vo vašom okolí práve deje a ponúknu vám to za skvelú cenu.

  • Hľadajte inšpirácie na sociálnych sieťach.

  • Nezabudnite, že s cashback portálom Tipli bude vaša dovolenka ešte lacnejšia.

Ubytovanie na Slovensku s Tipli

Relaxero.sk - ponúka pobyty pre dvoch, ale aj pre celú rodinu za skvelé ceny.

Booking.com - online rezervačný systém s najväčším počtom ubytovacích zariadení v rôznych cenových kategóriách.

Sorger - najväčší výber akciových a zľavnených pobytov na Slovensku

Nezabúdajte, že vďaka Tipli môžete nájsť lacné dovolenky. Zľavy vás presvedčia!

Súvisiace obchody

ZľavoHit.sk, Hotels.com, Air Malta, Domalenka, Accor Hotels

Chcete prísť o odmenu až 15 % z každého nákupu na internete?

Stačí sa zadarmo zaregistrovať a o žiadne odmeny už nikdy neprídete.

Práve teraz k novému účtu až 10 € za vaše nákupy. Ku každej odmene za nákup, získate ďalšiu bonusovú v rovnakej výške. Celkom na bonusových odmenách môžete získať až 10 €.

- alebo -
Registráciou súhlasíte s podmienkami použitia a so spracovaním osobných údajov.
Máte už účet? Prihláste sa