Kde hľadať lacné letenky?

Tipy k nákupu 20. 8. 2021

Nazrite do tajov cestovania za pár drobných! Nemusíte minúť majland, aby ste sa dostali aj do vzdialenejšej krajiny od Slovenska. Letenky za zlomok ceny dnes nie sú ničím výnimočným.

Čo sa dá považovať za lacné?

Prídavné meno „lacné“ je relatívne. Kým pre niekoho je let do Thajska za 400 € priveľa, iní by neváhali ani sekundu a kúpili si letenky. Hoci každý má iné priority v živote, jedno je isté. Letenky za pár desiatok eur nikoho neprivedú do bankrotu. Je bežné, že sa objavujú spiatočné lety za 30 € do Londýna. A to už možno považovať za lacné letenky!

Letisko

Kde hľadať lacné letenky?

Možnosti cestovania sú dnes neobmedzené! Nikdy nebolo cestovanie jednoduchšie ako v súčasnosti. Čo je na tom najlepšie, spoznávať svet môžete aj za pár eur! To, čo sa na prvý pohľad zdá ako sen, je skutočnosť. Stačí len poznať triky, kde hľadať lacné letenky.

Weby nízkonákladových leteckých spoločností

Existuje niekoľko nízkonákladových leteckých spoločností, ktoré pravidelne ponúkajú výhodné letenky do rôznych destinácií. Pravidelne o nich informujú svojich zákazníkov na sociálnych sieťach a na svojich webových stránkach. Ak ich budete pravidelne sledovať, je dosť možné, že natrafíte na skvelé ceny!

Nízkonákladové spoločnosti

Ryanair – je synonymom pre lacné cestovanie.

Vueling – ponúka lacné letenky a prenájom áut.

Wizzair – nízkonákladová spoločnosť, ktorá lieta po celej Európe.

Easyjet – známa low-cost letecká spoločnosť.

Eurowings – výhodné ponuky lacných letov do Európy.

Norwegain – lieta do viac ako 130 destinácii v Európe, Ázii, USA a severnej Afrike.

Vyhľadávače leteniek

Ak máte záujem o nízkonákladové lety a chcete ušetriť čas hľadaním leteniek, je tu riešenie. Môžete sa spoľahnúť na vyhľadávače leteniek, na ktorých si s pomocou rôznych filtrov môžete nájsť svoj vysnívaný let za pár eur. Letenky s klasickými leteckými spoločnosťami, ako napr. Air Malta, nájdete cez vyhľadávače.

Najznámejším vyhľadávačom leteniek je Skyscanner, ďalej jeho konkurencia Kayak či Azair.

TIP: Porovnajte ceny jednotlivých leteckých spoločností a vyberte si tú najlacnejšiu variantu. Vyhľadávač leteniek Kiwi vám pomôže!

Weby, ktoré hľadajú výhodné letenky

Hoci ide skôr o magazíny o cestovaní, ich úlohou je dať tipy svojim čitateľom na lacné letenky. Informujú o výhodných cenách a v prípade záujmu vás presmerujú na web leteckej spoločnosti, kde si ich môžete zakúpiť. Zaujímavým magazínom je kadetade.com alebo letenkyzababku.sk.

Skupiny na sociálnych sieťach

Sociálne skupiny hýbu svetom, o čom veľmi dobre vedia letecké spoločnosti i predajcovia leteniek. Preto informujú ľudí prostredníctvom svojich príspevkov, zdieľaných článkov alebo skúseností o destináciách, kde sa možno dostať za pár eur. Najznámejšou skupinou na Facebooku je Tour De Svet. Nájdete v nej lacné letenky a tipy na lietanie. Podobnou je Lietame lacno po svete, kde ľudia zdieľajú lacné tipy na letenky.

Lietadlo

Dopravte sa stovky kilometrov do destinácie za nízke ceny!

Súvisiace obchody

Booking, Kiwi.com, Air Malta

Chcete prísť o odmenu až 15 % z každého nákupu na internete?

Stačí sa zadarmo zaregistrovať a o žiadne odmeny už nikdy neprídete.

Práve teraz k novému účtu až 10 € za vaše nákupy. Ku každej odmene za nákup, získate ďalšiu bonusovú v rovnakej výške. Celkom na bonusových odmenách môžete získať až 10 €.

- alebo -
Registráciou súhlasíte s podmienkami použitia a so spracovaním osobných údajov.
Máte už účet? Prihláste sa