Poradíme vám, kde si vychutnáte vinobranie

Tipy k nákupuDovolenka a cestovanie 10. 11. 2021

Prišla jeseň a s ňou ide ruka v ruke obdobie vinobrania. Pôvodná tradícia, ktorá ostala na určité obdobie pozabudnutá, sa opäť začala tešiť svojej popularite. Vinobranie sa koná v tradičných vinárskych mestách a obciach ako Pezinok, Modra či Nitra. Spravte si pekný víkend a vyrazte s partiou ochutnať miestne špeciality a kvalitné víno.

Oberačka hrozna, zber hrozna či inak povedané vinobranie sa spája s mesiacmi september a október. Je to čas, kedy dozrieva hrozno, zberá sa a následne sa z neho vyrába víno. Táto udalosť je zakončená slávnosťou, ktorá je plná dobrej zábavy, jedla, burčáku a samozrejme vínka. Slovenské mestá a obce organizujú každoročne malé folklórne festivaly, ktoré stoja za návštevu. Pozrite sa s nami, kde si užiť vinobranie 2018.

Vinobranie 2018 na Slovensku

Juh Slovenska je preplnený vinárskymi oblasťami. Rovina, piesčitá pôda a dostatok tepla sú ideálne na rast vinnej révy. Ochutnajte husacie a kačacie špeciality, sladučký burčák. Už nemusíte riešiť, kam na výlet. Spoznajte krásy našej krajiny a doprajte si zážitok plný pôžitku, dobrého jedla a skvelého vínka. Užite si výlet s rodinou či kamarátmi na slovenskom vinobraní.

vinobranie

Slovenské vína sú kvalitné a v zahraničí oceňované.

Vinobranie Modra

Jednou z tradičných oblastí, kde sa rok čo rok uskutočňuje vinobranie, je Modra. Modranské vína sú kvalitné a chutné. Slávnostné vinobranie Modra sa tento rok koná v termíne 28. 9.30. 9.. Celá udalosť sa bude niesť v duchu tradície a uvidíte na nej aj prvky oberačkových slávností z prvej polovice 20. storočia ako napríklad alegorický sprievod či prešovanie hrozna na starých historických lisoch. Čaká vás tiež bohatý kultúrny program plný hudby a tanca a samozrejme dobré jedlo a víno.

pecena kacica

Pečená kačica, dusená kapusta a lokše sú tradičným jedlom vinobrania.

Vinobranie Pezinok

Zmeškali ste tohtoročne vinobranie Rača? Nevadí. Kúsok od Bratislavi sa nachádza slovenský vinársky svätostánok Pezinok. Dejiny tohto podujatia siahajú až do 13. storočia. Až do roku 2004 sa striedala v organizacii vinobrania Modra s Pezinkom. Aktuálne sa koná toto podujatie v každom meste zvlášť. V Pezinku na vás čaká bohatý kultúrny program popretkávaný gurmánskymi dobrotami a úžasným vínkom v termíne od 21. 9. do 23. 9..

burčák

Dobrý a sladučký burčák je sezónna záležitosť, ktorú by ste nemali zmeškať.

Nitriansky vínny festival

V Nitre sa už po 9. krát bude konať Nitriansky vínny festival. V termíne od 28. 9 do 29. 9. sa otvoria brány pivníc a hajlochov na Nitrianskom hrade a v okolitých obciach. Dokopy budete môcť ochutnať vína od bezmála 50-tich vinárov. Lístok na podujatie je all inclusive, takže môžete ochutnať degustačnú vzorku z každej odrody od každého jedného vinára. Samozrejmosťou je aj bohatý sprievodný program.

burčák

Navštívte staručké hradné pivnice v Nitre a ochutnajte miestne víno.

Tokajské vinobranie

Azda najslávnejšou vinárskou oblasťou na Slovensku je Tokaj. Táto vinohradnícka lokalita sa nachádza na území Slovenska aj Maďarska. Sladkasté a aromatické Tokajské víno má mnoho priaznivcov. V termíne od 28. 9. do 29. 9. sa v obci Čerhov koná tradičné vinobranie. Je sprevádzané slávnostou omšou, kultúrnym programom, dobrým jedlom a víno tečie potokom. Podujatie je mimoriadne obľúbehé, tento rok sa koná už po 17. krát.

folklór

O zábavu pri vinobraní sa postarajú folkloristi, ktorí vám priblížia naše tradície.

Tradičné slovenské kultúrne akcie sa tešia z roka na rok väčšej popularite. Ľudia sa prebúdzajú a začínajú si vážiť produkty z našej zeme, ale aj naše tradície a kultúru. Vinobranie rozhodne patrí medzi klasické podujatia s históriou, ktoré by ste mali minimálne raz za život zažiť. Urobte si krásny jesenný víkend plný tradícií, dobrého jedla a pitia. Na zdravie!

Radi nakupujete výhodne?

Viete o tom, že s Tipli cashback systémom dostanete späť z každého nákupu? Vstúpte do svojho obľúbeného e-shopu cez oranžové Tipli tlačítko a pripíšte si cashback odmenu na svoj účet. Pozrite si Tipli obchody a nakupujte výhodnejšie ako doteraz!

Nakupovať výhodne

Súvisiace obchody

Dovolenka.sme.sk, AliExpress, Svetnapojov.sk, Chocolissimo, Sushi time

Chcete prísť o odmenu až 15 % z každého nákupu na internete?

Stačí sa zadarmo zaregistrovať a o žiadne odmeny už nikdy neprídete.

Práve teraz k novému účtu až 10 € za vaše nákupy. Ku každej odmene za nákup, získate ďalšiu bonusovú v rovnakej výške. Celkom na bonusových odmenách môžete získať až 10 €.

- alebo -
Registráciou súhlasíte s podmienkami použitia a so spracovaním osobných údajov.
Máte už účet? Prihláste sa