Sprievodca poistením na hory

Tipy k nákupu 25. 3. 2021

Majestátne slovenské hory lákajú turistov z rôznych krajín za každého počasia. Avšak, ani dobre známe a vychodené tatranské chodníčky vám nezaručia, že sa nemôže nič stať. Kvôli vlastnej bezpečnosti a zbytočným nákladom v prípade úrazu je lepšie, ak si pred výletom do hôr vybavíte špeciálne poistenie do hôr. Nebojte sa, nie je to nič zložité. Poistenie si môžete vybaviť do pár minút a vybrať sa objavovať krásy našej slovenskej prírody úplne bez obáv. Ukážeme vám, ako na to.

Aj drobný úraz, ako napríklad vyvrtnutie členku pri chôdzi, môže spôsobiť pri turistike veľký problém. Ak ste už prešli veľké množstvo kilometrov, s vyvrtnutým členkom sa len tak ľahko späť nedostanete. Práve v takýchto prípadoch je zásah záchranárov nevyhnutný. Avšak, zdravotná poisťovňa vám zásah horskej služby nepreplatí a preto je vhodné, sa do hôr pripraviť tak, že si vybavíte poistenie. Tu máte zopár návodov, ako na to.

poistenie

ČSOB cestovné poistenie

Ak ste sa vybrali na predĺžený víkend do hôr, ČSOB ponúka špeciálne krátkodobé cestovné poistenie. Poistenie je určené na krátkodobé výlety do zahraničia ale aj na nepredvídané situácie na horách. Tu je zopár informácií o ňom:

  • Poistenie liečebných nákladov platí do výšky 300 000 €.
  • Na jednu zmluvu môžete poistiť až 50 osôb.
  • Podľa individuálnej preferencie si môžete pripoistiť trvalé následky úrazu, batožinu, meškanie odletu ale aj nepojazdné vozidlo.
  • Cestovné poistenie si vybavíte do 10 minút aj z pohodlia domova online.
  • Platnosť poistenia je už od 3 hodín od uzavretia zmluvy, platnosť pripoistenia na SR je hneď po nástupe na cestu.

Okrem krátkodobého cestovného poistenia ponúka ČSOB aj dlhodobé cestovné poistenie, ktoré platí na dobu neurčitú, špeciálne cestovné poistenie k platobnej karte a tiež dlhodobé poistenie pre mladých, ktoré si môžu vybaviť ľudia vo veku od 15 do 25 rokov.

UNION poistenie do hôr

Poistenie do hôr od poisťovne UNION platí na dovolenku a turistiku na území Slovenska. Je vhodné pre rekreačných turistov, ale tiež milovníkov športu na horách ako je horolezectvo či skialpinizmus.

  • Môžete si vybaviť poistenie na konkrétny počet dní alebo rovno na celý rok.
  • Poistenie pokrýva náklady až do 20 000 € a je platné v horských oblastiach Slovenskej republiky, v ktorých pôsobí horská záchranná služba (Malá Fatra, Veľká Fatra, Belianske Tatry, Nízke Tatry, Vysoké Tatry, Západné Tatry, Pieniny, Stredné Beskydy, Kysucké Beskydy, Moravsko-sliezske Beskydy, Kysucká vrchovina, Bukovské vrchy, Kremnické vrchy, Javorníky, Slovenský raj).
  • Poistenie na konkrétny počet dní zahŕňa zásah horskej služby, poistenie úrazu, poistenie zodpovednosti za škodu a poistenie batožiny.
  • Poistenie na celý rok zahŕňa okrem vyššie zmienených aj poistenie storna objednanej služby a poistenie predčasného návratu a nečerpaných služieb.
  • Poistenie si vybavíte rýchlo a jednoducho cez online stránku poisťovne.

Plánujete objavovať krásy slovenských hôr a zháňate ubytovanie vo Vysokých či Nízkych Tatrách alebo napríklad na Pieninách? Využije Booking.com. Ak navyše využijete cashback od Tipli, získate až 4 % z ceny vašej objednávky späť.

AXA cestovné poistenie

Cestovné poistenie AXA je možné vybaviť si jednorázovo na konkrétny dátum alebo aj na dlhšiu dobu. Základné poistenie platí na cestovanie po Európe, no vybrať si môžete aj z variantu cestovania po celom svete.

  • Základné poistenie zahŕňa poistenie liečebných nákladov do 100 000 € a poistenie asistenčných služieb.
  • V rozšírenej verzii Komfort si priplatíte za poistenie liečebných nákladov do 200 000 €, poistenie asistenčných služieb, úrazové poistenie, poistenie zodpovednosti a poistenie batožiny.
  • V kompletnej verzii Excelent sú liečebné náklady až do 20 000 000 € a navyše aj poistenie cestovania lietadlom. Pripoistiť si môžete aj chronické ochorenia, rizikové športy, pracovné cesty, veterinárnu starostlivosť na dovolenke, asistenciu pri poruche vozidla a tiež ochranu domácnosti počas dovolenky.
  • Poistenie si vybavíte jednoducho online.
poistenie

VÚB poistenie na slovenské hory

Poistenie do hôr od VÚB platí na území Slovenska. Vybrať si môžete poistenie na konkrétny počet dní alebo na celý rok.

  • Náklady na zásah Horskej služby až do výšky 10 000 €.
  • Poistenie zahŕňa pátranie, vyslobodzovanie, prepravu aj s použitím technických prostriedkov.
  • Žiadosť o poistenie je možné vyplniť aj online na stránke VÚB banky.

Okrem poistenia na slovenské hory VÚB ponúka aj krátkodobé alebo dlhodobé cestovné poistenie do zahraničia.

Chystáte sa na dovolenku do zahraničia? Nenechávajte balenie na poslednú chvíľu, mohlo by sa stať, že niečo zabudnete. Prečítajte si, čo by vo vašej batožine určite nemalo chýbať.

Tatra banka cestovné poistenie

K platobnej karte od Tatra banky si môžete vybaviť celoročné cestovné poistenie od poisťovne UNIQA.

  • Poistenie platí na cestovanie po celom svete ale aj na zásah horskej služby na území Slovenska.
  • Poistenie liečebných nákladov do výšky 160 000 €.
  • Pri cestovaní automaticky kryje aj spolucestujúcich alebo rodinných príslušníkov.
  • Platí celoročne s maximálnym počtom dní 90 na jedno cestovanie.
  • Kryje zásah horskej služby na SR, úrazové poistenie, poistenie zodpovednosti za škodu aj poistenie batožiny.

Cestovné poistenie si môžete vybaviť pri rôznych dôvodoch cesty či už idete na dlhšiu dovolenku, predĺžený víkend, študijný pobyt alebo pracovnú cestu.

Okrem spomínaných bánk si poistenie do hôr alebo aj na cestovanie do zahraničia môžete vybaviť napríklad aj v online pobočkách Generali, Kooperativa, Fio banka, Poštová poisťovňa alebo Netfinancie.

Súvisiace obchody

Booking, VÚB BANKA, ČSOB, Tatra banka, Fio banka, AXA

Chcete prísť o odmenu až 15 % z každého nákupu na internete?

Stačí sa zadarmo zaregistrovať a o žiadne odmeny už nikdy neprídete.

Práve teraz k novému účtu až 10 € za vaše nákupy. Ku každej odmene za nákup, získate ďalšiu bonusovú v rovnakej výške. Celkom na bonusových odmenách môžete získať až 10 €.

- alebo -
Registráciou súhlasíte s podmienkami použitia a so spracovaním osobných údajov.
Máte už účet? Prihláste sa