Všetko, čo ste chceli vedieť o farbení vlasov

Tipy k nákupuKrása a zdravie  |  Hobby a zábava 10. 11. 2021

Uvažujete o zmene farby vlasov? Vždy ste chcela byť namiesto blondínky brunetka alebo naopak? Povieme vám, čo by ste o farbení vlasov mala vedieť, než zavítate do drogérie pre farbu.

Farbenie vlasov je dnes veľmi populárne. Platinová blond, ombré alebo bláznivé farby sa stali hitom. Dávajte si ale pozor, aby ste sa do farbenia vlasov nevrhla po hlave a následne si nezničila vlasy.

Aká farba vám pristanet?

Výber farby je na farbení vlasov tá najzábavnejšia časť. V ponuke je obrovské množtvo odtieňov. Ako vybrať ten správny? Predsa ten ktorý sa vám páči najviac, alebo nie? Tak jednoduché to teda nebude!

Prírodná farba vlasov je v harmónii s vašim celkovým vzhľadom – farbou očí, odtieňom pleti, farbou obočia a dokonca aj pehami, ktoré máte na tvári. Súbor týchto a ďalších vlastností sa nazýva farebná typológia a počas výberu novej farby by ste ju určite nemali porušiť. Môže sa totiž stať, že sa nový odtieň farby s vašimi prirodzenými farbami bude “biť” a farba vám nepristane. Najprv si teda zistite, aký ste farebný typ a podľa toho určite, aká farba vlasov sa k vám bude najviac hodiť. Prácu s rôznymi farbami vlasov môžete pozorovať u niektorých herečiek či speváčiek, ktoré majú odlišné farby v rôznych rolách (napr. Drew Barrymore alebo Nicole Kidman).

Aká farba sa ku mne hodí?

Doma alebo u kaderníčky?

Väčšina stylistov sa zhoduje na tom, že aspoň po prvýkrát by ste sa pri farbení vlasov mala zveriť do rúk odborníkom, ktorí vám v množstve vecí poradia a nafarbia vám vlasy šetrne. Zvlášť, ak sa chystáte na razantnú zmenu z čiernej na blond, v domácich podmienkach si vlasy môžete dokonca úplne zničiť. Sťahovanie tmavej farby (prírodnej rovnako ako farbenej) je veľký zásah do vlasovej štruktúry, a preto by ste to doma radšej skúšať nemali.

Vše, co jste chtěla vědět o barvení vlasů

V prípade, že sa rozhodnete pre farbenie doma, držte sa návodu – urobte si nie len test citlivosti na kožu, ale otestujte aj jeden skrytý prameň. Nikdy totiž dopredu neviete, či vám farba zafarbí vlasy tak, ako chcete. Na rozdielny odtieň farba zafarbí prírodné a už farbené vlasy.

Prírodne alebo chemicky?

Veľmi populárne je naprieč históriou farbenie vlasov hennou, čo je 100 % prírodný prípravok zo špeciálnych rastlín. Pomocou nej môžete na vlasoch vyčarovať ryšavé až mahagónové odtiene. Šetrnejšie farbenie si nemôžete priať. Ak sa však rozhodnete pre radikálnu zmenu farby, chemikáliám sa nevyhnete. Nemusíte sa ale báť, dnešné farby sú šetrné, a ani farbenie vlasov v tehotenstve nepredstavuje žiadny problém.

Upraviť odtieň alebo zmeniť farbu?

Existuje množstvo produktov, ktoré vám farbu iba upravia (napríklad spreje s obsahom peroxidu, ktoré vám vlasy ľahko zosvetlia). Sledujte tiež trendy – už dávno sa nenosí farba, ktorá pripomína farebnú helmu. In sú prirodzene vyzerajúce farby, ktoré nemajú po celej hlave rovnaký odtieň.

A následná starostlivosť?

Po tom, ako si vlasy nafarbíte, nezabudnite im poskytovať špeciálnu starostlivosť. Používajte šampóny a kondicionéry určené pre farbené vlasy, aby se vám farba vymývala pomalšie.

Vše, co jste chtěla vědět o barvení vlasů 2

Súvisiace obchody

ELNINO.SK, Notino, DROGERKA.sk

Chcete prísť o odmenu až 15 % z každého nákupu na internete?

Stačí sa zadarmo zaregistrovať a o žiadne odmeny už nikdy neprídete.

Práve teraz k novému účtu až 10 € za vaše nákupy. Ku každej odmene za nákup, získate ďalšiu bonusovú v rovnakej výške. Celkom na bonusových odmenách môžete získať až 10 €.

- alebo -
Registráciou súhlasíte s podmienkami použitia a so spracovaním osobných údajov.
Máte už účet? Prihláste sa