Vyberte si s nami to najlepšie cestovné poistenie

Tipy k nákupuDovolenka a cestovanie 10. 11. 2021

Chcete na dovolenke pri mori naozaj vypnúť a hodiť všetko za hlavu? Uzatvorte cestovné poistenie a všetky starosti, ktoré môže dovolenka priniesť zložte na plecia poisťovni, v ktorej ho uzavriete. Chcete vedieť, ktoré cestovné poistenie sa najviac oplatí a prečo?

Viete o tom, že každý tretí obyvateľ Slovenska ide na dovolenku s pocitom, že jemu sa nemôže nič stať a keby predsa len k niečomu došlo, z biedy ho vytrhne Európsky preukaz? Ak patríte medzi nich, sme radi, že sa vám na dovolenke doteraz nič nestalo. V horšom prípade by ste prišli na to, Európsky preukaz zdravotného poistenia akceptujú len zdravotnícke zariadenia zapojené do systému verejného poistenia a ošetrenie liečebných nákladov by vám dovolenku poriadne predražilo. Najmä dovolenka v Chorvátsku je tým špecifická. Nespoléhejte iba na životné poistenie!

Cestovné poistenie a jeho krytie

V letnej sezóne je populárne krátkodobé cestovné poistenie, ktoré kryje liečebné náklady len v tom čase, keď dovolenkujete a vaše cesty do zahraničia sa v priebehu roka neopakujú. Ak idete na dovolenku cez cestovnú kanceláriu, poistenie je zahrnuté do celkovej sumy, za ktorú si dovolenku kúpite. Idete na vlastnú päsť? Uzatvorte cestovné poistenie online. Užívajte si lacné cestovanie a nedovoľte nepredvídateľným okolnostiam to zmeniť.

lekár

Nikdy neviete kedy a kde sa vám cestovné poistenie zíde.

Komerčné poisťovne a ich ponuka

Na finančnom trhu poisťoven sa dnes stretnete s množstvom poisťovní, ktoré sa snažia poistiť za čo najnižšiu cenu. Cena nie je to jediné, čo by vás malo pri uzatvorení poistky zaujímať. Rozhodujúci je rozsah poistného krytia. To, že ste sa rozhodli uzavrieť cestovné poistenie ešte neznamená, že v každej poisťovni vám v balíčku nadelia rovnaké výhody. Základné poistenie je vo väčšine poisťovní rovnaké a zahŕňa:

  • Liečebné náklady
  • Úrazové poistenie
  • Asistenčné služby
  • Poistenie batožiny
  • Poistenie zodpovednosti
  • Poistenie storno poplatkov
  • Poistenie pátrania a záchrany
  • Poistenie pre prípad prerušenia cesty
  • Poistenie zmeškania dopravného prostriedku a oneskoreného návratu
cena

Cenu cestovného poistenia ovplyvňuje niekoľko faktorov.

Cena cestovného poistenia je rôzna

Rozhodli ste sa pre Union cestovné poistenie, lebo vám ho odporučil kamarát a platíte viac ako on aj keď dovolenkujete rovnako dlho? Cenu poistenia ovplyvňuje niekoľko faktorov:

  • Dĺžka pobytu
  • Krajina pobytu
  • Typ cesty (turistická alebo pracovná)
  • Vek poisteného (kategórie deti, dospelí, seniori)
  • Športové aktivity (turistický alebo rizikový šport)
  • Vybrané pripoistenia

TIP: Aj dovolenka na Slovensku prináša riziká, pri ktorých vám štátne zdravotné poistenie nepomôže. Chystáte sa do hôr? Bez vhodného poistenia neriskujte. Pátracia akcia vás môže vyjsť poriadne draho.

Najčastejšie typy poistení

Poisťovne majú v ponuke niekoľko tipov cestovných poistení. Nie každý ide do zahraničia na dovolenku. Treba myslieť aj na tých, ktorí odchádzajú za prácou. Aby každý našiel to, čo potrebuje.

Krátkodobé cestovné poistenie

Toto cestovné poistenie je určené tým, ktorí si do zahraničia idú oddýchnuť. Poistenie platí iba v časovom rozmedzí, ktoré si určíte. Týždeň, desať dní, mesiac. Ak sa vám na dovolenke bude páčiť a rozhodnete sa si ju v tom istom roku zopakovať, musíte sa poistiť opäť.

maják

Cestovné poistenie je ako maják, pri ktorom vždy nájdete útočisko.

Celoročné cestovné poistenie

Cestujete do zahraničia niekoľkokrát v roku a už sa vám stalo, že ste na cestovné poistenie úplne zabudli? Toto cestovné poistenie je určené vám. Uzavrite poistenie na jeden rok a okrem toho, že pri cestovaní budete mať o starosť menej, ešte na ňom aj ušetrite.

Poistenie do hôr

Leto bez turistiky a zimu bez lyžovačky si neviete predstaviť? Bez poistenia do hôr si to radšej rozmyslite. Nechceme maľovať čerta na stenu, ale v niektorých prípadoch vám štátne poistenie stačiť nebude. Uzatvorte ho na určitý čas alebo na celý rok a užite si pobyt bez starosti o financie v horách na celom Slovensku.

Poistenie pre študentov

Ste študenti a láka vás štúdium alebo práca v zahraničí? Poistenie pre študentov vás pred nástrahami, ktoré prídu do cesty neochráni, ale je pripravené ich s vami riešiť. Pocit bezpečia a istoty vám poskytnú všade, kde sa vyberiete. Odvážnym šťastie praje!

TIP: So študentskou kartou ISIC budete mať poistenie lacnejšie. Aj v poisťovni sa ňou treba pochváliť!

Skupinové cestovné poistenie

Organizujete zahraničné cesty pre väčšie skupiny a hľadáte cestovné poistenie, ktoré zastreší všetkých naraz? Skupinové cestovné poistenie je určené najmä zamestnávateľom a zamestnancom, ktorí chodia do zahraničia na služobné cesty.

Poistenie vodičov dopravy

Vodiči z povolania podstupujú riziko už len tým, že sadnú za volant. V zahraničí je to o to horšie, že sa nemajú na koho spoľahnúť. V poisťovniach vedia, čo všetko toto povolanie prináša, preto pripravili poistenie, ktoré zamestnancov dopravy v zahraničí dočasne chráni.

Radi nakupujete výhodne?

Viete o tom, že Tipli vám vráti „peniaze späť“ z každého nákupu? Vstúpte do svojho obľúbeného eshopu cez oranžové Tipli tlačítko a pripíšte si cashback odmenu na svoj účet. Využite aktuálne Tipli zľavy a nakupujte ešte výhodnejšie!

Súvisiace obchody

CND Travel, Travelking, zlavoMAX, Booking

Chcete prísť o odmenu až 15 % z každého nákupu na internete?

Stačí sa zadarmo zaregistrovať a o žiadne odmeny už nikdy neprídete.

Práve teraz k novému účtu až 10 € za vaše nákupy. Ku každej odmene za nákup, získate ďalšiu bonusovú v rovnakej výške. Celkom na bonusových odmenách môžete získať až 10 €.

- alebo -
Registráciou súhlasíte s podmienkami použitia a so spracovaním osobných údajov.
Máte už účet? Prihláste sa