Vyskúšajte BlaBlaCar a objavte výhody cestovania spolujazdou

Tipy k nákupuDovolenka a cestovanie  |  Nakupovanie 10. 11. 2021

Prečo by ste sa na stanicu trmácali cez celé mesto, keď môžete nastúpiť len kúsok od domu? Čaro spolujazdy už objavili milióny ľudí po celom svete. Pridajte sa k ďalším 45 miliónom členov s overenými profilmi na BlaBlaCar.

Zoznámte sa so skvelou službou BlaBlaCar

Spolujazda BlaBlaCar je budúcnosť cestovania. Spája malé skupinky ľudí, ktorí sa presúvajú rovnakým smerom. Cestu robí zábavnejšou a šetrí čas aj peniaze. Cestujúcich nemusia trápiť zbytočne dlhé prestoje na vlakovej či autobusovej stanici, ani plánovanie trasy. S BlaBlaCar stačí nastúpiť a vystúpiť na požadovanom mieste.

Tip: Takto vás starostlivosť o auto vyjde menej!

Ak hľadáte spôsob, ako sa postarať o údržbu svojho auta alebo kúpiť autodiely či nové pneumatiky lacnejšie, vyskúšajte nákupy online. Budete si môcť vyberať zo širokej ponuky produktov za výhodnejšieceny. Na trhu existuje veľké množstvo e-shopov s auto & moto sortimentom.

Trik ako zaplatiť za starostlivosť o auto menej je ukrytý vo využití cashbacku od portálu Tipli, ktorý vám časť peňazí z online nákupu vráti. Nakupujte cez Tipli u jedného z 250 partnerských obchodov a cashback sa vám pripíše na účet.

Nakupovať auto & moto sortiment lacnejšie

Najväčšie výhody spolujazdy

Ešte stále ste spolujazdu nevyskúšali? Nie je na čo čakať. Táto služba vám uľahčí presun a je úplne jedno, či ju budete využívať pravidelne alebo len občas. Nezáleží dokonca ani na tom, či chcete spojazdu len využívať alebo ju aj príležitostne ponúkať. Či ste vodič alebo cestujúci, presvedčte sa o výhodách cestovania s BlaBlaCar práve teraz.

BlaBlaCar šetrí čas aj peniaze

Hlavný dôvod, prečo ľudia po celom svete obľubujú BlaBlaCar je ten, že spolujazda skutočne šetrí čas aj peniaze ľudí. Auto ich naloží na dohodnutom mieste a nemusia zbytočne dochádzať na vzdialenú stanicu. No a vodiči zase ocenia, že plnú nádrž nemusia platiť sami. Takže lacné cestovanie to win-win pre obe strany.

Ponúka komfort cestovania

Cestovanie autom je určite pohodlnejšie tlačiť sa v preplnenom kupé vlaku či autobuse. Vodiča tiež môžete požiadať o krátku prestávku na pumpe. Tu však platí pravidlo menej je viac. Cestujúci totiž iste ocenia, ak vodič na zadné sedadlá neposadí viac ako dve osoby, najmä ak ide o dlhšiu trasu. Na oplátku si môže byť istý, že sa to odrazí v jeho kladnom hodnotení.

Spoznajte nových ľudí

Výhodou spolujazdy je to, že spoznáte nových zaujímavých ľudí. Pri troche šťastia natrafíte napríklad na vodiča, ktorý pochádza z vášho susedstva a vašim smerom cestuje častejšie. Keď sa osvedčí, môžete sa s ním voziť pravidelne. Blablacar však môžete využívať aj v zahraničí. Láka vás dovolenka v Chorvátsku, ale netrúfate si na tak dlhú cestu za volantom? Žiadny problém, zvezte sa k moru spolujazdou. Rovnako jednoduché to môže byť aj s dopravou na dovolenku na Slovensku.

Bezpečnosť na prvom mieste

Nielenže sa členovia BlaBlaCar môžu na základe vlastných skúseností navzájom verejne ohodnotiť, Všetky profily, fotky, hodnotenia, ponuky jázd a poznámky k jazde sú overované. Okrem toho spolujazda myslí aj na fyzickú bezpečnosť posádky - povinné ručenie auta pokrýva všetky tretie osoby, vrátane cestujúcich na spolujazde.

Zmena plánov? Nevadí

Ktorúkoľvek rezerváciu môžete vopred zrušiť, urobte tak čím skôr, aby ste uvoľnili miesto iným cestujúcim. Pokiaľ sa náhle zmení miesto vášho odchodu alebo budete meškať, k dispozícii máte telefónne číslo vodiča, s ktorým sa na zmene podmienok môžete dohodnúť.

BlaBlaCar

S BlaBlaCar zažijete slobodu cestovania.

4 kroky ako cestovať spolujazdou

Výhodou BlaBlaCar je, že spolujazda nepozná hranice a môžeš ju ponúkať a využívať po celom svete. Stačí mať zo sebou cestovné doklady. Prečítajte si jednoduchý návod ako spolujazdu BlaBlaCar využívať.

1. Registrujte sa zdarma

Na to, aby ste však mohli s BlaBlaCar cestovať, musíte byť zaregistrovaný. Registrácia je možná prostredníctvom emailovej adresy alebo Facebooku.

2. Zvoľte si jazdu

Na webe www.sk.blablacar.com najskôr zadáte cieľ cesty, miesto a čas odchodu. Potom si stačí už len vybrať spolujazdu, ktorá vám najviac vyhovuje. Ak potrebujete viac informácií, môžete ešte pred rezerváciou napísať vodičovi.

3. Online rezervácia

Svoje miesto v aute si zarezervujete z pohodlia domova online, a to jednoduchým kliknutím na "Rezervuj si miesto". Akonáhle za miesto zaplatíte, dostanete na vodiča telefónne číslo.

4. Nezabudnite na hodnotenie

Po jazde je dobré ak si vodič a cestujúci navzájom udelia hodnotenie. Práve tieto referencie zvyšujú dôveryhodnosť na vašom profile a pomôžu vám k tomu, aby si vás nabudúce vybrali aj ďalší.

Dôverujte ALE preverujte!

  • Profily členov sú overované a môžete si vybrať, s kým budete cestovať.
  • Uprednostnite členov, ktorí majú overené kontaktné údaje.
  • Overte si vodiča podľa aktivity a skúseností.
  • Rozhodujte sa podľa hodnotenia od ostatných členov BlaBlaCar.
  • Skontrolujte, čo o sebe členovia napísali v svojom predstavení v profile.
  • S vodičom sa pred cestou skontaktujte.

Súvisiace obchody

Conrad, Autovybava.sk, eBay.com, Autorohože.sk, Autoobuv.sk

Chcete prísť o odmenu až 15 % z každého nákupu na internete?

Stačí sa zadarmo zaregistrovať a o žiadne odmeny už nikdy neprídete.

Práve teraz k novému účtu až 10 € za vaše nákupy. Ku každej odmene za nákup, získate ďalšiu bonusovú v rovnakej výške. Celkom na bonusových odmenách môžete získať až 10 €.

- alebo -
Registráciou súhlasíte s podmienkami použitia a so spracovaním osobných údajov.
Máte už účet? Prihláste sa