Záchrana auta pred poruchou: Kde kúpite autodiagnostiku najlacnejšie?

Tipy k nákupuTipy a triky  |  Nakupovanie 10. 11. 2021

Každý majiteľ štvorkolesového tátoša vie, aké stresujúce je, keď sa zrazu na palubnom počítači auta objaví neznáma správa. Prichádza pocit neistoty, obavy a zvyčajne aj návšteva autoservisu. Tomu dokáže zabrániť autodiagnostika! O čo vlastne ide a kde kúpite lacnú autodiagnostiku? 

Keď si kúpite svoje vysnívané auto, automaticky očakávate, že pôjde ako hodinky. Poruchy na aute sú jednoducho neprípustné. Ak nastanú, nielenže v prípade vážnejších porúch môžete zabudnúť na jazdu na štvorkolesovom miláčikovi, ale zaplatíte mastnú sumu. Čo robiť, aby k tomu nedošlo?

Čo je to autodiagnostika? 

Dnešná doba pokročila. A týka sa to aj áut, ktoré sú stále viac vybavené rôznymi elektronickými riadiacimi jednotkami, ktoré majú na starosti riadenie motoru a iné funkcie vrátane určovania prípadných závad a porúch. Väčšina z nich je vybavená pamäťou závad, do ktorej sa ukladajú informácie o zistených problémoch. Ak ide o vážnejšiu poruchu, spoznáte to rozsvietenou kontrolkou na polubnej doske. 

Práve pomocou diagnostického nástroja sa môžete pripojiť v aute k jednotlivým riadiacim jednotkám. Vďaka nemu lepšie prečítate informácie o poruchách alebo prečítate iné ďalšie hodnoty. Hoci výrobcov automobilov je mnoho, existuje jednotný štandard, ktorý umožňuje, aby bolo možné jedným diagnostickým nástrojom diagnostikovať autá rôznych značiek pod názvom OBD II (On board diagnostic II). Autodiagnostika je diagnostika auta, ktorá môže zistiť poruchu či iný problém. 

Autodiagnostika odhalí v predstihu problémy s autom.

TIP: Zabráňte vážnejším problémom s autom! V prípade neočakávaných nehôd sa vám hodí havarijné poistenie, ktoré ochráni vaše auto a tým aj financie!

Na čo slúži autodiagnostika?

Keď sa auto pokazí, vo väčšine prípadov si treba pripraviť peňaženku. Oprava auta vás tak môže vyjsť poriadne draho! Preto je oveľa výhodnejšia prevencia problémov. Tak predídete poruchám auta a tým aj ušetríte. Na tento účel, teda na kontrolu automobilov a prevenciu porúch slúži autodiagnostika. Zachráni vás pred prázdnou peňaženkou! 

Oceníte ju nielen pri kúpe ojazdeného auta na zistenie chýb. Mali by ste ju mať po ruke stále, aby ste sa vyhli závažnejším poruchám auta a aby ste vedeli čo najskôr zareagovať, ak auto nefunguje na sto percent. Autodiagnostiku sa odporúča použiť aspoň raz za každých 15 000 najazdených kilometrov. Môžete ju spojiť napr. s výmenou oleja alebo autobatérie

Funkcie autodiagnostiky

Prevencia - zisťovanie súčasného technického stavu vozidla.

Riešenie problémov - autodiagnostika zahŕňa aj napr. prečítanie pamäte riadiacej jednotky vozidla, meranie emisií, vyhodnocovanie údajov a mnoho ďalších úkonov. Je dobrá už v prípade vzniknutých problémov.

Šetrenie na opravách - nehrozia opakované opravy v prípade omylov. Vďaka autodiagnostike sa dá problém určiť úplne presne. Opravy sú šetrnejšie a rýchlejšie. 

Predaj autodiagnostiky

Ak ste rozhodnutí investovať do diagnostického nástroja, pri ktorom miniete podstatne menej peňazí ako pri riešení už existujúceho problému, vaše kroky sú jasné. Mali by smerovať do špecializovaných predajní a obchodov s autodiagnostikami či automobilovým príslušenstvom a autodoplnkami. Tam zoženiete rôzne diagnostické zariadenia a autodiagnostiky pre osobné i nákladné vozidlá. Alebo stačí pár klikov z pohodlia domova a vďaka e-shopu si zadovážite autodiagnostiku.

Jednými z najznámejších sú autodiagnostika delphi, ktorá sa považuje za rýchly a spoľahlivý diagnostický nástroj. Slúži ako spojovací článok medzi vozidlom a počítačom. Často vyhľadávaná je aj autodiagnostika vag.

Lacnú autodiagnostiku zoženiete aj na AliExpress.com.

Ako ušetriť na kúpe autodiagnostiky?

Diagnostické nástroje nájdete v rôznych cenách. Obvykle sa pohybujú okolo 100 €. Ako však pri ich kúpe čo najviac ušetriť?

Bazáre

Sledujte internetové bazáre. Okrem iného tam zoženiete kvalitnú autodiagnostiku za pár eur! Budete prekvapení, koľko ľudí ich na internete predáva. Samozrejme, treba byť opatrní, aby sa z obchodu nestalo veľké sklamanie. Neviete s kým komunikujete, preto si treba dávať pozor na podvodníkov.

Internetové obchody

Množstvo e-shopov a webových stránok ponúka diagnostické nástroje. Všeobecne platí, že autodiagnostika kupovaná cez internet vás vyjde lacnejšie ako v predajni. Myslite na to. 

Ušetrite s Tipli

Chcete pre svojho štvorkolesového tátoša to najlepšie, no zároveň chcete ušetriť? Vďaka cashback portálu Tipli sa vám to podarí! Tipli spolupracuje s viac ako 350 internetovými obchodmi, kde nájdete všetko, čo potrebujete. Vínimkou nie sú ani autodiagnostiky a iné príslušenstvo pre automobil. Bonusom sú Tipli zľavy či dokonca odmena z každého nákupu!

Obchody, kde kúpite autodiagnostiku

TorriaCars - zaoberá sa predajom náradia, autodiagnostík a prevádzkových kvapalín do vozidiel.

Auto Kelly - popredný distribútor náhradných dielov, kvapalín či iného príslušenstva do áut.

Conrad - štyri generácie pôsobí na trhu s elektronikou a technikou.

Pozrieť autodiagnostiku

Súvisiace obchody

Rentalcars.com, AliExpress, Autovybava.sk, pneumatikypriamo.com, Autoobuv.sk

Chcete prísť o odmenu až 15 % z každého nákupu na internete?

Stačí sa zadarmo zaregistrovať a o žiadne odmeny už nikdy neprídete.

Práve teraz k novému účtu až 10 € za vaše nákupy. Ku každej odmene za nákup, získate ďalšiu bonusovú v rovnakej výške. Celkom na bonusových odmenách môžete získať až 10 €.

- alebo -
Registráciou súhlasíte s podmienkami použitia a so spracovaním osobných údajov.
Máte už účet? Prihláste sa