Zahrajte sa s deťmi! Hry a hlavolamy

Tipy k nákupuDeti  |  Rodičia a deti  |  Nakupovanie 10. 11. 2021

Hry, hlavolamy a spoločenské hry sú vynikajúcou pomôckou pre posilnenie nášho mozgu, presnejšie jej pravej hemisféry. Pamäťový tréning udržuje mozog aktívny a zdravý v každom veku. S deťmi je preto veľmi dôležité, aby už v čo najskoršom veku začali hrať kreatívne a náučné hry.

Nielen deti však potrebujú k svojmu životu hry, ale aj dospelí. Každému dospelému človeku dobre padne, ak sa na chvíľu stane malým dieťaťom a zabudne na svoje problémy. Malé deti je možné už od ranného detstva podnietiť k interakcii a k rýchlejšiemu spoznávaniu sveta. Výborné sú na to interaktívne hry. Od štyroch rokov je s deťmi možné hrať karty, šach, pexeso a logické hry. Tie aktivizujú krátkodobú pamäť.

Všetky vedomostné spoločenské hry a hlavolamy podporujú schopnosť učiť sa, zapamätať si a dobre sa koncentrovať. Kreatívne lego hry zas rozvíjajú detskú kreativitu, priestorové myslenie a jemnú motoriku. Keďže hier pre deti a dospelých je na trhu neúrekom, rozhodli sme sa, že vám ponúkneme tie najzaujímavejšie hry pre deti, pri ktorých sa zabavíte aj vy, milí rodičia.

Náučné a kartové hry

Pozrite sa s nami na najzábavnejšie detské hlavolamy. Prinášame výber štyroch, ktoré vaše deti zaručene dostanú.

Vesmírna odysea

Vesmírna odysea

Hra Vesmírna odysea je určená od 8 rokov a kúpite ju v online obchode Hrackarik.sk.

Vesmírna odysea je náučná hra pre deti od 8 rokov. Deti musia postaviť dráhy staveniska tak, aby guľôčka voľným pádov skončila v spodnej časti stavby. Na horné poschodie ju dopraví výťah. Táto hra rozvíja predstavivosť detí a podnecuje v nich staviteľského ducha. Hra obsahuje aj návod s farebnými ilustráciami.

Kúpiť na Hrackarik.sk

Albi v kocke!

Albi v kocke

Albi v kocke je hra pre deti a dospelých od 8 rokov. Nájdete ju v online obchode Mall.sk.

Albi v kocke je stolová hra prezývaná aj rozum v kocke. Krabica sa dá šikovne rozbaliť a vznikne z nej pevný herný plán. Hra obsahuje 160 kariet s obrázkami z rôznych kategórii: zábava, ľudia a miesta, športy, zaujímavosti, umenie a literatúra, jedlo a pitie, príroda a história. Hra brainbox je určená pre 1 až 4 hráčov vo veku od 8 rokov. Každý hráč hádže kockou a po ceste postupne zbiera karty. Víťazí ten hráč, ktorý ako prvý získa jednu kartu z každej kategórie a vráti sa do hracieho poľa.

Pokusy so svetlom

Pokusy so svetlom

Hra Pokusy so svetlom je vhodná od 8 rokov. Kúpiť ju môžete z Hrackarik.sk.

Pokusy so svetlom je úžasná hra pre chlapcov a dievčatá od 8 rokov a viac. Naučia sa vytvárať tieňové postavy, hviezdnu oblohu, miešať farby a vyrábať fosfor. Hra obsahuje všetko potrebné k vykonávaniu dvanástich experimentov, ktoré svietia v tme. V náučnej hre nájdete oddelenie na batérie, tubu, špachtľu, loptičky a fosforeskujúce predmety.

Kúpiť na Hrackarik.sk

Bonaparte Grabolo

Bonaparte Grabolo

Bonaparte Grabolo je hra od 4 rokov. Nájdete ju v predaji v eshope TPD.

Bonaparte Grabolo je zábavná kartová hra, ktorá cibrí postreh hráčov už od štyroch rokov. Túto hru si môžete s deťmi zobrať so sebou kdekoľvek na výlet, do prírody alebo k vode, keďže karty sú vyrobené z plastu a sú vodoodolné. Cieľom hry je, aby každý z hráčov zareagoval čo najrýchlejšie a správne. Hodené kocky určia kombináciu farby a čísla. Hráč, ktorý sa po správnej karte na stole vrhne pre ňu ako prvý, ju získa.

Obchody, v ktorých kúpite hry a hlavolamy výhodnejšie

  • Hračkárik.sk - Detský svet hračiek ponúka širokú ponuku hračiek pre malých nezbedníkov, ale aj vnímavé a náučné hry.
  • TPD - Okrem elektroniky ponúka obchod TPD hračky a spoločenské hry nielen pre deti, ale aj dospelých.
  • MALL.SK - Je jeden z najväčších internetových predajcov na Slovensku a nájdete tu všetko od elektroniky, PC, až po hry.
  • Kinguin - Predstavujeme platformu, ktorá porovná ceny videohier. Herné kľúče si kúpite s cashbackom až 2,5 %.

Súvisiace obchody

GearBest, TPD, Hračkárik.sk, eBay.com

Chcete prísť o odmenu až 15 % z každého nákupu na internete?

Stačí sa zadarmo zaregistrovať a o žiadne odmeny už nikdy neprídete.

Práve teraz k novému účtu až 10 € za vaše nákupy. Ku každej odmene za nákup, získate ďalšiu bonusovú v rovnakej výške. Celkom na bonusových odmenách môžete získať až 10 €.

- alebo -
Registráciou súhlasíte s podmienkami použitia a so spracovaním osobných údajov.
Máte už účet? Prihláste sa