Zorientujte sa v sporeniach a našetrite si peniaze

Tipy k nákupu 2. 3. 2023

Hovorí sa, že peniaze vás šťastnejšími neurobia. To je možno pravda, ale pre život ich potrebujete. Platíte nimi jedlo, bývanie a mnohé ďalšie veci. Je dobré myslieť do budúcnosti a vytvoriť si finančnú rezervu. Pozrite sa s nami na to, aké sporenie je pre vás vhodné a kde si ho môžete zriadiť. Peniaze navyše sa vždy zídu.

V súčasnosti existuje množstvo druhov sporení aj inštitúcií, ktoré možnosť sporenia svojim klientom poskytujú. Nie je prekvapením, že vám pri slove sporenie ako prvé na um zíde banka. Práve banky sú najvyužívanejšie inštitúcie, ktoré ponúkajú široké portfólio sporiacich produktov, s ktorými zhodnotíte vaše financie.

Dovoľte svojim financiám rásť

Chceli by ste si zriadiť stavebné sporenie, sporiaci účet, sporenie pre deti alebo investovať do fondov či akcií? Prezrite si sporiace produkty našich bánk a vyberte si sporenie, ktoré vám vyhovuje. Nikdy sa vám nestane, že by ste zostali bez peňazí.

sporenie

Nasporte si dostatočnú finančnú rezervu.

Myslite na svoju budúcnosť. Na to, aby ste mohli výhodne investovať alebo našetriť slušné sumy peňazí nemusíte byť ekonómovia ani finančníci. Naše banky sa o vaše peniaze dobre postarajú. Obráťte sa na odborníkov a začnite sporiť ešte dnes.

TIP: obľúbenou a modernou bankou je mBank. Bežné účty, sporenie, hypotéky, internet banking a mnohé ďalšie produkty vám pomôžu ľahšie spravovať vaše financie.

Stavebné sporenie

Zvažujete, že by ste si v horizonte niekoľkých rokov chceli zabezpečiť alebo zrenovovať bývanie? Produktom pre vás je stavebné sporenie. Po uplynutí doby 6 rokov môžete nasporené peniaze vybrať a využiť na bývanie. Výhodou sú ročné štátne prémie, ktoré môžete získať ako bonus a väčšina inštitúcií zároveň umožňuje využiť nasporené finančné prostriedky na akýkoľvek účel Výhodné stavebné sporenie prináša napríklad obľúbená ČSOB banka.

ČSOB stavebné sporenie Profit Maxi

  • Sporenie pre všetkých nad 18 rokov
  • Možnosť získať maximálnu štátnu prémiu
  • Po 6. rokoch sporenia možnosť využiť nasporené peniaze na akýkoľvek účel
  • Zľava z poplatku pri uzatvorení zmluvy online
  • 1%-ný úrok z vkladov aj štátnej prémie

Sporenie pre deti

Myslite na svoje ratoleti. Možno si teraz hovoríte, že kým vyrastú bude to trvať ešte veľa rokov a je zbytočné riešiť nejaké šetrenie. Opak je však pravdou. Zriaďte sporenie pre deti v jednej z top slovenských bánk VÚB. Čím skôr začnete, tým viac peňazí im budete môcť dať pri osamostatnení sa. Je jedno či peniažky využijú na školu, alebo bývanie. Umožníte im tak ľahší štart vo svete dospelých.

Detská vkladná knižka VÚB

  • Určená pre deti do 18 rokov
  • Bez viazanosti
  • Bez výpovednej lehoty
  • Bonusový 100%-ný úrok, pokiaľ počas roka nevyberiete z knižky žiadne financie
  • Zriadenie bez poplatku
  • Možnosť získať úrazové poistenie zadarmo
burza

Investujte a spravujte svoje peniaze online.

Sporiaci účet

Skvelým spôsobom ako si vytvoriť vedľajšiu finančnú rezervu sú sporiace účty. Mesačne si na tento účet viete previesť peniaze, ktoré vám zostanú. Tako ich ochránite pred tým, aby ste ich minuli na zbytočnosti. V prípade núdze budete mať o pár mesiacov k dispozícii rezervu, ktorá vás môže zachrániť. Banka Slovenská sporiteľňa má pre svojich klientov pripravených niekoľko produktov.

Sporenie pre radosť od Slovenskej sporiteľne

  • Ochráni peniaze pred vami samými
  • Výbery raz mesačne v deň sporenia
  • Výhodnejší úrok pri pravidelnom sporení
  • Možnosť zriadiť účet online cez internetbanking
  • Možnosť ľubovoľne meniť výšku sporiacej sumy

Fondy a akcie

Ak patríte k odvážnejším ľuďom, viete ako zhodnotiť peniaze, prípadne máte navyše sumu, ktorú môžete investovať tak, aby ste sa k peniazom nepotrebovali dostať okamžite, za zváženie stoja fondy či akcie. Takéto investície sa zväčša riešia cez špeciálne portály, ale venujú sa im aj banky. Inovatívna Tatra banka umožňuje investovať do podielových fondov, cenných papierov alebo menej riskantné investovanie s pevným výnosom, ktoré je chránené pred infláciou.

Podielové fondy Tatra banky

  • Vhodné pre začínajúcich investorov
  • Vhodné pre skúsených dynamickejších investorov
  • Atraktívne zhodnotenie počas 2 rokov
  • Možnosť vyberať z viacerých druhov podielových fondov
  • Možnosť spravovať investície cez internetbanking

V prípade, že by ste sa chceli dozvedieť o jednotlivých produktoch viac alebo si porovnať sporenia v rámci slovenských bánk, môžete navštíviť ich webové stránky. Potrebné informácie vám poskytnú aj v call centrách či na pobočkách. Vyberte si svoje sporenie a dovoľte svojim financiám rásť.

Radi nakupujete výhodne?

Viete o tom, že s Tipli cashback systémom dostanete späť z každého nákupu? Vstúpte do svojho obľúbeného e-shopu cez oranžové Tipli tlačítko a pripíšte si cashback odmenu na svoj účet. Využite aktuálne Tipli zľavy, kombinujte ich s Tipli cashbackom a nakupujte výhodnejšie ako doteraz!

Nakupovať výhodne

Súvisiace obchody

BIBLOO, Couponzone, AliExpress, Booking, eBay.co.uk

Chcete prísť o odmenu až 15 % z každého nákupu na internete?

Stačí sa zadarmo zaregistrovať a o žiadne odmeny už nikdy neprídete.

Práve teraz k novému účtu až 10 € za vaše nákupy. Ku každej odmene za nákup, získate ďalšiu bonusovú v rovnakej výške. Celkom na bonusových odmenách môžete získať až 10 €.

- alebo -
Registráciou súhlasíte s podmienkami použitia a so spracovaním osobných údajov.
Máte už účet? Prihláste sa