5 tipov na prázdninové knihy

Tipy k nákupuTipy a triky 15. 5. 2022

Niekto si pod pojmom dovolenka predstaví dobrodružné cestovanie po krajine, niekto opaľovanie sa na pláži a niekto si konečne nájde čas na prečítanie dobrej knihy. Práve preto sme sa rozhodli pre vás vybrať 5 zaujímavých knižných tipov na letné čítanie. Výber diel sme spravili z kníhkupectva Bux, v ktorom nájdete knihy pre každého.

Mrazivá kriminálka – Motív X (Stefan Ahnhem)

Severské krimi Motív X je voľné pokračovanie knižných bestsellerov Obeť bez tváre, Deviaty hrob a 18 pod nulou. Séria Fabian Risk si získala za dva roky desaťtisíce slovenských fanúšikov, ktorí čakajú na každú ďalšiu časť. Kniha Motív X rozhodne stojí za prečítanie, ak máte radi severské detektívky. Ahnhem má talent udržiavať vás neustále v napätí, pridáva zvraty a prekvapenia, ktoré zapadajú do seba a vy neviete prestať čítať. Špičkový kúsok pre milovníkov krimi-románov. Ahnhem výborne zvládol spletitosť príbehu, celkovú atmosféru, ktorá je miestami neuveriteľne temná a výborne vykresľuje charaktery postáv.

Motív X Stefan Ahnhem

Horúca romantika - Zakázaná (Jodi Ellen Malpasová)

Druhé knižné pokračovanie Zakázaná zo série Jedna noc si získalo srdce mnohých čitateliek. Jodi Ellen Malpasová rafinovane opisuje postavy a ich (i)racionálne konanie. Kniha sa nezaobišla bez vášnivých okamihov, erotiky a napätia. Začalo sa to nevinným návrhom. Bohatý a atraktívny Miller Hart požiadal čašníčku Livy o jednu spoločnú noc. Dohoda znela jasne: žiadne city, záväzky, len pár hodín čistej rozkoše. Vzájomná príťažlivosť ich však pohltila natoľko, že chvíľkové rozptýlenie prerástlo do výnimočného vzťahu. Millerov dokonalý zovňajšok a vyberané spôsoby však boli len maskou, za ktorou sa skrývali traumy a tajomstvá. Ich odhalenie vystavilo Livy potupe a ona chce pomstu.

Knihy pre najmenších - Ako to funguje? Zvieratá (Nikola Kucharská)

Pôvodom poľská séria Ako to funguje? hravo opisuje rôzne aspekty zo života. Konkrétne kniha Zvieratá názorne a detailne ilustruje učenie hrou s humorom v tejto neobyčajnej knihe o zvieratách. Klára miluje zvieratá a rada by o nich vedela všetko. V budúcnosti sa chce stať biologičkou alebo veterinárkou, alebo zootechničkou, alebo lesníčkou, alebo zvieracou psychologičkou. Zatiaľ každú voľnú chvíľu venuje získavaniu nových poznatkov. Napríklad prečo potkan skočí z veľkej výšky a nič sa mu nestane? Prečo sú papagáje také hlučné? Počuje žaba napriek tomu, že nemá uši? Prečo kone spia tak krátko? Prečo sa medvede stavajú na zadné laby? Prečo majú kačice také čudné zobáky? Vďaka čomu veverica skáče tak obratne? S odpoveďami jej pomáha dedko, ktorý na všetky otázky trpezlivo odpovedá vtipnými obrázkami.

Na pobavenie a zamyslenie zároveň - Dějiny lidských průserů aneb Co všechno (Tom Phillips)

Ľahká a zábavná kniha, ktorá vás prevedie tými najviac kreatívnymi a katastrofickými prúsermi v ľudskej histórií alebo inými slovami Co vše jsme kdy pořádně podělali. V priebehu siedmich tisícov rokov, čo moderný človek kráča po tejto zemi, sme prešli dlhú cestu. Umenie, veda, kultúra, technológie - na evolučnom potravinovom reťazci sme sa umiestnili na stupienku víťazov. No buďme k sebe úprimní, nebolo to jednoduché a mnohokrát sme sa popálili. Od našeho prvého predka, ktorý spadol zo stromu, cez rakúsku opitú armádu, ktorá zaútočila sama na seba až ku superveľmoci, ktorá si za prezidenta zvolila moderátora televíznej šou. Takže keď si nabudúce budete myslieť, že ste niečo naozaj pokašľali, tak táto kniha vám pripomenie, že to mohlo byť omnoho horšie.

Slovenská literárna klasika - Smrť sa volá Engelchen (Ladislav Mňačko)

Román Smrť sa volá Engelchen je jedna z najsilnejších a najvydarenejších próz o druhej svetovej vojne v slovenskej literatúre. Sugestívny príbeh partizánov v beskydských horách je zároveň dramatickým opisom zániku kopaničiarskej dedinky Ploština na sklonku najničivejšieho konfliktu v dejinách ľudstva. Dej sa odvíja ako sled spomienok zraneného partizána, ktorý sa nedokáže vyrovnať so skutočnosťou, že činnosť jeho jednotky zavinila smrť dedinčanov. Problém, s ktorým zvádza vnútorný boj, sa postupne rozrastá do ťaživej otázky viny za prostriedky použité na dosiahnutie cieľa. Kniha Ladislava Mňačka vychádza z osobnej autorovej skúsenosti a je predchnutá úprimnou snahou o čo najpravdivejšie zobrazenie partizánskych bojov na pomedzí okupovaného Protektorátu Čechy a Morava a fašistickej Slovenskej republiky.

Veríme, že sme vás inšpirovali našim výberom, a tak si užijete letné dni či večery s knihou v ruke. Pokiaľ by ste hľadali ďalšie pútavé diela, tak v online kníhkupectve Bux.sk nájdete najlacnejšie knihy, z ktorých si vyberie naozaj každý, prípadne môžete využiť aj Martinus zľavový kód a ušetriť ešte viac.

Súvisiace obchody

BUX.sk

Chcete prísť o odmenu až 15 % z každého nákupu na internete?

Stačí sa zadarmo zaregistrovať a o žiadne odmeny už nikdy neprídete.

Práve teraz k novému účtu až 10 € za vaše nákupy. Ku každej odmene za nákup, získate ďalšiu bonusovú v rovnakej výške. Celkom na bonusových odmenách môžete získať až 10 €.

- alebo -
Registráciou súhlasíte s podmienkami použitia a so spracovaním osobných údajov.
Máte už účet? Prihláste sa