Ako platiť s Apple Pay

Tipy k nákupuNávody 1. 3. 2022

Platby v hotovosti, či online platobnou kartou už dávno nie sú najviac trendy. Do popredia sa dostáva platba mobilným telefónom, či inteligentnými hodinkami. S tým súvisí nástup novej generácie platobných nástrojov v čele s Apple Pay.

Vitajte v budúcnosti. Aj taký by mohol byť slogan Apple Pay. Spoločnosť Apple, ktorá sa radí medzi najhodnotnejšie spoločnosti na svete predstavila svetu jednoduchú možnosť ako premeniť vaše Apple zariadenia na platobnú kartu. Využíva pri tom podobný systém ako konkurenčná služba Google Pay, ktorý je založený na NFC technológii. Google Pay však funguje iba na platforme Android, a tak ľudia, ktorí majú zariadenie Apple môžu túto službu využívať iba poťažmo.

Poďme sa spoločne pozrieť a detailne preskúmať 5 najčastejších otázok a problémov ohľadom Apple Pay. Postupne si zodpovedáme všetky najčastejšie otázky a pozrieme sa aj na najčastejšie problémy s Apple Pay.

Čo je Apple Pay

Apple Pay je jedinečný spôsob platenia prostredníctvom vášho Apple zariadenia. Stačí si pridať vašu platobnú kartu do aplikácie Wallet a môžete kedykoľvek pohodlne platiť vašim obľúbeným Apple zariadením.

Apple Pay na Slovensku

Často sa stáva, že niektoré moderné funkcie nie sú na našom území dostupné. V prípade Apple Pay tomu tak však nie je. Prostredníctvom Apple Pay môžete platiť takmer v každom kamennom obchode, ktorý akceptuje bežné platobné karty. Možná je aj online platba v obchodoch, ktoré túto možnosť poskytujú. Ich množstvo sa každým dňom zvyšuje.

Overenie karty v Apple Pay

Pre využívanie Apple Pay vo vašom zariadení, potrebuje mať overenú platobnú kartu. Celý proces je mimoriadne jednoduchý a zvládne ho naozaj každý:

  • otvorte aplikáciu Wallet na vašom Apple zariadení
  • kliknite na ikonku + Pridať kartu
  • procesom vás jednoducho prevedie samotná aplikácia
  • v prípade, že vaša banka vyžaduje dodatočné overenie, budete ňou kontaktovaný
Obrázok

Ako platiť Apple Pay

Platba pomocou Apple Pay je pri platení v kamenných predajniach totožné s platbou platobnou kartou. Stačí si kartu otvoriť, priložiť telefón, či hodinky k terminálu a prípadne platbu potvrdiť. Pri online nakupovaní a zvolení možnosti Apple Pay vám stačí transakciu iba autorizovať.

Problémy s Apple Pay

Máte problém s Apple Pay? Apple Pay nefunguje, tak ako má? Primárne skúste problém vyriešiť svojpomocne, sekundárne kontaktujte vašu banku. Pozrime sa spoločne na najčastejšie problémy.

Vekový limit

Apple Pay a deti môže byť nebezpečná kombinácia. Apple však máte zabezpečené kódom, prípadne naskenovaním Face Id, a tak sa neúmyselné zneužitia vašimi ratolesťami nemusí obávať.

Koľko stojí Apple Pay

Nič. 0. Slovom nula. Apple Pay je k dispozícii zadarmo, stačí iba pridať platobnú kartu a disponovať zariadením Apple.

Platba neprechádza

Máte problém s platbou, prípadne máte pocit, že Apple Pay nefunguje? Ak ste vyskúšali už všetko, kontaktujte vašu banku prostredníctvom zákazníckej linky a skúste problém vyriešiť spoločne s operátorom.


Súvisiace obchody

Bonprix, AliExpress, Bonami, About You

Chcete prísť o odmenu až 15 % z každého nákupu na internete?

Stačí sa zadarmo zaregistrovať a o žiadne odmeny už nikdy neprídete.

Práve teraz k novému účtu až 10 € za vaše nákupy. Ku každej odmene za nákup, získate ďalšiu bonusovú v rovnakej výške. Celkom na bonusových odmenách môžete získať až 10 €.

- alebo -
Registráciou súhlasíte s podmienkami použitia a so spracovaním osobných údajov.
Máte už účet? Prihláste sa