Ako platiť Google Pay

Tipy k nákupuNávody 15. 4. 2022

Nová doba so sebou prináša aj nové možnosti. Jednou z najpopulárnejších v oblasti platenia sa za posledné roky stalo práve Google Pay. Ako funguje? Ako ho správne nastaviť? A kde všade sa dá využiť? Odpovede na tieto a mnohé ďalšie otázky vám prinášame v tomto článku.

Spoločnosť Google pozná pre jeho služby snáď úplne každý. Práve z jej dielne vzišla na svet možnosť platby, ktorou je Google Pay. Celý princíp fungovania je mimoriadne jednoduchý. Stačí si stiahnuť mobilnú aplikáciu, ktorá je k dispozícii iba pre zariadenia so systémom Android. V prípade, že máte zariadenie s operačným systémom iOS (ako napríklad iPhone), tak je tu pre vás prakticky rovnaká alternatíva, ktorou je Apple Pay. Tá je založená na obdobnom princípe.

Obrázok

5 vecí, ktoré potrebujete vedieť o Google Pay

V skratke a v stručnosti vám prinášame 5 základných informácií, ktoré potrebujete vedieť, aby ste si uľahčili život a mohli pohodlne využívať platby prostredníctvom Google Pay.

Čo je Google Pay

Ako sme spomínali v úvode, Google Pay je mobilná aplikácia pomocou ktorej dokážete platiť podobne ako vašou platobnou kartou. Celý systém akoby prenášal vašu platobnú kartu priamo do vášho telefónu, a tak už pri sebe vôbec nepotrebujete peňaženku. Navyše je celý princíp mimoriadne jednoduchý a môžete ho používať takmer kdekoľvek.

Kde použiť Google Pay

Google Pay môžete použiť takmer všade, kde sa dá platiť platobnou kartou. Najnovšie platobné terminály už prijímajú platbu prostredníctvom Google Pay ako samozrejmosť. Okrem fyzických platieb na predajni, či v obchode môžete Google Pay využiť aj pri online platbe. Túto možnosť zatiaľ neposkytujú všetky obchody a jej prístupnosť záleží aj od platobnej brány, ktorú daný internetový obchod používa. Hlavnou výhodou platby prostredníctvom Google Pay pri online platbe je, že nemusíte vypĺňať údaje o vašej platobnej karte, a tak výrazne šetríte čas. Podajte si napríklad výherný tiket na tipos sk a možno sa na vás usmeje šťastie.

Obrázok

Ako použiť Google Pay

Ak chcete používať Google Pay potrebujete do aplikácie pridať platobné karty, ktoré reálne využívate. Po pridaní a overení údajov o karte, vám už nič nebráni požívať Google Pay pri takmer každej platbe. Samozrejmou podmienkou sú dostatočné finančné prostriedky na vašom bankovom účte, ktorý je previazaný s platobnou kartou, ktorú ste nahrávali do Google Pay.

Ako overiť kartu na Google Pay

Overenie karty je mimoriadne jednoduché a máte na výber z viacero možností. Najrýchlejšou možnosťou je overenie prostredníctvom emailu, či SMS správy. Po potvrdení kódu vám už nič nebráni používať Google Pay. Ak nechcete využiť túto možnosť máte na výber z ďalších variant ako overenie pomocou telefonického hovoru, či overenie pomocou vratnej platby. Pri poslednej spomínanej variante vám bude z účtu strhnutá malá čiastka, ktorá bude na krátku dobu zadržená pre účely overenia a neskôr vám bude na účet vrátená. V prípade akýchkoľvek problémov s overením platobnej karty na Google Pay neváhajte kontaktovať vašu banku.

Prečo používať Google Pay

Dôvodov prečo používať Google Pay je viacero. Pre niekoho to je bezpečnosť - bez vášho kódu zabezpečenia vašu Google Pay kartu nemôže nikto použiť, pre niekoho zase šetrenie času, či jednoduchosť používania. Nech už je váš dôvod akýkoľvek, platenie prostredníctvom Google Pay si zaručene obľúbite.


Súvisiace obchody

AliExpress, About You

Chcete prísť o odmenu až 15 % z každého nákupu na internete?

Stačí sa zadarmo zaregistrovať a o žiadne odmeny už nikdy neprídete.

Práve teraz k novému účtu až 10 € za vaše nákupy. Ku každej odmene za nákup, získate ďalšiu bonusovú v rovnakej výške. Celkom na bonusových odmenách môžete získať až 10 €.

- alebo -
Registráciou súhlasíte s podmienkami použitia a so spracovaním osobných údajov.
Máte už účet? Prihláste sa