Ako sa schladiť? Vyberáme klimatizáciu do bytu

Tipy k nákupu 5. 11. 2021

K letu patria horúčavy a tiež dni, kedy sa v našich bytoch jednoducho nedá vydržať. Tento problém by mohla vyriešiť kúpa klimatizácie alebo ochladzovača. Prečítajte si, ako vybrať správne zariadenie do vášho bytu, aké faktory pri tom zohľadniť a hlavne, ako môžete pri nákupe ušetriť.

Nie je nič lepšie, ako sa z horúčavy vrátiť do priestoru s príjemnou teplotou. Klimatizácia sa vám o to postará. Jej výber ale neberte na ľahkú váhu. Existuje množstvo druhov klimatizácií a práve preto by ste pri jej kúpe mali zohľadniť niekoľko výberových kritérií.

1. Aké funkcie potrebujete?

Moderné klimatizácie sa okrem chladenia priestoru dokážu postarať aj o vykurovanie, odvlhčovanie, ofukovanie, filtráciu či prívod čerstvého vzduchu. Pred kúpou klimatizácie je teda dôležité zvážiť, aké funkcie sa hodia práve vám.

klimatizacia

2. Klimatizácia alebo ochladzovač vzduchu?

V obchodoch nájdete dve kategórie klimatizácií, mobilnú a nástennú. Už z názvu vyplýva, že výhodou mobilnej klimatizácie je možnosť prenášať. Avšak, mobilnú klimatizáciu bez hadice nezoženiete. Súčasťou každej prenosnej klimatizácie je odvádzacia hadica na teplý vzduch. Práve preto musí byť klimatizácia umiestnená pri okne alebo pri špeciálnom otvore v stene. Druhou kategóriou je klimatizácia nástenná. Tá sa skladá z časti nainštalovanej v miestnosti a druhej vonku. Sú spojené potrubím, ktorý odvádza teplý vzduch.

Okrem týchto dvoch možností nájdete v obchodoch aj cenovo dostupnejšie ochladzovače vzduchu. Tie na rozdiel od klimatizácií neodvádzajú teplo z miestnosti ale pomocou ventilátora a zvlhčovača zlepšujú tepelné podmienky.

3. Hlučnosť a výkon

Klimatizácie dokážu byť veľmi hlučné. Je preto dôležité zvážiť, no najmä otestovať ich hlučnosť. Dôležitým faktorom je aj výkon. Zamyslite sa nad tým, koľko miestností chcete klimatizáciou vychladiť. Podľa rozlohy zistíte, aký veľký výkon potrebujete.

4. Akú cenu očakávať?

Pri výbere je dôležité určiť si finančný limit, podľa ktorého sa budete rozhodovať. Medzi cenami klimatizácií a ochladzovačov je výrazný rozdiel, pričom ochladzovače sú o dosť lacnejšie. Cena, samozrejme, závisí aj na množstve funkcií, ktoré očakávate a kvality výrobku.

Chcete ušetriť pri nákupe klimatizácie? Využite Tipli.

Ak sa zaregistrujete a budete nakupovať cez Tipli, získate peniaze späť z každého nákupu.

Nakupovať cez Tipli »

Klimatizácia Gorenje

Prenosná klimatizácia Gorenje KAM 26 THP má funkciu chladenia, kúrenia, odvlhčovania a tiež ventilácie. Kvôli výkonu je odporúčaná pre miestnosť s rozmerom 90 m³. Súčasťou je aj diaľkový ovládač, s ktorým si pohodlne nastavíte požadovanú teplotu vzduchu.

Pôvodná cena
Cena s cashbackom
Pôvodná cena459 €
Cena s cashbackom443,70 €
Nakúpiť cez Tipli »
Klimatizacia Gorenje

Klimatizácia Rohnson



Klimatizácia Rohnson

Mobilná klimatizácia ROHNSON R-885 Genius je moderným riešením do vašej domácnosti. Má funkciu chladenia aj odvlhčovania vzduchu. Klimatizáciu je možné ovládať diaľkovým ovládačom alebo využiť aplikáciu, vďaka ktorej budete môcť teplotu vo svojom byte regulovať odkiaľkoľvek. Klimatizácia má 3 stupne regulácie.

Pôvodná cena
Cena s cashbackom
Pôvodná cena400 €
Cena s cashbackom386,67 €
Nakúpiť cez Tipli »

Ochladzovač vzduchu Rovus

Rovus ARCTIC AIR ULTRA je tichý a kompaktný ochladzovač vzduchu. Ochladzuje, zvlhčuje a tiež čistí vzduch. Pri jednom naplnení vydrží byť zapnutý až 12 hodín. Postará sa teda o to, aby ste mali v byte príjemný vzduch počas celého dňa. K dispozícií máte 2 stupne chladenia.

Pôvodná cena
Cena s cashbackom
Pôvodná cena39 €
Cena s cashbackom37,70 €
Nakúpiť cez Tipli »
Ochladzovač Rovus

Ochladzovač vzduchu Taurus



Ochladzovač Taurus

Ochladzovač vzduchu Taurus sa postará o ochladenie, zvlhčenie, ventiláciu a inonizáciu vášho príbytku. Vďaka nádrži s objemom 6 l vydrží fungovať až 7,5 hodín. Ochladzovač je postavený na kolieskach, ktoré umožňujú jeho praktické prenášanie kdekoľvek ho budete potrebovať.

Pôvodná cena
Cena s cashbackom
Pôvodná cena116 €
Cena s cashbackom112,13 €
Nakúpiť cez Tipli »

TIP: Bývate v prenájme a preto nemôžete kvôli mobilnej klimatizácií len tak urobiť dieru do steny? Existuje riešenie. Klimatizáciu umiestnite tak, aby jej vývod smeroval von oknom a zakúpte si toto spoľahlivé tesnenie na okno Gorenje, ktoré sa postará o to, aby sa vám hmyz ani teplý vzduch nedostali späť do bytu.

Ochladzovač vzduchu Duux Flow

Designový ochladzovač vzduchu Duux Flow s extra veľkým objemom nádrže 9,3 l vám vydrží fungovať až 13 hodín. Ochladzovač má nízku hlučnosť a je ideálny do stredne veľkých až veľkých miestností. Okrem ochladenia vzduchu si na ňom môžete nastaviť aj funkciu odpudzovania hmyzu.

Pôvodná cena
Cena s cashbackom
Pôvodná cena165 €
Cena s cashbackom159,50 €
Nakúpiť cez Tipli »
Ochladzovač DUUX FLOW

Klimatizácia Argo ORION PLUS



Klimatizácia Argo

Klimatizácia Argo ORION PLUS 4v1 súčasne chladí, vetrá, odvlhčuje a topí domácnosť. Je odporúčaná pre priestor s veľkosťou 130 m³. Kolieska a bočné rukoväte umožňujú jednoduchú manipuláciu. Klimatizácia obsahuje aj sadu pre pevnú montáž.

Pôvodná cena
Cena s cashbackom
Pôvodná cena499 €
Cena s cashbackom482,37 €
Nakúpiť cez Tipli »

Klimatizácia Clatronic

Klimatizácia Clatronic s elegantným designom v bielej farbe je vhodná do bytu, domu a rovnako aj do kancelárie. Má funkciu chladenia, odvlhčovania a ventilácie. Je vhodná pre miestnosti s rozmerom až 32,5 m². Klimatizácia je zaradená do veľmi úspornej energetickej triedy A.

Pôvodná cena
Cena s cashbackom
Pôvodná cena320,90 €
Cena s cashbackom310,20 €
Nakúpiť cez Tipli »
Klimatizácia Clatronic

Ochladzovač vzduchu AEG LK



Ochladzovač AEG

Ochladzovač vzduchu AEG LK má funkciu ventilácie, chladenia, čistenia a tiež zvlhčovania. Je vhodný do miestnosti s rozlohou 20 m². Ochladzovač vydrží na jedno doplnenie fungovať 20 hodín. V balení je aj diaľkové ovládanie s funkciou časovača a možnosťou nastavenia až na 8 hodín.

Pôvodná cena
Cena s cashbackom
Pôvodná cena108 €
Cena s cashbackom104,40 €
Nakúpiť cez Tipli »

Ako nakúpiť klimatizáciu najlacnejšie

Klimatizácie a ochladzovače vzduchu môžete vďaka Tipli nakupovať s cashbackom aj v týchto obchodoch:

  • TPD - klimatizácie, ochladzovače ale aj iná elektronika s cashbackom 3 %.
  • Datart - na lacnejší nákup v obchode môžete využiť cashback 1,7 %.
  • Gearbest - všetko pre váš dom, byt aj záhradu nakúpite s cashbackom 1,5 %.

Súvisiace obchody

Hej.sk, GearBest, TPD, Alza, Datart

Chcete prísť o odmenu až 15 % z každého nákupu na internete?

Stačí sa zadarmo zaregistrovať a o žiadne odmeny už nikdy neprídete.

Práve teraz k novému účtu až 10 € za vaše nákupy. Ku každej odmene za nákup, získate ďalšiu bonusovú v rovnakej výške. Celkom na bonusových odmenách môžete získať až 10 €.

- alebo -
Registráciou súhlasíte s podmienkami použitia a so spracovaním osobných údajov.
Máte už účet? Prihláste sa