Ako si vybaviť ISIC kartu a aké študentské zľavy ponúka?

Tipy k nákupuNakupovanie 10. 11. 2021

ISIC karta je preukaz študenta, ktorý mu ponúka množstvo výhod. Pomôže ušetriť na strave, zábave, vzdelávaní, cestovaní, positení alebo aj pri nákupoch v rôznych obchodoch. Študentský život je nielen časovo, ale finančne náročný. Každé euro sa počíta a študentské zľavy či výhody v každodennom živote, potešia nejedného študenta.

Karta ISIC je vytvorená presne pre potreby študentov a mladých ľudí. Zľavy a bonusy, ktoré ponúka, dokážu každému študentovi ušetriť nemalé peniaze. Pozrite sa, kto každý môže preukaz ISIC vlastniť, ako je možné ho získať a aké zľavy a benefity ponúka.

Preukaz ISIC môžete získať priamo v škole, ktorú navštevujete. V školách sa táto karta využíva zároveň aj ako identifikačný preukaz pred vstupom. Okrem toho, ju ale žiaci môžu využívať aj ako platobnnú kartu na stravovanie alebo na tlač či kopírovanie dokumentov, ktoré škola ponúka. Ak ale vaša škola nevyužíva tieto preukazy alebo už žiadnu školu nenavštevujete, nemusíte zúfať. ISIC môžete získať aj napriek tomu.

isic

Vaša škola ISIC kartu neponúka?

Ak navštevujete strednú alebo vysokú školu, no na vašej škole sa karta ISIC nedá vybaviť, máte možnosť objednať si kartu ISIC klasik, mimo školy. ISIC klasik, je karta pre denných študentov strednej alebo vysokej školy, ktorá ponúka rovnaké zľavy a výhody ako klasická ISIC karta. Neobsahuje však čip, a preto sa nedá využívať na mestskú hromadnú dopravu alebo do knižnice.

Vybaviť sa dá online, v pobočkách CKM 2000 Travel alebo v cestovnej agentúre Prima v Dolnom Kubíne. Pre jej vybavenie potrebujete potvrdenie o návšteve školy, svoju fotku a tiež preukaz totožnosti.

isic karta

Karta plná výhod nielen pre študentov

Okrem študentských preukazov ISIC, ktoré vystavujú školy svojim študentom, existujú aj ďalšie karty, ktoré ponúka rovnaké množstvo výhodných zliav.

  • Medzinárodný preukaz učiteľa ITIC – karta platí pre učiteľov materských, základných, stredných alebo vysokých škôl. Táto karta je celosvetovo uznávaným dokladom, ktorý preukazuje pracovnú pozíciu učiteľa.
  • Kartu mladých EURO 26 – karta, ktorú si môžete zaobstarať aj keď už neštudujete, no musíte mať menej ako 27 rokov. Ponúka množstvo zliav a benefitov či už na Slovensku alebo aj v zahraničí. Karta je platná 1 rok od vystavenia, potom je nutné si ju predĺžiť. Maximálne však platí do dňa pred zavŕšením 27. narodenín.
  • Preukaz externého študenta EURO 26 – preukaz je určený pre externých študentov vysokých škôl, ktorí ešte nedovŕšili vek 27 rokov. Tento preukaz je však len nálepka, ktorú je nutné si nalepiť na zadnú stranu svojho vysokoškolského preukazu. Platnosť karty je vždy na jeden školský rok alebo do dňa pred 27. narodeninami. Preukaz je dostupný priamo na Technickej univerzite v Košiciach, Univerzite Mateja Bela v Banskej Bystrici alebo na Prešovskej univerzite v Prešove.

Všetky karty je možné si vybaviť aj online cez oficiálnu stránku ISIC.

Čo by ste mali vedieť o ISIC karte?

  • Kartu si môže vybaviť každý od 6 do 27 rokov.
  • Platnosť karty je jeden školský rok, v prípade Karty mladých EURO 26 jeden kalendárny rok.
  • Karta sa dá využiť ako čipový preukaz v MHD, SAD a vlakoch Železničnej spoločnosti Slovensko.
  • Držiteľ karty môže využívať mnohé zľavy a benefity.

Mobilná aplikácia ISIC

Karty ISIC ponúkajú zľavy rovnako na Slovensku, tak aj v zahraničí. ISIC je totiž medzinárodný preukaz. Mobilná aplikácia vám ponúkne prehľadný zoznam všetkých zliav, ktoré môžete práve využiť. Taktiež si v nej jednoducho vytvoríte zoznam svojich obľúbených zliav alebo si vyhľadáte aktuálne zľavy podľa miesta, kde sa práve nachádzate.

isic

Aké zľavy môžete ako držiteľ karty ISIC využívať?

  • Zľavy na vzdelávanie - autoškola, jazykové školy, AISEC zahraničná stáž.
  • Voľný čas - divadlo, kino, múzeum, Aquacity Poprad.
  • Potraviny a reštaurácie - zľava na občerstvenie, potraviny, kávu.
  • Obchody - knihy, drogéria, kozmetika, elektronika, oblečenie.
  • Služby - mobilný paušál, poistenie.
  • Ubytovnie a cestovanie - vlaky, autobusy, MHD, rezervácie ubytovania.

Zľavy ISIC karty

ISIC karta ponúka zľavy a benefity, ktoré môže jej vlastník pravidelne využívať. Okrem toho však existujú aj časovo obmedzené zľavy, zvyčajne na mesiac, ktoré sa vždy menia. Ich aktuálnu ponuku nájdete na oficiálnej stránke ISIC alebo v mobilnej aplikácií ISIC.

Obchody, v ktorých môžete využiť nielen ISIC zľavu, ale aj cashback od Tipli

  • Panta Rhei - Zľava 10 % na knihy a 5 % na neknižný sortiment.
  • Martinus.sk - 10 % zľava v kamenných obchodoch a 2 % zľava v internetovom obchode.
  • Hej.sk - Zľava od 2 do 10 € alebo špeciálne ceny na tovar.
  • Nay - Zľava 15 % na príslušenstvo k počítačom.
  • Booking.com - Zľava 5 % na ubytovanie.

Súvisiace obchody

Hej.sk, AliExpress, Booking, Panta Rhei, Nay

Chcete prísť o odmenu až 15 % z každého nákupu na internete?

Stačí sa zadarmo zaregistrovať a o žiadne odmeny už nikdy neprídete.

Práve teraz k novému účtu až 10 € za vaše nákupy. Ku každej odmene za nákup, získate ďalšiu bonusovú v rovnakej výške. Celkom na bonusových odmenách môžete získať až 10 €.

- alebo -
Registráciou súhlasíte s podmienkami použitia a so spracovaním osobných údajov.
Máte už účet? Prihláste sa