Ako si vybrať správny dron?

Tipy k nákupuNakupovanie 5. 11. 2021

Medzi milovníkov dronov patria profesionáli aj amatéri. Toto bezpilotné lietajúce zariadenie určite zaujme všetkých, od profesionálnych fotografov, obdivovateľov technických inovácií až po deti. Nie je sa prečo diviť, že popularita týchto prístrojov stále rastie. Ako si ale vybrať ten najlepší dron práve pre vás?

dron

Drony, tiež známe ako kvadrokoptéry, sa stávajú čoraz obľúbenejším zariadením. Používajú sa na zábavu, zachytávanie zaujímavých okamihov z vtáčej perspektívy, ale aj na profesionálne fotografovanie a nakrúcanie. Sú ovládané diaľkovo a dokážu vyletieť do výšky niekoľko metrov. Čo všetko ešte drony dokážu a ako ich môžete používať?

Čo zohľadniť pri výbere drona?

Drony majú minimálne tri vrtule. Sú ovládané diaľkovým ovládaním a tie najväčšie unesú aj kilogramovú záťaž. Ako si ale vybrať dron z takého množstva rôznych modelov? Najdôležitejšie je rozmyslieť si, na čo ho budete používať. Fotografi a kameramani sa určite rozhodnú pre lepšiu kvalitu obrazu kamery, dobrý stabilizačný systém a trvanlivú batériu. Amatéri, ktorí vnímajú lietanie s robotom skôr ako zábavu alebo šport si pravdepodobne vyberú lacnejšiu verziu. Naučiť sa pilotovať tento prístroj bude pre nich potešením a pozorovanie krajiny z veľkej výšky nezabudnuteľným zážitkom.

Dosah, ktorý umožňuje daný model dronov je určený na základe vzdialenosti a výšky, v ktorej je možné lietať. Veľký význam má aj kapacita batérie. Kvadrokoptéry vydržia fungovať len niekoľko minút. Preto je dôležité vedieť rýchlo a efektívne vymeniť batériu, aby vám to nenarušilo zábavu.

Nakupujte lacnejšie vďaka Tipli

Na Hej.sk nájdete rôzne modely dronov za skvelé ceny. Vďaka Tipli ich ale môžete nakúpiť ešte lacnejšie. Zaregistrujte sa na Tipli, nakupujte na Hej.sk a získate až 4 % peňazí späť z vášho nákupu.

Nakupovať na Hej.sk »

Ak budete vyberať dron na e-shope Hej.sk z hľadiska vonkajších faktorov, ktorým môže byť vystavený, znížite tak pravdepodobnosť jeho poškodenia. Mini drony sú vhodné pre miestnosti alebo veľmi priaznivé poveternostné podmienky. Ak si ale kúpite kvalitnejší prístroj s vybavením, akým sú napríklad špeciálne ochranné skrutky, zaručí vám to výdrž aj v horších prírodných podmienkach.

Druhy robotov

V závislosti od dizajnu, účelu a ďalších funkcií je možné drony rozdeliť na niekoľko základných typov.

Tipli TIP: Predtým, ako zainvestujete do tohto drahého elektrického zariadenia, naučte sa ho používať pomocou jednoduchého a lacného modelu. Prvé pokusy lietať končia zvyčajne nehodami a poškodením. Ak ale lietanie zvládnete, môžete pokojne na dron minúť aj viac.

Drony na lietanie a zábavu

Drony pre deti alebo na rekreačné účely sú zvyčajne lacné a ľahké modely. Dosah, ktorý môžu dosiahnuť je iba niekoľko metrov a batéria vydrží menej ako 10 minút letu. Ak obsahujú fotoaparáty, umožňujú len jednoduché zábery podobné tým, ktoré dokážete urobiť s bežným telefónom. Tieto lacnejšie zariadenia sú ideálnym darčekom pre deti. Ich cena sa zvyšuje s lepším vybavením a kvalitou.

Dron Buddy Toys BRQ 130

Dron Buddy Toys BRQ 130 má nízku hmotnosť a odolnú konštrukciu. Jeho maximálna doba letu je 7 minút. Je možné s ním lietať v miestnosti ale aj vo vonkajšom prostredí. Má 3 letové režimy- začiatočník, normal a expert. Vhodní je pre deti od 14 rokov.

Pôvodná cena
Cena s cashbackom
Pôvodná cena50 €
Cena s cashbackom48,36 €
Nakúpiť cez Tipli »
Drony
Drony

Dron Ryze Tech Tello

Dron Ryze Tech Tello v Iron Man edícií je ideálnym darčekom pre deti. Jeho maximálna doba letu je 13 minút. Má funkciu pre návrat domov, odlet a pristávanie na vašej ruke, elektronickú stabilizáciu obrazu a umožňuje aj natáčanie krátkych videí.

Pôvodná cena
Cena s cashbackom
Pôvodná cena149 €
Cena s cashbackom144,07 €
Nakúpiť cez Tipli »

Drony ale aj iné elektronické vybavenie nájdete aj v e-shopoch Alza.sk, Datart.sk alebo Planeo elektro. Nezabudnite pri nákupe využiť cashback od Tipli a ušetriť.

Športové drony

Pre tých, ktorí už ovládajú umenie lietania s dronom budú určite zaujímavejšie športové bezpilotné lietadlá. S ich vybavením môžete robiť komplikovanejšie kúsky, zákruty alebo zorganizovať preteky s ostatnými majiteľmi takýchto dronov. Aby ste naplno využili svoje schopnosti a minimalizovali riziko poškodenia, potrebujete súpravu First Person View (FPV), pohľad z kamery, vysielač a prijímač, obrazovku alebo okuliare VR. Okuliare vám umožnia výhľad priamo z dronu.

Dron Denver DCW-360

Dron Denver DCW-360 je vhodný aj pre začiatočníkov. Doba jeho letu je 10 minút. Je možné ho ovládať pomocou telefónnej aplikácie alebo pribaleného ovládača. Má funkciu stabilizácie počas letu a tiež 360° FLIP funkciu.

Pôvodná cena
Cena s cashbackom
Pôvodná cena69€
Cena s cashbackom66,72 €
Nakúpiť cez Tipli »
Drony
Drony

Dron Ryze Tech Tello

Doba letu dronu Ryze Tech Tello je až 13 minút. Má 2 antény pre stabilný prenos obrazu a dosah vysielača až 100 metrov. Je vhodný aj pre začiatočníkov. Rozlíšenie fotoaparátu na tomto drone je 5Mpx.

Pôvodná cena
Cena s cashbackom
Pôvodná cena105 €
Cena s cashbackom101,53 €
Nakúpiť cez Tipli »

Profesionálne drony s kamerou

Tieto modely sú drahšie ako tie predošlé. Drony vhodné na fotografovanie a natáčanie sú navrhnuté tak, aby poskytovali čo najlepší obraz. Kvôli tomu potrebujete okrem skvelého stabilizačného systému a systémov FPV aj statív, ktorý zaistí vyššiu kvalitu záznamu.

Profesionálne drony majú aj množstvo funkcií na podporu lietania. Medzi hlavné patrí automatický návrat na miesto štartu, inštinktívne vyhýbanie sa prekážkam alebo funkcia sledovania objektu. DJI drony sú považované za najlepšie na trhu. Ich najnovším modelom je Phantom 4, výkonný prístroj pre profesionálov.

Dron DJI Mavic Air

Dron Mavic Air má rozlíšenie až 4K, čo znamená, že ide o skutočne profesionálny nástroj na fotenie a natáčanie. Maximálna doba jeho letu je 21 minút. Je malý, jednoducho sa ovláda a dá sa aj zložiť. Vnútorná pamäť drona má 8GB.

Pôvodná cena
Cena s cashbackom
Pôvodná cena779 €
Cena s cashbackom753,25 €
Nakúpiť cez Tipli »
Drony
Drony

Dron DJI Phantom 3

Dron Phantom 3 má kameru s rozlíšením 2,7K. Doba jeho letu je 25 minút a snímať dokáže z výšky až 120 metrov. Má funkciu návrat domov a tiež možnosť pripojenia sa pomocou Wi-Fi alebo Bluetooth.

Pôvodná cena
Cena s cashbackom
Pôvodná cena499 €
Cena s cashbackom482,50 €
Nakúpiť cez Tipli »

Drony a právne predpisy

Predtým, ako si zakúpite dron, mali by ste si prečítať predpisy, ktoré sa vzťahujú k jeho používaniu. Vďaka tomu budete pripravený používať tieto bezpilotné lietadlá legálne a bezpečne. Pozrieť si aktuálnu ponuku dronov na vlastné oči môžete aj v jednej z predajní obchodu Hej.sk.

Používanie dronov bez špeciálneho tréningu je povolené, malo by to však byť len na rekreačné alebo športové lietanie. Pri lietaní je dôležité udržiavať bezpečnú vzdialenosť od budov, vozidiel a tiež ľudí.

Súvisiace obchody

Hej.sk, Alza, Datart, Mall.sk, Planeo elektro

Chcete prísť o odmenu až 15 % z každého nákupu na internete?

Stačí sa zadarmo zaregistrovať a o žiadne odmeny už nikdy neprídete.

Práve teraz k novému účtu až 10 € za vaše nákupy. Ku každej odmene za nákup, získate ďalšiu bonusovú v rovnakej výške. Celkom na bonusových odmenách môžete získať až 10 €.

- alebo -
Registráciou súhlasíte s podmienkami použitia a so spracovaním osobných údajov.
Máte už účet? Prihláste sa