Aliexpress slovensky

Tipy k nákupuNávody na AliExpress.com  |  Návody 10. 11. 2021

Nákupy v zahraničí môžu byť trochu nepohodlné, ak po anglicky neviete alebo si angličtinou nie ste istí. Našťastie je internet plný prekladačov, ktoré vám s angličtinou pomôžu.

Nákupy z Číny sú aj u nás čím ďalej tým populárnejšie. Ako si ale poradiť v anglickom prostredí, ak sami po anglicky dobre neviete? Poradíme vám, ako používať AliExpress slovensky.

Preklad od AliExpress

Najpohodlnejšie pre slovenských užívateľov je prepnúť si AliExpress do slovenčiny automaticky.

V pravom hornom rohu stránky nájdete záložku „Language“ („Jazyk“) - keď na ňu kliknete, ukáže sa vám rozbalovacia roletka s nápisom „Vyberte jazyk“. AliExpress vám ponúka všetky jazyky, do ktorých je schopný stránku preložiť – slovenčinu by ste mali nájsť medzi poslednými stĺpcami (zoznam je radený podľa abecedy).

V tú chvíľu by sa vám hore na stránke mala objaviť lišta od Googlu, že používate jeho strojový preklad do slovenčiny. Môžete kedykoľvek prepnúť aj do iného jazyka – ak ovládate nejaký svetový jazyk, jeho strojový preklad bude pravdepodobne kvalitnejší než slovenčina.

Aliexpress slovensky

Na AliExpress si môžete vybrať slovenský jazyk.

Iba strojovo

AliExpress po slovensky vám pomôže rýchlo sa zorientovať. Pretože sa však jedná len o strojový preklad, nedeste sa, keď vám niečo nebude dávať zmysel. Google prekladač má stále problémy s kontextovým prekladom, berte ho preto trochu s rezervou.

Ak nemáte tušenie, čo sa vám AliExpress slovensky snaží povedať, radšej sa spoľahnite na vlastnú hlavu – keď umiestnite kurzor na text, veta sa zobrazí v pôvodnom jazyku. Jednoducho ju môžete skopírovať a preložiť svojpomocne po častiach s Google prekladačom alebo iným slovníkom.

Preklad môže chvíľku trvať

Ak sa vám pri preklikávaní sa na ďalšie stránky najskôr zobrazuje anglický text a nič sa nedeje, buďte trpezliví. Strojový preklad môže pár sekúnd zabrať. Priebeh prekladu v percentách môžete sledovať v Google lište hore.

Všetko sa neprekladá

Nevýhoda automatického prekladu je, že sa vám nepreloží všetko. Nie len text v obrázkoch, ale občas aj v profile samotných produktov. Napríklad spätná väzba ostatných užívateľov, ktorá vám pomôže poznať kvalitné výrobky, zostane aj so zapnutou slovenčinou nepreložená.

V prípade, že má produkt vždy päť hviezdičiek alebo priložené pekné obrázky, nemusíte to riešiť – ale ak sa stretnete s nízkym hodnotením, radšej si s prekladačom overte, či sa vám vyplatí nákup risknúť.

Vyhľadávanie na AliExpress

To, že na vás AliExpress bude pohovoriť lámanou slovenčinou však neznamená, že slovensky aj rozumie. Pri vyhľadávaní tovaru na AliExpress je najrýchlejšie použiť vyhľadávaciu lištu. Ale keď do nej zadáte heslo v slovenčine, s najväčšou pravdepodobnosťou vám nenájde to, čo chcete (s výnimkou medzinárodných slov ako mobil, tablet, apod). Heslá do nej teda vždy zadávajte v angličtine (opäť vám stačí použiť slovník či prekladač).

Ak nakupujete radi na AliExpress, my vám prezradíme,kedy sa platí na AliExpress clo a DPH, aby ste mohli nakupovať čo najvýhodnejšie.

Komunikácia s obchodníkmi

Už po prvnom nákupe na AliExpress vám pravdepodobne bude obchodník písať (aj ak len automaticky generovanú správu o vašej objednávke). Bude vám písať určite po anglicky – aj tieto správy sa vám preložia do slovenčiny, ale pretože aj čínski obchodníci používajú pre vlastné správy prekladač, budete možno musieť pri ich čítaní trochu zapojiť fantáziu.

Keď vám tovar príde, očakáva sa od vás nejaká spätná väzba. Nemusíte vymýšľať nič zložité, naopak sa držte krátkych viet, ktoré necháte preložit v Google prekladači – čím stručnejší budete, tým lepší preklad Google vytvorí.

Súvisiace obchody

GearBest, AliExpress, eBay.com, eBay.co.uk

Chcete prísť o odmenu až 15 % z každého nákupu na internete?

Stačí sa zadarmo zaregistrovať a o žiadne odmeny už nikdy neprídete.

Práve teraz k novému účtu až 10 € za vaše nákupy. Ku každej odmene za nákup, získate ďalšiu bonusovú v rovnakej výške. Celkom na bonusových odmenách môžete získať až 10 €.

- alebo -
Registráciou súhlasíte s podmienkami použitia a so spracovaním osobných údajov.
Máte už účet? Prihláste sa