Kam na letnú dovolenku? Užite si slnečné Bulharsko za super ceny

Tipy k nákupuDovolenka a cestovanie 10. 11. 2021

Leto je už v plnom prúde. Ak ste ešte neboli na dovolenke, je najvyšší čas zmeniť to. Pokiaľ vás tlačia peniaze, máme pre vás riešenie. Vyskúšajte Bulharsko. Táto balkánska krajina oplýva krásnymi plážami, kvalitnými službami a skvelým jedlom. To všetko za veľmi priateľské ceny. Pozrite si s nami top bulharské destinácie, ktoré stoja za návštevu.

Dobrá dovolenka pri mori vás nemusí stáť všetky úspory. V Európe máme stále kopec destinácií, ktoré sú dostupné vzdialenosťou či cenou. Medzi stále vyhľadávanejšie patrí dovolenka Bulharsko. Výhodou je, že našinec si v tejto lokalite môže užiť kráľovské chvíle za dostupné ceny. Ako cestovať a kam ísť? Poradíme vám ako na lacné dovolenky.

Dovolenka Bulharsko

Bulharsko je balkánska krajina, ktorej východné pobrežie obmýva Čierne more. Práve preto je už od nepamäti obľúbenou dovolenkovou destináciou. Posledné roky krajina investovala veľké finančné prostriedky do budovania a renovácie prímorských letovísk a turistických miest. Práve preto tam prúdia čoraz väčšie davy dovolenkárov, ktorí sa navyše vracajú spokojní a oddýchnutí.

dovolenka Bulharsko

Slnko, more, pláž a super služby za výhodné ceny na vás čakajú v Bulharsku.

Slnečné pobrežie

Jednou z najobľúbenejších lokalít je Slnečné pobrežie. Je to najväčšie letovisko v krajine. Ponúka stovky ubytovacích možností. Je veľmi populárne najmä medzi mladými, nakoľko je v destinácii veľké množstvo podnikov a klubov, kam dovolenkári radi vyrážajú za zábavou. Ak máte radi rušnejšie prostredie, ktoré poskytuje desiatky možností na zábavu, tak je Slnečné pobrežie to pravé miesto pre vás.

Čo vidieť na Slnečnom pobreží?

  • Action Aquapark pre adrenalínový deň na tobogánoch
  • Staré mesto v Nesebare
  • Kostol sv. Štefana
  • Sunny Beach Luna Park
  • Kostol sv. Sofie

Burgas

Obľúbený Burgas je 4-té najväčšie mesto v Bulharsku. Ponúka množstvo možností ako stráviť dovolenku. Ak by ste si mysleli, že nič iné ako vylihovanie na pláži vás nečaká, mýlite sa. Ak chcete spoznávať historické pamiatky, v okolí sa nachádza množstvo krásnych kostolov či kláštorov. Pre adrenalínové duše je tu pripravená plavba na kanoe. Rovnako sa môžete vydať na poznávací pobyt po okolitých ostrovčekoch alebo sa vyblázniť s deťmi v zábavnom parku. Nuda v Burgase nehrozí.

Čo vidieť v Burgase?

  • Sea Garden
  • Ostrov sv. Anastázie
  • Hora Strandja
  • Kostol sv. Cyrila a Metoda
  • Chrám Ivana Rilského

TIP: Bulharsko vás neoslovilo? Čo takto dovolenka v Chorvátsku? Desaťročia obľúbené "slovenské more" je skvelou alternatívou na parádnu letnú dovolenku za výbornú cenu.

Varna

Mesto Varna ponúka turistom veľmi podobné vyžitie, ako Burgas. Môžete sa kúpať v mori, ale zároveň si naplno vychutnať krásne pravoslávne kostoly. Za pozretie stojí aj Retro múzeum, kde sa nachvíľu vrátite v čase. Ak máte radi parky a záhrady, čítať knihu si môžete v miestnej Morskej záhrade, ktorá ponúka nádherné výhľady. Deti ocenia delfinárium a zoo.

Čo vidieť vo Varne?

  • Archeologické múzeum
  • Galéria Le Papillon
  • Arménsky apoštolský kostol
  • Delfinárium
  • Úžasné skaly

Sozopol

Mestečko Sozopol na nachádza na na juhovýchode Bulharska. Má len okolo 6-tisíc obyvateľov. Je to veľmi malebné miesto, ktoré sa skôr hodí pre zamilované páry alebo tých, ktorí vyhľadávajú pokojné miesta mimo ruchu veľkých letovísk. Ak by vás začalo nudiť opaľovanie a kúpanie v teplom mori, doprajte si romantickú prechádzku v starom meste. Za návštevu stoja aj Južné steny, miestna katedrála alebo pláž Kavatsite.

Čo vidieť v Sozopole?

  • Kostol najsvätejšej matky
  • Južné steny

Ako sa do Bulharska dostať?

Existujú 3 obľúbené spôsoby, ako sa do Bulharska dostanete. Ide len o to, aký spôsob dopravy preferujete. Môžete ísť autom, autobusom alebo letecky. Všetky spôsoby majú svoje pre a proti. Ktorú možnosť si zvolíte, je len na vás.

Bulharsko

Spoznávajte krásy Balkánu v slnečnom Bulharsku.

Autom do Bulharska

Cesty autom síce trvajú dlho, ale viete na nich zažiť kopec zážitkov. Cestovať budete v priemere okolo 1400 km. Nezabudnite si pozrieť aké sú diaľničné poplatky. Prupravte sa na to, že na hraničných prechodoch sa môžu kvôli vrcholiacej sezóne tvoriť zápchy. Naše Ministerstvo zahraničných vecí žiada dovolenkárov, aby si v destinácii zabezpečili strážené parkovisko. Vyhnete sa tak problémom.

Cestujte autobusom

Ak neradi lietate a na cestu autom si netrúfate, stavte na autobus. Mnohé cestovné kancelárie ponúkajú túto destináciu aj s touto formou dopravy. Cesta je síce namáhavejšia, ale tiež má svoje čaro. Dnešné autobusy sú navyše vybavené komfortnými sedadlami či klimatizáciou, takže sa to dá prežiť.

TIP: autom či autobusom sa dá zabsolovať aj dovolenka na Slovensku. Spoznávajte zákutia našej malebnej krajiny. Kúpať sa môžete na termálnych kúpaliskách, túry si užijete v Tatrách alebo môžete staviť na nádherné jaskyne. Možností máte neúrekom.

Bulharsko letecky

Najbežnejší a najpohodlnejší spôsob dopravy je letieť. Let trvá približne 2 hodiny. Ak nechcete ísť cez cestovku, môžete si zabookovať letenky online cez portál Kiwi. Vyhľadávač vám nájde najlacnejšie letenky vo vybranom termíne. Je to rýchle a pohodlné. Stačí si len dorezervovať ubytovanie a môžete vycestovať.

Ubytovanie v Bulharsku

Ubytovanie v Bulharsku je tiež možné zabezpečiť viacerými spôsobmi. Pre rodiny s deťmi je lepšie cestovať cez cestovku, mladí zas pokojne môžu využiť bookingové portály či Airbnb.

Bulharsko

Navštívte krásne historické pamiatky vo Varne či v Burgase.

Rezervácia cez cestovnú kanceláriu

Celú dovolenku, ale aj samotné ubytovanie zarezervujete v cestovnej kancelárii. Nemusíte sa o nič starať. Len sa pobalíte a dorazíte do overeného hotela. Cestovné kancelárie ponúkajú výhodné ubytovacie možnosti v hoteloch alebo apartmánoch. Záleží len na tom, čo vám lepšie vyhovuje.

Rezervačné portály

Rezervujte si izby cez obľúbené rezervačné portály ako napríklad Booking.com alebo Hotels.com. Ak zvažujete, že by ste dovolenku strávili v byte, vyskúšajte populárne Airbnb. Nemusíte sa obávať, že by ste spravili krok vedĺa. Všetky stránky majú pri každom ubytovaní uvedené recenzie a popis lokality, takže si ľahko vyberiete ubytovanie na mieru.

Ako ušetriť na dovolenke v Bulharsku?

  1. Využite last minute cez cestovku
  2. Zabezpečte si ubytovanie aj letenky s časovým predstihom
  3. Sledujte webové stránky, ktoré monitorujú lacné letenky
  4. Naplánujte si dovolenku s Tipli! Stačí nakúpiť letenky a ubytovanie prostredníctvom Tipli a dovolenka vás môže vyjsť oveľa lacnejšie. Tipli vám za to vráti peniaze naspäť!
Cestovať lacnejšie

Súvisiace obchody

HotelVoucher, Booking, Hotels.com, Kiwi.com, CK DAKA

Chcete prísť o odmenu až 15 % z každého nákupu na internete?

Stačí sa zadarmo zaregistrovať a o žiadne odmeny už nikdy neprídete.

Práve teraz k novému účtu až 10 € za vaše nákupy. Ku každej odmene za nákup, získate ďalšiu bonusovú v rovnakej výške. Celkom na bonusových odmenách môžete získať až 10 €.

- alebo -
Registráciou súhlasíte s podmienkami použitia a so spracovaním osobných údajov.
Máte už účet? Prihláste sa