Posledný zamyká alebo Útek na dovolenku

Tipy k nákupuDovolenka a cestovanie  |  Tipy a triky 10. 11. 2021

Najvyšší čas zamyslieť sa nad tým, kam vyrazíte za letným dobrodružstvom - potápať sa v krištálovom mori, objavovať divokú prírodu alebo len tak relaxovať v termálych kúpeľoch? Toľko úžasných možností a leto je pritom tak krátke. Aby ste nestrácali čas výberom destinácie, porozhliadli sme sa za vás a predstavujeme vám výber najlepších miest, kam tento rok vycestovať.

Šetrite na dovolenke s Tipli

Dovolenka vás nemusí stáť celú výplatu, ak na to pôjdete rozumne. S nami ušetríte, nech už máte vo zvyku jazdiť každý rok na dovolenku na vlastnú päsť alebo s cestovnou kanceláriou. Za ušetrené peniaze sa potom môžete na dovolenke napchávať dobrotami od rána do večera alebo si na mieste požičať skúter a prejsť široké okolie.

Posledný zamyká alebo Útek na dovolenku

TOP 5 destinací pre dovolenku 2017

Na aký typ dovolenky by ste sa tento rok vybrali najradšej? Chcete sa zobrať s partiou priateľov a vyraziť po stopách neprebádanej prírody na druhý koniec sveta? Alebo sa radšej s partnerom vydáte spoznávať exotické miesta? Nemôžete sa dočkať letných horúčav, alebo by ste sa radšej zmizli schladiť niekam do zimy? Pohodlne sa usaďte a nechajte sa zlákať našimi tipmi.

Nový Zéland

Poslední zamyká aneb Útěk na dovolenou - Nový zéland

Najlepšie miesto, ak chcete vypadnúť doslova na druhý konec zemegule – Nový Zéland je totiž od Slovenska najvzdialenejším miestom na Zemi. A to ani nevravíme o tom, že sa tu natáčala veľkolepá sága Pána Prsteňov, vďaka ktorej sa z Nového Zélandu stala milovaná turistická destinácia. V prípade, že vás láka prekrásna príroda, ktorá pripomína bájny fantasy svet, ste na správnom mieste.

Nezabudnite však, že ročné obdobia sú u protinožcov obrátené a od júna do augusta tu majú zimu – ideálne, ak si potrebujete odpočinúť od horúcich dní. Tieto mesiace sú perfektné pre návštevu Južných Álp a ľadovcov, pretože je tu v tomto obdhobí menej zrážok. Napriek tomu by ste si mali zabaliť oblečenie na každú príležitosť – aprílové počasie sa na Novom Zélande mení každú chvíľku a počas jedného dňa zažijete pokojne všetky ročné obdobia. Už vám chybajú zimné športy? Neodkladajte lyže do vzdialených kútov pivnice a užite si poriadnu lyžovačku aj v lete!

Vybrať dovolenku na: Booking.com | Hotels.com | Kiwi.com

Fínsko

Poslední zamyká aneb Útěk na dovolenou - finsko

Saunovanie, jedno jazero vedľa druhého a príroda nedotknutá ľudskou rukou. To všetko predstavuje Fínsko. V marci a októbri sa tu schádzajú turisti z celého sveta, aby si za polárnym kruhom ulovili fotografiu polárnej žiary. Snáď najvyhľadávanejšou pozorovnateľňou pre toto fascinujúce nebeské divadlo je dedinka Saariselkä. Ak sa však chcete vyhnúť davom, vyrazte do Fínska v lete a užite si nekončiace polárne dni.

Nájdete tu nádherné prostredie – desať percent územia pokrývajú prekrásne jezerá, ktorých je viac než 188 tisíc. Tretina z nich leží za polárnym kruhom a sú celoročne zamrznuté. Skrátka ako v rozprávke. Ani v lete sa teplota nevyšplhá nad 15 stupňov, takže je to správne miesto na útek pred horúčavou na Slovensku. A vedeli ste, že Fínsko nemá štyri ročné obdobia, ale rovno osem? Striedajú sa nie len podľa teplôt, ale najmä podľa reakcií prírody na ne. Tak sa zbalte a vyrazte preskúmať túto čarovnú krajinu!

Vybrať dovolenku na: Booking.com | Hotels.com | Kiwi.com

Thajsko

Poslední zamyká aneb Útěk na dovolenou - thajsko

Vychutnajte si krásy juhovýchodnej Ázie. Typicky tropické Thajsko ovplyvňujú monzúny, a preto majú tri ročné obdobia - obdobie tepla a vlhka, obdobie zimy a sucha a obdobie dažďov. Hlavná turistická sezóna je tradične v zimných mesiacoch v období zimy a sucha (zimy v uvodzovkách, panujú tu teploty okolo 30 stupňov). Ale na východnom pobreží Ko Samui, Ko Tao a Ko Phangan platia iná pravidla. Suché obdobie panuje od júla do augusta a od januára do apríla. O tomto letnom období však príliš mnoho turistov nevie – preto počas neho zoženiete extrémne lacné letenky a užijete si vyľudnené pláže.

A za čím do Thajska vycestovať, okrem krásnych pláží a azúrového mora? Leto je ideálne k návšteve rôznych kultúrnych a náboženských festivalov. Navyše ochutnáte rozmanité exotické pokrmy. Ani samotné obdobie dažďov nie je na zahodenie. Ceny hotelov padajú o 30-50 % a pritom neprší nepretržite - skôr vás prepadne náhla prudká prehánka. Pre každý prípad si teda zabalte aj dáždnik.

Vybrať dovolenku na: Booking.com | Hotels.com | Kiwi.com

Bali

Poslední zamyká aneb Útěk na dovolenou - bali

Stále teploty okolo 30 stupňov, krásne pláže a teplé more. Bali je skrátka istota. Pozor ale, kedy tu vyrazíte - júl a august patria medzi najnavštevovanejšie mesiace, a preto ceny hotelov a leteniek letia nahor. Ideálnou dobou pre návštevu Bali je marec až jún, a september. Počas októbra potom začína obdobie dažďov. Dávajte tiež pozor, nech sa hneď po príjazde nespálíte – slniečko tu páli o sto šesť.

Bali je raj na zemi – zažijete tu množstvo kultúrnych festivalov a vychutnáte si indonésku prírodu. Ak sa radi potápate alebo si užívate vlny, nebude sa vám ani chcieť vrátiť domov. Voda v mori je priezračná ako krištál a môžete v nej pozorovať množstvo živočíchov. A to jedlo! Ak raz ochutnáte plody mora a práve vylovené ryby, už nebudete chcieť jesť nič iné. Vyrazte na nákup slnečných okuliarí a opaľovacieho krému, ide sa na Bali!

Vybrať dovolenku na: Booking.com | Hotels.com | Kiwi.com

Island

Poslední zamyká aneb Útěk na dovolenou - island

Ideálne miesto pre trochu dobrodružstva. Okolo ostrova vedie dlhá okružná cesta, ktorú môžete počas výletu pohodlne prejsť v požičanom aute. Uvidíte tak Island v celej jeho kráse. Nejteplejšie je tu v júli a auguste – ale aj tak si vezmite bundu - najteplejšie znamená približne 13 stupňov. Pribalte si aj nepromokavé outdoor oblečenie a určite nezabudnite plavky – Island je totiž posiaty termálnymi prameňmi a jezierkami s teplou vodou, do ktorých sa rýchlo zamilujete.

V lete je svetlo prakticky po celú noc, takže sa vám pravdepodobne ani nebude chcieť spať. Pred cestou sa rozhodnite, či vás viac láka dobrodružstvo pod stanom alebo v kempe. Podľa toho by ste totiž nemali podceniť dobrú prípravu a kvalitné vybavenie. Na Islande je samozrejme aj kopec hotelov, ubytovanie v nich je ale drahšie. Žeby ste sa na tomto ostrove začali nudiť určite nehrozí – pre Island typická divoká príroda vás okúzli, aj keby ste tu mali stráviť mesiac.

Vybrať dovolenku na: Booking.com | Hotels.com | Kiwi.com

Súvisiace obchody

Dovolenka.sme.sk, Booking, Kiwi.com

Chcete prísť o odmenu až 15 % z každého nákupu na internete?

Stačí sa zadarmo zaregistrovať a o žiadne odmeny už nikdy neprídete.

Práve teraz k novému účtu až 10 € za vaše nákupy. Ku každej odmene za nákup, získate ďalšiu bonusovú v rovnakej výške. Celkom na bonusových odmenách môžete získať až 10 €.

- alebo -
Registráciou súhlasíte s podmienkami použitia a so spracovaním osobných údajov.
Máte už účet? Prihláste sa