Príručka pre cestovateľov: Kiwi.com

Tipy k nákupuDovolenka a cestovanie 10. 11. 2021

Človek sníva o ďalekých krajinách a slnku zapadajúcemu za horizontom - ale ako sa k takému raju dostať? Dovoľte si byť pohodlní a vsaďte na lietadlo. Zabookovanie tých správnych leteniek je hračka, keď viete, ako na to. Preto vám ukážeme, ako nakupovať letenky na Kiwi.com!

Kiwi.com je rýchly, jednoduchý a spoľahlivý nástroj na vyhľadávanie leteniek. Do pár sekúnd vám porovná ponuky najrôznejších leteckých spoločností a ponúkne tie najlacnejšie a najrýchlejšie varianty. Nech už letíte s celou rodinou za slniečkom alebo na služobnú cestu.

Ako vyhľadať letenku na Kiwi.com

Najskôr si musíte rozmyslieť, kam sa chystáte, kedy a s koľkými ďalšími ľuďmi poletíte. Kiwi.com potom vyhľadá tie najvýhodnejšie letenky do letovisk v danej krajine.

Dajme tomu, že idete aj s deťmi na štrnásťdennú dovolenku do Talianska. Ako postupovať, aby ste s Kiwi.com našli tú najlepšiu letenku?

  1. Smer letu: Na začiatku si vyberte či chcete letenku spiatočnú, alebo jednosmernú.
  2. Počet ľudí: V ďalšom kroku si zvoľte počet ľudí, pre koho objednávate letenku a nezabudnite zvoliť koľko dospelých, detí alebo batoľat.
  3. Miesto odletu: Do prvej kolonky vyplňte, odkiaľ chcete vyraziť.
  4. Miesto príletu: Do druhej napíšte miesto, kam chcete letieť. Najlepšie je, ak vyhľadávate podľa krajín.
  5. Termín: Vyberte si, kedy máte v pláne odletieť. V interaktívnom kalendári sa vám rovno zobrazia ceny najvýhodnejších leteniek.
  6. Prestupy: Rozhodnite sa či chcete letieť priamo, alebo vám nevadí prestupovať.
  7. Cena: Zvážte, do akej ceny by ste sa radi vošli.

Potom už si len vyberte mesto (v konkrétnej krajine, ktorú ste si vybrali v tabuľke), do ktorého chcete letieť.

Výber leteniek na Kiwi.com

Vyberáme letenku

Po zadaní týchto údajov vám Kiwi.com vygeneruje možnosti letov. Ďalej už vyberáte podľa vlastných preferencií. Máte obľúbenú leteckú spoločnosť, alebo je pre vás rozhodujúca cena? Záleží iba na vás. Vyberte si letenku podľa svojho gusta.

Aké sú vaše preferencie?

Po vygenerovaní možností letov vám Kiwi.com výber ešte viac uľahčí. Priamo nad ponukou leteniek nájdete 3 kategórie: Doporučené, Najlacnejšie, Najkratšie. Pomocou týchto kategórií si zoradíte výber prepravy od doporučených Kiwi.com, najlacnejších leteniek alebo tých, ktoré vám zaberú najmenej času v lietadle.

U každej cesty vidíte cenu, názov prepravnej spoločnosť, miesto odjazdu a príchodu a samozrejme aj predpokladanú dĺžku cesty. Keď si akúkoľvek cestu rozkliknete, uvidíte podrobný plán cesty, teda všetky prestupy podľa časového plánu. Kiwi.com nevyhľadáva už len letenky, ale môže sa vám stať, že najlacnejšia možnosť dopravy bude vlakom s prestupom na letisku.

Rezervujte hneď

Vybrali ste? Potom už stačí iba kliknúť na „Zarezervovať let za X €“.

Rezervácia leteniek na Kiwi.com

Tipli TIP: Zháňate najlacnejšiu letenku v širšom časovom horizonte? Nastavte si "strážneho psa" na maximálnu cenu, ktorú ste ochotní za letenky zaplatiť. Kiwi.com vás upozorní e-mailom, až sa tá najvýhodnejšia letenka pre vás objaví.

S Kiwi.com sa zmeškania naväzujúceho letu nemusíte báť. Kiwi.com vás v každom prípade istí. V prípade zrušenia, oneskorenia alebo zmeny času odletu vášho spoja nájde rozumnú alternatívu, aby ste sa do svojej cieľovej destinácie pohodlne dostali.

Ako zaplatiť letenku na Kiwi.com

Rozhodovanie máte za sebou. Zvolili ste si termín, vybrali destináciu a našli ideálne letenky. Čo je teraz potrebné k rezervácii leteniek? Ďalším krokom je vyplnenie formuláru a už to skoro máte! Aké informácie musíte vyplniť?

Základné informácie

  1. Meno a priezvisko.
  2. Dátum narodenia.
  3. Národnosť.
  4. Číslo pasu alebo občianskeho preukazu.

Pred výberom dovolenky nezabudnite tiež na kontrolu platnosti pasu alebo občianskeho preukazu!

Poistenie a batožina

Poistenie. V tomto kroku máte možnosť (nie však povinnosť) pripoistiť sa na cestu za určitý príplatok so spoločnosťou Axa. V tomto kroku sa tiež dozviete celkové podrobnosti o limitoch batožiny.

Kontaktné údaje

Je potrebné vyplniť e-mailovú adresu a telefónne číslo. Nemusíte sa báť nevyžiadaného spamu, obidva kontaktné údaje sú využívané striktne pre správu vašej letenky a mimoriadne udalosti.

Vízum

Potrebujete vízum? Ak áno, Kiwi.com vás na to upozorní. Pamätajte si však, že zariadiť si ho musíte sami s dostatočným časovým predstihom.

Platba

Letenku zaplatíte iba platobnou kartou. Vyplňte číslo karty, dátum platnosti, bezpečnostný kód (posledné trojčíslie na rubu karty) a meno držiteľa karty. Uistite sa, že má vaša karta povolené transakcie cez internet.

Platba leteniek na Kiwi.com

A to je všetko! Pre istotu si skontrolujte, že ste všetky údaje zadali správne. Ak si s čímkoľvek neviete rady, neváhajte sa obrátiť na zákaznícku podporu Kiwi.com.

Letenku už máme. A čo ubytovanie?

Už viete, kde budete na dovolenke bývať? Ak nie, vyberte si v spolupráci s Kiwi.com ubytovanie cez Booking.com. Že neviete, ako na to? Žiadne obavy. My v Tipli myslíme na všetko - vašej dovolenke predsa nebude stáť nič v ceste! :-) Pripravili sme pre vás návod na Booking.com.

Chcete nakupovať letenky ešte lacnejšie?

Ušetrite na výhodných letenkách od spoločnosti Kiwi.com ešte viac. Vyberte si Kiwi.com letenku priamo na Tipli a získajte za online nákup peniaze späť, vďaka nášmu cashbacku!

Vybrať letenku snov

Súvisiace obchody

Dovolenka.sme.sk, hodinky.sk, eBay.com, CK DAKA

Chcete prísť o odmenu až 15 % z každého nákupu na internete?

Stačí sa zadarmo zaregistrovať a o žiadne odmeny už nikdy neprídete.

Práve teraz k novému účtu až 10 € za vaše nákupy. Ku každej odmene za nákup, získate ďalšiu bonusovú v rovnakej výške. Celkom na bonusových odmenách môžete získať až 10 €.

- alebo -
Registráciou súhlasíte s podmienkami použitia a so spracovaním osobných údajov.
Máte už účet? Prihláste sa