9 tipov, prečo mať wellness doma

Tipy k nákupuHobby a zábava 1. 7. 2022

Ak si chcete užiť oddych vo wellness, ale nechcete nikam cestovať, urobte si wellness doma. Oddýchnete si a zároveň nemusíte nikam chodiť a ani sa strachovať, že vám wellness zatvoria.

V dnešnej uponáhľanej dobe je veľmi dôležité dopriať si poriadny oddych. Čo i len na chvíľu „vypnúť“ a zrelaxovať, doplniť sily. Takýto oddych nám môže poskytnúť práve wellness. Ak ste si mysleli, že kvôli wellness musíte cestovať, dnes už to neplatí. Wellness si môžete urobiť v pohodlí domova. Stačí mať na to rozpočet a vhodný priestor. Nemusíte báť, nepotrebujete vyhrať v lotérii na tipos sk. V tomto článku sa dozviete zopár tipov, prečo mať wellness doma.

Na začiatok vám však predstavíme typy wellness zariadení, ktoré sú na trhu k dispozícii.

Sauny

Ak máte radi teplo a radi chodíte do sauny, nemusíte už viac cestovať. Saunu si môžete zaobstarať aj domov. Sauny sú dostupné v menších veľkostiach i vo väčších, v závislosti od kapacity ľudí. Vybrať si môžete z dvoch základných typov.

  • Fínska sauna – je veľmi obľúbená a dosahuje teplotu až do 100 stupňov a funguje na princípe pary. Vo fínskej saune je umiestnená pec, v ktorej sú lávové kamene a poliatím potom produkujú paru.
  • Infrasauna – teplota v tejto saune je nižšia ako vo fínskej (maximálne 60 stupňov). Infrasauna funguje na princípe podobnom ako slnečné žiarenie (produkuje infračervené lúče), akurát bez škodlivého UV žiarenia.

Vírivky

Wellness vo vode je takisto veľmi populárny a poskytuje skvelú možnosť oddychu a regenerácie tela. Vírivku môžete mať tiež doma – hoci aj priamo na záhrade či terase.

  • Nafukovacia vírivka – táto vírivka je jednoduchá na rozloženie, pretože ju stačí len nafúknuť. Často sa však nepoužíva celoročne. Do tejto vírivky sa zmestia najviac štyria ľudia.
  • Akrylátová vírivka – je zhotovená z odolnejších materiálov, takže ju môžete mať na záhrade celoročne a môžete si dopriať wellness aj v zime. Do akrylátovej vírivky sa zmestí až 6 osôb a ak budete chcieť, dostupná je aj väčšia vírivka vhodná aj na plávanie.
Obrázok

Prečo si urobiť wellness doma

Nasledujúcich niekoľko tipov, prečo si urobiť wellness doma, vám pomôže rozhodnúť sa pre kúpu sauny či vírivky.

Urobte to pre zdravie

Telo potrebuje neustálu starostlivosť, najmä ak je namáhané, alebo je namáhaná psychika. Wellness blahodárne pôsobí na zdravie. Už nemusíte čakať na Dr.Max zľavový kód, keďže používanie liekov obmedzíte. Napríklad taká fínska sauna je vhodná na posilnenie imunity. Pri fínskej saune sa odporúča procedúru opakovať a potom sa schladiť vo vode. Procedúra v infrasaune sa opakovať nemusí.

Aj vírivky sú veľmi dobré na udržovanie zdravia. Oddych vo vírivke priaznivo pôsobí na upokojenie svalstva, hydratáciu pokožky a zlepšuje krvný obeh. Veľmi dobre sa v nej oddychuje a s bublinkami to navyše môže byť zábava.

Domáce súkromie

Ak sa vyberiete do wellness mimo vášho domu, musíte počítať s tým, že nebudete mať súkromie. Musíte byť s ľuďmi v saune, vo vírivke. Ak si však urobíte wellness doma, oddychovať môžete úplne sami, alebo s človekom, ktorého máte radi. Nemusíte čeliť tomu, že sa budete musieť vyzliecť pred cudzími ľuďmi.

Obrázok

Otvorené kedykoľvek chcete

V dnešnej dobe covidu nikdy neviete, kedy zase wellness zatvoria. Ak však budete mať wellness doma, nemusí vás to vôbec trápiť, pretože to bude pre vás otvorené kedykoľvek vám to napadne – cez víkend, po ťažkom dni v práci, neskoro večer či skoro ráno. Čas si určujete len vy.

Wellness ako boj proti stresu

Ako už sme spomenuli na začiatku: dnešná doba je veľmi uponáhľaná. A ľudia sú často v strese, v psychickej nepohode či úzkosti. Stresuje nás práca, rôzne iné problémy a často potrebujeme toto všetko aspoň na chvíľu vypnúť a nevnímať. V tom takisto pomôže wellness. Sadnite si do sauny a na chvíľu zabudnite na všetky starosti. Alebo sa nechajte rozmaznávať bublinkami vo vírivke.

Stačí len pár krokov

Ak chcete ísť do wellness, často musíte uvažovať nad tým, ako sa tam dostanete. Ak máte auto, je to jednoduchšie, ale ak nie, musíte ísť vlakom či autobusom. A to je nie vždy pohodlné. Keď si urobíte wellness doma, stačí urobiť len pár krokov, stisnúť tlačidlo a hotovo. Žiadna námaha a ani stres z cestovania.

Ušetríte

Samozrejme, kúpa sauny či vírivky je väčšia investícia, avšak i tak môžete ušetriť. Ak radi chodíte do wellness častejšie, tým, že si wellness urobíte doma, ušetríte. Na cestovaní a aj na vstupnom. Takto sa vám tá počiatočná investícia rozhodne vyplatí.

Dobrá dostupnosť

Kúpiť saunu či vírivku vôbec nie je zložité. Môžete napríklad navštíviť obchod Mountfield, kde nájdete v ponuke všetky spomínané typy sáun i víriviek, navyše sa na stránkach tohto obchodu môžete dočítať všetky dôležité informácie, ktoré by ste mali vedieť pri kúpe.

Pekný dizajn, ktorý ľahko zladíte

Sauny a vírivky majú dnes naozaj pekný dizajn, sú moderné a hodia sa do každého domu či bytu a aj do záhrady, alebo na terasu. Navyše dodajú vášmu domu luxus a stúpne tak hodnota vašej nehnuteľnosti.

Utužujte vzťahy

Pozvite si do sauny či vírivky rodinu, alebo niekoho, koho máte naozaj radi a trávte spolu čas, oddychujte, rozprávajte sa. Užívajte si spoločné chvíle a verte tomu, že to utuží váš vzťah a budete si bližší.

Tip na záver

V článku ste sa mohli dočítať o typoch sáun a ich skvelých účinkoch na ľudské telo. Zaujímavé pre vás môže byť v súvislosti so saunami aj to, že môžete zvoliť v prípade infrasauny terapiu svetlom – čiže si môžete zvoliť farbu svetla a to takisto pozitívne vplýva na psychiku. U oboch typov sáun môžete použiť aj aromaterapiu. Stačí si kúpiť esenciálny olej s rôznymi vôňami. Tento olej stačí zriediť s vodou a vyliať napríklad na lávové kamene vo fínskej saune. Odporúčame napríklad esenciálny olej s vôňou levandule na zmiernenie stresu a úzkosti.

Ak vám tento článok pomohol pri rozhodovaní o kúpe domácej sauny či vírivky, určite sa pozrite na obchod Mountfield, ktorý ponúka všetok potrebný sortiment na vytvorenie wellness doma.

Súvisiace obchody

4home, Mountfield.sk, DekorHome, Bauhaus, Wellneo

Chcete prísť o odmenu až 15 % z každého nákupu na internete?

Stačí sa zadarmo zaregistrovať a o žiadne odmeny už nikdy neprídete.

Práve teraz k novému účtu až 10 € za vaše nákupy. Ku každej odmene za nákup, získate ďalšiu bonusovú v rovnakej výške. Celkom na bonusových odmenách môžete získať až 10 €.

- alebo -
Registráciou súhlasíte s podmienkami použitia a so spracovaním osobných údajov.
Máte už účet? Prihláste sa