AliExpress návod: 9.diel - Sledovanie zásielky

Tipy k nákupuNávody na AliExpress.com  |  Návody 10. 11. 2021

Objednávku tovaru máte úspešne za sebou a teraz netrpezlivo čakáte, kedy sa v nových šatách budete môcť predviesť? Alebo ste zvedaví či na dovolenku vyrazíte aj s novým telefónom?

Myslíte, že už máte nákupy z Číny v malíčku? A vedeli ste o možnosti sledovať zásielku? Nie len, že tak utíšite vašu zvedavosť, môžete sa navyše vyhnúť komplikáciám a v prípade nevyhnutnosti otvoriť spor. Určite predsa nechcete platiť za nedoručený tovar a nechať obchodníka, aby sa mu to len tak “prepieklo”.

Ako sledovať zásielku na AliExpress

Hneď, ako predajca zásielku odošle obdržíte od AliExpress email. Od prijatia emailu začína plynúť doba trvania Purchase protection (ochrana zásielky), ktorá plynie zároveň aj s dobou určenou na doručenie. Zvyčajne táto doba predstavuje 39 až 60 dní.

Tipli TIP: Ak vidíte, že sa termín blíži ku koncu a vaša zásielka je stále nedohľadne, kontaktujte predajcu. V prípade, že neodpovedá, kontaktujte samotný AliExpress, alebo priamo otvorte spor. Rady ako na to nájdete v článku Ako sa vyhnúť podvodníkom na AliExpress.

Pre sledovanie zásielky na AliExpress postupujte v nasledujúcich krokoch:

  1. Cez My AliExpress (Môj AliExpress) prejdite do My orders (Moje objednávky).
  2. Nájdite konkrétnu objednávku, ktorá vás zaujíma a kliknite na Track order (Sledovať objednávku).
  3. V track order vidíte detailnú líniu, ktorá popisuje ako vaša zásielka cestovala.
AliExpress návod: 9.diel - Sledovanie zásielky

Tipli TIP: K sledovaniu zásielky ste sa síce dostali, angličtina však nie je vaša silná stránka? Prečítajte si AliExpress po slovensky a hneď budete o niečo múdrejší. :-)

Ako sledovať zásielku cez webové portály

Okrem toho, že svoju zásielku môžete sledovať priamo na stránkach AliExpress, existuje aj množstvo webových stránok, ktoré túto službu poskytujú. Prostredníctvom nich si môžete skontrolovať, či sa údaje zhodujú s údajmi na AliExpress, a tak sa stopercentne uistiť, kde sa balíček momentálne nachádza.

Nevýhodou je, že na týchto stránkach môžete sledovať iba objednávky vyššej hodnoty. Spravidla vyhľadávanie funguje na čísla objednávky začínajúce na R.

Ako postupovať pri sledovaní zásielky

Jedna z najobľúbenejších stránok na sledovanie zásielky je 17track.

  1. Pre jednoduchšiu manipuláciu si najskôr prepnite jazyk na češtinu. Po slovensky stránka, bohužiaľ, dostupná nie je, veríme však, že s jazykom našich susedov nebudete mať problém. :-)
  2. Do okna v strede stránky vložte tracking number (sledovacie číslo) zásielky. POZOR: Venujte pozornosť tomu, či vkladáte order number (číslo objednávky) alebo tracking number (sledovacie číslo). S order number vám totiž vyhľadávanie nebude fungovať.
  3. Kliknite na lupičku a chvíľku počkajte, kým sa zobrazia výsledky hľadania
AliExpress návod: 9.diel - Sledovanie zásielky

V dolnej časti stránky nájdete informácie z krajiny pôvodu, v hornej zo Slovenskej republiky. V prípade, že je objednávka už doručená, nájdete aj presný počet dní, koľko doručovanie trvalo.

Tipli TIP: Zásielky môžete sledovať aj cez Slovenskú poštu, opäť však len zásielky vyššej hodnoty.

Máte skúsenosti so sledovaním zásielky na AliExpress? Poznáte ďalšie webové stránky, ktoré by ste nám odporučili? Podeľte sa s nami v diskusii.

Nakupujete radi na AliExpress? Je to lacné, zoženiete tam naozaj všetko a navyše je doprava na väčšinu produktov zadarmo. My vám navyše prezradíme, kedy sa platí na AliExpress clo a DPH.

Súvisiace obchody

AliExpress

Chcete prísť o odmenu až 15 % z každého nákupu na internete?

Stačí sa zadarmo zaregistrovať a o žiadne odmeny už nikdy neprídete.

Práve teraz k novému účtu až 10 € za vaše nákupy. Ku každej odmene za nákup, získate ďalšiu bonusovú v rovnakej výške. Celkom na bonusových odmenách môžete získať až 10 €.

- alebo -
Registráciou súhlasíte s podmienkami použitia a so spracovaním osobných údajov.
Máte už účet? Prihláste sa