Kam na výlet na Slovensku? Dovolenka, ktorá bude stáť za to!

Tipy k nákupuDovolenka a cestovanie  |  Tipy a triky 10. 11. 2021

Nemusíte chodiť ďaleko, aby ste videli skvosty tejto Zeme! Len niekoľko kilometrov ďalej sa nachádzajú miesta, ktoré vám vyrazia dych svojou krásou. Aj na Slovensku môžete zažiť nezabudnuteľnú dovolenku. Poradíme vám, kam sa vydať za oddychom!

Dovolenka na Slovensku

Niekto balí kufre, lebo chce spoznávať nové miesta, iní túžia po menej aktívnej dovolenke a chcú načerpať novú energiu. Nech je dôvod cestovania akýkoľvek, zakaždým je to dobrodružstvo, pri ktorom sa odreagujete. Ktoré slovenské miesta sa oplatí navštíviť?

Poznávací výlet

Radi spoznávate nové miesta? Máte radi neprebádané zákutia našej krajiny? Pri poznávacom výlete sa odreagujete, zabudnete na každodenný zhon a dozviete sa niečo nové o danom mieste. Všetky vybrané miesta sú navyše ľahko dostupné. Stačí vám auto, benzín a diaľničná známka a môžete vyraziť.

Nezabudnite si do telefónu nainštalovať navigáciu, aby ste sa nestratili. Pozor na to, že navigácie rýchlo vybíjajú telefón. Zabezpečte si nabíjačku do auta alebo power banku. Využite Datart zľavový kód a kúpte si nabíjačky za tie najlepšie ceny.

Vlkolínec

Vlkolínec

Obdivujte drevené domčeky vsadené do nádhernej prírody.

V roku 1993 bol Vlkolínec ako neporušený sídelný celok zapísaný do Zoznamu Svetového dedičstva UNESCO. Drevené domčeky zo 16. až 19. storočia vsadené do nádhernej prírody sú skutočným balzamom na dušu. Zvonica z roku 1770, studňa, murovaný Kostol Navštívenia Panny Márie z roku 1875 a murovaná škola - budete mať pocit, ako by ste sa ocitli v časoch minulých.

Prečo sem ísť: Prenesiete sa do 17. storočia a vďaka zachovalému prostrediu zistíte, ako to vyzeralo u nás v minulosti.

Pre koho je vhodný: Pre rodiny s deťmi, ale aj starších ľudí.

Žitný ostrov

V najväčšom riečnom ostrove v Európe môžete obdivovať neobvyklé technické pamiatky – vodné mlyny v Jelke, v Tomášikove a v Dunajskom Klátove, a taktiež vodné koleso v Jahodnej. Vodné mlyny majú v sebe niečo špeciálne a sú magnetom pre mnohých ľudí.

Čím je výnimočný: Príroda, rieka a drevené mlyny tvoria romantickú scenériu.

Pre koho je vhodný: Hlavne pre zamilované páry.

Čičmany

Čičmany

Čičmany sú charakteristické kresbami na čiernych domoch.

Dedinka leží v rajeckej kotline a je charakteristická svojou zachovanou podobou minulosti. Funguje predovšetkým ako skanzen. Kombinácia krásnej prírody a drobných kresieb namaľovaných na čiernych domoch vytvárajú dojem, ako by ste sa ocitli v rozprávkovej krajine.

Čím sú výnimočné: Nádhernými kresbami na domoch.

Pre koho sú vhodné: Pomaľované domy sa budú páčiť hlavne rodinám s deťmi.

Turistika

Ak patríte k ľuďom, ktorí sa potrebujú aspoň na chvíľu oslobodiť od civilizačného náporu a lákajú vás hory a pohyb v prírode, turistika vám to umožní. Za tie výhľady stojí za to prejsť i náročnejší terén! Cestujte autobusmi Regiojet a zažite dobrodružnú dovolenku.

Jánošíkove diery

Jánošíkove diery

Jánošíkove diery sú známe veľkým počtom vodopádov a rebríkov. Zdroj: sdetmi.com

V Jánošíkových dierach sa nachádza viac ako dvadsať vodopádov, ktoré spolu vytvárajú Vodopády Dierového potoka. Najkrajšou časťou sú Horné diery s najväčším počtom vodopádov a rebríkov, ktoré turistov dovedú až do sedla Medzirozsutce (1200 m n. m. ).

Čím sú výnimočné: Dych vyrážajúce prostredie, krásna príroda, vodopády, rebríky a výhľady na okolie.

Pre koho sú vhodné: Pre tých, ktorí majú aspoň nejakú fyzickú kondíciu, keďže túra je miestami náročnejšia.

Kvačianska dolina

Kvačianska dolina má charakter skalnej tiesňavy. Návštevníci sa môžu tešiť na príjemnú prechádzku v malebnom, horskom prostredí, kde môžu vidieť veľmi pôsobivý skalný útvar Jánošíkova hlava, rokliny, vyhliadky na dolinu a na konci malebné Mlyny Oblazy.

Čím je výnimočná: Rokliny a skalné útvary sú doslova pastvou pre oči.

Pre koho je vhodná: Túra Kvačianskou dolinou je vhodná pre všetkých, nakoľko nejde o náročnú trasu.

Roháče

Roháče

Roháče sú krásne najvyššími štítmi skalnatých vrchov.

Roháče sú ideálne na vysokohorskú turistiku! Kraľujú im mohutné končiare Ostrého Roháča a Plačlivého, Volovca, Rákoňa atď. Ich najvyššie štíty vytvárajú dvojicu štíhlych skalnatých vrchov, ktoré sa podobajú dvom čertovým rohom. Na konci Roháčskej doliny sa nachádzajú prírodné skvosty z ľadových dôb - Roháčske plesá.

Čím sú výnimočné: Skalnaté štíty a tatranské hory vám vyrazia dych.

Pre koho sú vhodné: Predovšetkým pre tých zdatnejších, ktorí sú schopní zdolať i náročnejší terén.

Relax

Kde inde si najlepšie odpočinúť, ak nie v kúpeľoch? Načerpáte novú energiu, maséri sa o vás postarajú a vy si môžete užívať vírivky a účinky liečivých vôd.

Piešťany

Piešťany

Piešťany sú známe liečebnými procedúrami a liečivým bahnom.

Kúpeľné mesto, v ktorom zabudnete na starosti! Môžete stráviť krásny víkend prechádzkami centrom, Kúpeľným mestom, ale hlavne pri preslávených kúpeľných procedúrach. Rozmaznajte sa rôznymi masážami a liečebnými bahennými zábalmi.

Čím sú výnimočné: Užijete si wellness procedúry a hlavne vyskúšate silu liečivého bahna.

Pre koho sú vhodné: Skvelé pre manželské páry, ale aj seniorov.

Rajecké Teplice

Rajecké Teplice

Rajecké Teplice ponúkajú dokonalý relax. Zdroj: spa.sk

Sú jedny z najkrajších a najznámejších kúpeľov na Slovensku. Na svoje si prídu milovníci prírody a športu, ale hlavne tí, ktorí cestujú za relaxom. Množstvo liečebných procedúr a žriedla termálnych prameňov majú vďaka 38°C teplej vody vynikajúce liečivé účinky, ktoré podporia zdravie.

Čím sú výnimočné: Luxus a prvotriedna starostlivosť o vaše pohodlie a zdravie.

Pre koho sú vhodné: Pre manželské páry, rodiny s deťmi i seniorov.

TIP: Vieme, kam ešte môžete vyraziť za relaxom! Naordinujte si oddych, máme pre vás skvelé tipy na wellness pobyty.

Trenčianske Teplice

V nádhernom prostredí Strážovských vrchov sa nachádzajú jedny z najstarších a najvyhľadávanejších kúpeľných stredísk na Slovensku. Sláva kúpeľov Trenčianske Teplice je založená na piatich prameňoch liečivej sadrovo-sírnej vody. Sú tiež kultúrnym centrom, najpopulárnejším podujatím súčasnosti je festival filmov o umení Art film.

Čím sú výnimočné: Vďaka prameňom liečivej vody a taktiež kultúre.

Pre koho sú vhodné: Pre všetkých, ktorí si chcú oddýchnuť a zároveň vybehnúť do spoločnosti.

Kam s deťmi?

Dovolenka na Slovensku s deťmi nemusí byť katastrofou! Môžete si oddýchnuť a pritom bude o vaše ratolesti postarané. Dôležité je vybrať si miesto, ktoré je skvelé pre vás a kde sa zároveň zabavia vaše deti. Zrelaxujte na dovolenke s deťmi!

Rodina s deťmi

Užite si dovolenku spolu s deťmi.

Kúpele Červený Kláštor Smerdžonka - zatiaľ čo vy sa zabavíte pri veľkom amfiteátri s pódiom či v skrytej kolibe s kotlíkom a grilom, vaše deti si prídu na svoje v letnom kine, na detskom ihrisku či lanovej pyramíde.

Indoor Fun park Kamzíkovo - na Skalnatom plese nájdete vy i vaše deti raj! Detský indoor park ponúka interiérové zábavné ihrisko s bludiskom šmykľavkami, bazénmi s gulôčkami a oddychovou zónou pre rodičov.

Štrbské Pleso - vychutnajte si prírodu a tatranské hory. Vaše ratolesti sa môžu vyblázniť v Orlíkove, v Mini Tatralandia Parku pod skokanskými mostíkmi na Štrbskom plese.

Ubytovanie na Slovensku s Tipli

Relaxero.sk - zameriava sa na pobyty, zájazdy a ubytovanie za veľmi nízke ceny.

Booking.com - online rezervačný systém s najlepšími a najlacnejšími variantami ubytovania.

Sorger - najväčší výber akciových a zľavnených pobytov na Slovensku

Nezabúdajte, že vďaka Tipli môžete nájsť lacné dovolenky. Zľavy vás presvedčia!

Súvisiace obchody

123zľavy, Action Zážitky, InterContinental Hotels Group, Kiwi.com, Air Malta

Chcete prísť o odmenu až 15 % z každého nákupu na internete?

Stačí sa zadarmo zaregistrovať a o žiadne odmeny už nikdy neprídete.

Práve teraz k novému účtu až 10 € za vaše nákupy. Ku každej odmene za nákup, získate ďalšiu bonusovú v rovnakej výške. Celkom na bonusových odmenách môžete získať až 10 €.

- alebo -
Registráciou súhlasíte s podmienkami použitia a so spracovaním osobných údajov.
Máte už účet? Prihláste sa