Konzola Playstation 5 - kde kúpiť hernú novinku roka?

Tipy k nákupuNakupovanie 10. 11. 2021

Konzola novej generácie, ktorá rozhýbe svetom hier a zábavy. Aj takto sa hovorí o Playstation 5, očakávanej novinke z dielne spoločnosti Sony. V článku si prečítate, čo všetko o nej zatiaľ vieme, kde si ju budete môcť kúpiť a tiež, ako pri jej kúpe ušetriť.

O konzole Playstation 5 sa internetom šíria rôzne dohady. Nie všetky informácie sú ale pravdivé. Tu je zopár zaujímavých informácií.

Čo o Playstation 5 vieme:

  • Nová konzola bude mať funkciu spätnej kompatibility. To znamená, že si svoje obľúbené herné tituly z PS4 budete môcť zahrať aj na PS5 bez toho, aby ste si museli kupovať novú hru.
  • Medzi konzolami PS5 a PS4 bude možné využívať multiplayer. Takže budete môcť hrať hry so svojimi priateľmi aj bez toho, aby ste mali obaja zakúpenú novú konzolu.
  • S novou generáciou Playstation, by mala vylepšenia čakať aj streamovacia služba Playstation Now. Takže budete môcť hry nakupovať online v digitálnej podobe či hru rovno streamovať.
  • Tvorcovia zapracovali aj na vylepšení zvuku. Bez špeciálneho vybavenia by ste mali byť schopní rozpoznať zvuky, ktoré sa odohrávajú pred vami, za vami alebo vedľa vás. Budú vám na to stačiť bežné slúchadlá alebo reproduktory.

Tešíte sa na novú hernú konzolu Playstation 5? K dispozícii bude v obchodoch s elektronikou akými sú Hej.sk, Alza.sk alebo

Vývoj spoločnosti Sony

K najznámejším výtvorom z dielne japonskej Sony patrí okrem Playstation aj prelomový farebný televízor Trinitron a tiež nezabudnuteľný hudobný prehrávač Walkman. Začiatky Playstation sú spojené so spoluprácou firiem Sony a Nintendo. Nintendo dovtedy používalo na distribúciu hier kazety a Sony im malo zabezpečiť novú CD mechaniku. Obchodné partnerstvo sa však bez vytvorenia spoločnej hernej konzoly ukončilo, Sony však naďalej pracovalo na svojom vlastnom produkte. V roku 1994 uviedli na trh prvé Playstation. Od vzniku prvej konzoly ubehol čas, počas ktorého Sony predviedla rôzne ďalšie generácie konzoly a stále vylepšovala svet hier.

Milníky v histórií Playstation

  • 1994- Playstation

Prvá herná konzola bola predstavená v roku 1994 avšak v Amerike a v Európe až v roku 1995. Podporovala CD formát a tiež 3D rozlíšenie. Medzi najznámejšie hry patrili Ridge Racer, Crash Bandicoot alebo Tomb Rider.

  • 2000- Playstation 2

Playstation 2 mala lepšie rozlíšenie a zvuk, ponúkala online hranie a tiež mala zabudovaný DVD prehrávač. Obľúbené hry na PS2 boli GTA II, Jak and Daxter: The Precursor Legacy alebo Buzz! PS2 priniesla revolúciu v hraní hudobných hier, pretože umožnila zapojenie mikrofónov a tiež kamery, na sledovanie pohybu.

  • 2004- PSP

Zmenšená herná konzola do ruky, ktorá umožnila hrať hry, sledovať filmy, počúvať hudbu a byť na internete. Medzi najznámejšie hry na tomto vreckovom zariadení patria Grand Theft Auto: Liberty City Stories alebo LocoRoco. Počas bolo zariadenie PSP vydané vo viacerých modeloch.

  • 2006- Playstation 3

Konzola ponúkla opäť vyššie rozlíšenie, interný pevný disk a prehrávač diskov Blu-ray. K PS3 vznikol aj prvý bezdrôtový ovládač Sixaxis a pohybový ovládač Playstation Move. Medzi známe hry patria Little Big Planet a The Last of Us.

  • 2013- Playstation 4

PS4 umožňuje zobrazovanie v dynamickom rozsahu, možnosť streamovania a využívania sociálnych médií pri hraní. V roku 2016 vzniklo k PS4 aj zariadenie Playstation VR, ktoré umožňuje nové ponímanie virtuálnej reality v hre. Prináša interaktívne 3D prostredie a tiež 3D zvuk pri hraní. Medzi najznámejšie hry patrí, Horizon Zero Dawn.

Kým čakáte na konzolu novú, vaše obľúbené hry si môžete ešte stále zahrať na tej staršej, ktorá tak skoro z predajní ani nezmizne. Playstation 4 patrí medzi najpredávanejšie na svete.

Playstation 4 Slim

Kompaktná herná konzola s vysokým výkonom a elegantným dizajnom. Hry si môžete užiť vo Full HD kvalite 1080p. Vďaka menším rozmerom je vhodná do akéhokoľvek interiéru a na rozdiel od druhej verzii Playstation 4 ju na Alza.sk kúpite lacnejšie.

Pozrieť si produkt »
PS4slim

Nakupujte herné konzoly a hry lacnejšie vďaka cashbacku

Stačí, ak sa zaregistrujete na portál Tipli a budete cez neho nakupovať. Vďaka Tipli získate časť peňazí z vašich nákupov späť.

Hra Sony PlayStation 4 Days Gone

Akčná hra, ktorá sa odohráva v postapokalyptickom svete. Novinkou hry je aj česká lokalizácia, ktorú v nej budete môcť okrem iných navštíviť. Hra je určená pre jedného hráča.

Nakúpiť cez Tipli »
PS4
PS4

Hra Sony PlayStation 4 Minecraft

Nestarnúca klasika v podobe hry Minecraft, ktorú si môžete zakúpiť aj na PS4. Stavanie sveta z kociek podnecuje fantáziu a určite vás zabaví.

Nakúpiť cez Tipli »

Hra PlayStation 4 Grand Theft Auto V

Zábavná a akčná hra, ktorá sa odohráva v otvorenom svete a v ktorej si budete môcť zahrať úlohu jednej z troch ponúkaných postáv. Hra je vhodná až od 18 rokov.

Nakúpiť cez Tipli »
ps4
ps4

Hra Ostatní PlayStation 4 Lego Movie 2

Obľúbený film Lego Movie v hernej edícií. Hru môže hrať jeden alebo dvaja hráči. Je vhodná od 7 rokov, takže môže byť aj dobrým darčekom pre deti.

Nakúpiť cez Tipli »

Hra PlayStation 4 The Last Of Us Remastered

Hra s príbehom a uveriteľnými postavami. V hre si vyskúšate prežiť čo najdlhšie v rozpadajúcom sa svete. Vybrať si môžete z dvoch hlavných hrdinov.

Nakúpiť cez Tipli »
PS4
PS4

Hra PlayStation 4 Horizon Zero Dawn

Hra, v ktorej nadvládu nad ľudskom si privlastnili hrôzostrašné stroje. Ľudia žijú v primitívnych kmeňoch a snažia sa im čeliť.

Nakúpiť cez Tipli »

Nakupovať produkty Playstation spoločnosti Sony, môžete s výhodným cashbackom alebo zľavami aj v týchto obchodoch:

  • TPD- cashback až 3 %.
  • Nay- nakupujte výhodnejšie vďaka aktuálnym zľavám.

Súvisiace obchody

Hej.sk, Alza, Datart, Planeo elektro, Nay

Chcete prísť o odmenu až 15 % z každého nákupu na internete?

Stačí sa zadarmo zaregistrovať a o žiadne odmeny už nikdy neprídete.

Práve teraz k novému účtu až 10 € za vaše nákupy. Ku každej odmene za nákup, získate ďalšiu bonusovú v rovnakej výške. Celkom na bonusových odmenách môžete získať až 10 €.

- alebo -
Registráciou súhlasíte s podmienkami použitia a so spracovaním osobných údajov.
Máte už účet? Prihláste sa