Top domáce recepty na zdravé vlasy

Tipy k nákupuKrása a zdravie  |  Hobby a zábava 10. 11. 2021

Vlasy najviac trpia, keď sú namáhané. Zabrať im dávajú horúce letné dni, ako aj mrazivé počasie. Po lete je preto najlepší čas spraviť si kúru na poškodené a namáhané vlasy. Nemusíte pritom chodiť do drahých salónov. S našou pomocou si domáce recepty na zdravé vlasy pripravíte aj doma.

Doprajte svojim vlasom starostlivosť, ktorú potrebujú a znížte na minimum alebo úplne eliminujte vplyvy, ktoré vlasy najviac poškodzujú. Aby ste mali krásne a zdravé vlasy doprajte si kvalitný spánok a obohaťte jedálny lístok o sezónne čerstvé ovocie (čučoriedky, banány, jablká), orechy (vlašské orechy, kešu oriešky) a čerstvú zeleninu (paprika, tekvica).

Je jedno, či máte dlhé alebo krátke vlasy. Korunu vašej hlavy tvoria vlasy a účes, ktorý si vďaka zdravým vlasom vykúzlite. Vyskúšali ste napríklad kokosový olej na vlasy? Posilňuje vlasy a ochraňuje ich proti vypadávaniu, bojuje proti rozštiepeným končekom a dodáva im krásny lesk.

Hydratácia: Olivový olej

Najväčšiu hydratáciu potrebujú hlavne suché vlasy, preto je táto maska na vlasy určená hlavne pre tento typ vlasov. Na jej prípravu budete potrebovať jedno vajíčko a dve polievkové lyžice olivového oleja. Zmes premiešate a nanesiete po celej dĺžke na vlasy. Necháte pôsobiť aspoň 30 minút.

Olivovy olej

Olivový olej je vynikajúci na suché vlasy.

Lupiny: Jablčný ocot

Asi 10 polievkových lyžičiek jablčného octu vmasírujete do vlasovej pokožky a necháte zábal pôsobiť. Jablčný ocot má zvláčňujúce účinky pre vlasovú pokožku, odstraňuje odumreté bunky a zároveň poskytuje hydratáciu pokožke hlavy. Jablčný ocot vynikajúco funguje nielen proti lupinám, ale vlasom dodáva aj lesk. Dve až tri polievkové lyžice jablčného octu zmiešajte v šálke vody a opláchnite nimi vlasy.

Jablcny ocot

Na lupiny je vhodný jablčný ocot.

Mastné vlasy: Mrkva

Táto maska na mastné vlasy je veľmi jednoduchá na prípravu. Stačí najemno nastrúhať mrkvu a naniesť na pokožku hlavy. Mrkvovú masku necháte pôsobiť 15 minút a vlasy opláchnite.

TIP: Nezabudnite na to, že krásne a zdravé vlasy potrebujú vitamíny a minerály. Vynikajúcim doplnkom k strave je napríklad zinok, ktorý zázračne pôsobí na rast a proti vypadávaniu vlasov.

Mrkva

Mrkva je vhodná na mastné vlasy.

Suché vlasy: Banán, jojobový olej

Banány roztlačíte v miske, pridáte kvalitný med a jojobový olej. Masku na vlasy vhodnú pre suché vlasy máte vyrobenú. Nanesiete ju a postupne vmasírujete do čistých, umytých vlasov. Ak chcete zvýšiť účinok masky, vlasy si zakryjete igelitovým vrecúškom a necháte pol hodinu pôsobiť. Masku potom opláchnite a aplikovať ju môžete 1 až 2-krát týždenne.

Banan

Maska z banánu pôsobí blahodarne na suché vlasy.

Rozštiepené vlasy: Banán, mandľový olej

Na rozštiepené vlasy nie je nič lepšie, ako vyrobiť si jednoduchú masku z banánu a mandľového oleja. Banán stačí roztlačiť a do zmesi pridať niekoľko kvapiek mandľového oleja. Masku nanesiete na vlasy, necháte 15 min. pôsobiť a opláchnete.

Mandlovy olej

Mandľový olej primiešajte s banánom a máte vyrobenú masku na vlasy.

Zväčšenie objemu vlasov: Žihľava, levanduľový olej

Žihľavu, destilovanú vodu a 3 kvapky levanduľového oleja privedieme k varu a necháme prikryté na miernom ohni po dobu 30 minút. Zmes necháte vychladnúť a scedíte ju. Po umytí vlasov šampónom, ich opláchnite žihľavovým prípravkom a už nezmývate.

Zihlava

Žihľavu skombinujte s levanduľou a máte vyrobenú rýchlu masku pre väčší objem vlasov.

Vypadávanie vlasov: Zemiaky

Ak vás trápi vypadávanie vlasov, vyskúšajte zemiakovú šťavu na vlasy. Zemiaky umyte a odšťavte na odšťavovači. Šťavu potom naneste na pokožku hlavy a nechajte pôsobiť okolo 15 minút.

Zemiaky

Zemiaková šťava sa nanáša na pokožku hlavy.

Nakúpte zdravé bio potraviny cez eshop

  • Milk Agro - Nakúpite tu široký sortiment výrobkov z mlieka v tej najvyššej kvalite.
  • BioCare - Ponúka výživové doplnky, detetické potraviny a bio recepty na každý deň .
  • BabičkinaZáhrada.sk -Tento bioobchod sa stará o vaše zdravie vďaka kvalitným bioproduktov, bylinkám a kozmetike.

Súvisiace obchody

Pilulka.sk, Notino, BioCare, BabičkinaZáhrada.sk, BIOnatural

Chcete prísť o odmenu až 15 % z každého nákupu na internete?

Stačí sa zadarmo zaregistrovať a o žiadne odmeny už nikdy neprídete.

Práve teraz k novému účtu až 10 € za vaše nákupy. Ku každej odmene za nákup, získate ďalšiu bonusovú v rovnakej výške. Celkom na bonusových odmenách môžete získať až 10 €.

- alebo -
Registráciou súhlasíte s podmienkami použitia a so spracovaním osobných údajov.
Máte už účet? Prihláste sa