Barre - revolučné cvičenie pre dokonalé telo

Tipy k nákupuKrása a zdravie  |  Hobby a zábava 10. 11. 2021

Túžite po dokonalom tele, ale nemáte čas cvičiť vo fitness centrách? Vyskúšajte barre. Je to rokmi preverené cvičenie pre ženy, ktoré sa v posledných rokoch teší mimoriadnej popularite medzi svetovými celebritami. Vyformujte si telo bohyne vo vlastnej obývačke.

Krásne telo ako z časopisu je túžbou nejednej ženy. Cesta za ním však nie je jednoduchá. Chce to disciplínu, dobré stravovacie návyky a cvičenie. Ako však cvičiť v prípade, že ste vyťažené a nemáte čas zabíjať hodiny týždenne vo fitku? Vyskúšajte barre, ktoré je ideálne aj ako cvičenie doma. Intenzívne formovacie cvičenie si obľúbil celý svet, tak ho vyskúšajte aj vy.

História barre

Barre patrí medzi cvičenia, ktoré majú svoju históriu. Koncept vznikol už v roku 1959 v Londýne a prišla s ním baletka Lotte Berg. Po zranení chrbtice sa snažila vymyslieť cvičenie, ktoré by spájalo prvky baletu s rehabilitačným cvičením. K najväčšej popularizácii barre prišlo okolo roku 2010 v USA a za posledné desaťročia si toto baletné cvičenie získalo milióny nadšenkýň po celom svete.

V poslednom období svetové štúdia priniesli aj možnosť cvičenia podľa inštruktážnych videí doma, tzv. on demand classes, a tak môžete cvičiť barre doma. Za minimálny mesačný poplatok okolo 20 - 30 USD môžete cvičiť vo svojej obývačke kedykoľvek si zmyslíte.

Barre pomôcky na cvičenie

Baletná tyč

Samotné slovo barre znamená v preklade baletná tyč. Predstavte si baletný tréning, kde všetky tanečnice stoja v zrkadlovej miestnosti pri stene opreté o tyč. Pre domáce cvičenie máte dve možnosti. Buď si kúpite prenosnú baletnú tyč, alebo použijete stoličku. Bez tejto pomôcky sa nezaobídete. Práve s ňou budete trénovať tie najlepšie cviky cviky na zadok. Nebojte sa, nemusíte byť nijako extrémne ohybná. Pointou je, že sa budete tyče pridržiavať počas toho, ako budete cvičiť rôzne cviky na spevnenie nôh a zadku.

barre tyč

Baletná tyč od Electronic star vám pomôže vyformovať telo.

Nafukovacia loptička

barre lopta

Nafukovaciu loptičku kúpite v inSPORTline.

Druhou potrebnou pomôckou je nafukovacia loptička. Ideálne s priemerom okolo 25 cm. Pýtate sa načo vám bude? Pri barre cvičení sa robia efektívne cviky na stehná, pri ktorých si budete držat tlakom loptu pod kolenným ohybom. Zmaximalizujete tak svalové vypätie, a práve tým si vyformujete dokonale pevné a vytvarované nohy. Možno to znie jednoducho, ale výsledky sú naozaj fantastické. Loptička sa okrem iného používa aj na precvičenie brušných svalov na zemi.

Podložka na cvičenie

Barre je cvičenie s vlastnou váhou. Preto sa nevyhnete cvikom, ktoré sa robia na zemi, na ktoré budete potrebovať podložku na cvičenie. Zabráni tomu, aby vás tlačila podlaha a zároveň má protišmykový povrch, vďaka ktorému sa vyhnete zraneniu. Kvalitné podložky sa dajú zohnať za pár eur a môžete ich využívať celé roky. Na zemi budete robiť najmä cviky na brucho. Sklápačky, planky, rotácie a iné cviky vám zabezpečia pevné brucho a stred tela. Vďaka tomu vás prestane bolieť chrbát a budete mať držanie tela ako baletka.

barre podlozka

Podložka na cvičenie od GymBeam vám vo výbave nesmie chýbať.

Jednoručné činky

činky jednoručky

Činky jednoručky kúpite v HomeGym.

Pre sťaženie cvičenia a krásne vytvarované paže sa vám v cvičebnej výbave určite zídu jednoručné činky. Využijete ich pri rozcvičke, ale aj pri rôznych celotelových cvikoch na chudnutie. Voľte ľahšie váhy. Bohate vám budú stačiť 1-kilové činky. Ak ste pokročilejšia fitness dáma, tak si môžete zaobstarať 2-kilové činky. Cviky na videu vyzerajú jednoduchšie ako vo finále sú. Pri výbere si dávajte pozor najmä na materiál, z ktorého sú vyrobené madlá. Prečo? Pri barre vypotíte litre potu a kriedovať ruky magnéziom doma nie je najlepší nápad. Najlepšou voľbou sú jednoručky s protišmykovým povrchom.

Zacvičte si barre doma

Vyskúšajte si formovacie cviky na chudnutie doma. Jedinou nevýhodou barre tutoriálov je, že sú v angličtine. Dobrou správou je, že aj keď neviete po anglicky, jednoduché pohyby, ktoré sú pre barre typické, bezproblémov odpozorujete z videa.

Vyberať si môžete celotelové workouty, ktoré trvajú okolo 30 až 60 minút. Ak nemáte čas a preferujete cvičenie zamerané na jednu časť tela, zadajte do vyhľadávača abs barre workout pre cviky na brucho, leg-toning barre workout pre cviky na nohy alebo booty barre workout, ak chcete precvičit sedacie svaly. Buďte fit a vo forme s barre.

Zdroj: youtube.com/Holabird Sports

★Tajomstvo, ako nakupovať športové doplnky lacnejšie.

Vedeli ste, že Tipli vám poskytuje tie najaktuálnejšie zľavy a kupóny? Využite Tipli cashback a nakupujte kvalitné športové vybavenie či doplnky za tie najvýhodnejšie ceny.

Súvisiace obchody

inSPORTline, AliExpress, GymBeam

Chcete prísť o odmenu až 15 % z každého nákupu na internete?

Stačí sa zadarmo zaregistrovať a o žiadne odmeny už nikdy neprídete.

Práve teraz k novému účtu až 10 € za vaše nákupy. Ku každej odmene za nákup, získate ďalšiu bonusovú v rovnakej výške. Celkom na bonusových odmenách môžete získať až 10 €.

- alebo -
Registráciou súhlasíte s podmienkami použitia a so spracovaním osobných údajov.
Máte už účet? Prihláste sa