TOP 5 potravín, ktoré vám pomôžu schudnúť

Tipy k nákupuTipy a triky  |  Rodičia a deti  |  Chudnutie 10. 11. 2021

Nahliadnite do kuchyne! Nájdete tam totiž svojich spojencov, ktorí udržia váš apetít na uzde. Ak siahnete po správnych potravinách, očakávajte zhodené kilogramy, štíhlu postavu a naštartovaný metabolizmus. Zistite, ktoré sú najlepšie pri chudnutí!

Chudnutie na tanieri

Každý, kto už držal diétu vie, že to nie je prechádza ružovou záhradou. Nekonečný boj s kilami sa nejedenkrát skončil frustráciou. Chudnutie je pre mnohých náročné. Ak však spoznáte svojich spolubojovníkov, ktorí podporia vašu snahu o zhodené kilogramy, máte vyhraté! Poradíme vám, ktoré potraviny by ste mali mať na tanieri.

Potraviny na štíhlu líniu

Kašlite na tabletky na chudnutie! Stavte na správny jedálniček, ktorý naštartuje metabolizmus a dá do pohybu spaľovanie tukov. S týmito potravinami to hravo zvládnete.

Losos

Losos

Losos obsahuje zdravé omega-3 mastné kyseliny.

Losos je svojím zložením ideálny pre zdravé telo, ale aj to, ktoré sa potrebuje zbaviť nadbytočných kíl. Táto ryba má nízky obsah kalórií a je plná omega-3 esenciálnych mastných kyselín, teda zdravých tukov, ktoré vám pomôžu s reguláciou telesnej hmotnosti. Príjemným benefitom je obsah vitamínov ako A, D a B a taktiež minerálnych látok. Výborný výber čerstvých rýb ponúka napríklad Lidl. Prelistujte si Lidl leták a nakupujte čerstvého lososa za super ceny.

Grapefruit

Grapefruit

Grapefruit vás zbaví tukových vankúšikov!

Grapefruit je mimoriadne účinným pomocníkom pri chudnutí. Ak ho zaradíte do jedálnička, ručička na váhe sa bude posúvať nižšie. Toto ovocie potláča chuť do jedla. Navyše, obsahuje zlúčeniny, ktoré znižujú hladinu inzulínu, čím pomáha efektívnejšie premieňať potravu na energiu. Stane sa tak skôr, než sa stihne uložiť vo forme tukovej zásoby.

Chilli

Chilli

Chilli vám doslova spáli prebytočné tuky!

Charakteristická pálivá chuť chilli papričiek má veľkú silu. Na vine je zlúčenina kapsaicín, ktorá u mnohých vyvoláva až euforický stav. Hoci máte pri konzumácii chilli priam oheň v hrdle, na druhej strane pomôžete svojej postave. Kapsaicín znižuje pocit hladu a zvyšuje spaľovanie kalórií. Akékoľvek pálivé jedlo podporí vašu snahu za štíhlym telom!

Mandle

Mandle

Mandle sú vhodné počas chudnutia.

Na jednej strane zradné, na druhej nápomocné pri chudnutí. Mandle majú síce vysoký obsah kalórií, no obsahujú zdravé tuky. Práve vďaka nim vás udržia plnšími po dlhšiu dobu, čo vedie k celkovej nižšej spotrebe kalórií po celý deň. Treba si však dávať pozor na skonzumované množstvo. Hrsť mandlí prispieva k nižšej hmotnosti.

TIP: Leto je za dverami! Nečakajte a začnite sa už pripravovať na plavkovú sezónu. Trošku vám to uľahčíme. Poradíme vám, ako schudnúť. Do boja s tukovými vankúšikmi!

Bobule

Čučoriedky

Čučoriedky vynikajú obsahom zdraviu prospešných látok.

Majú málo kalórií, veľa živín a ešte viac vlákniny. Reč je o bobuliach, ktoré sú priam nevyhnuté pri chudnutí. Hlavne čučoriedky, ktoré sú zázrakom v boji s nadváhou. Malé modro-fialové bobule majú veľký vplyv na zdravie vďaka obsahu výživných látok. Obsahujú antioxidanty, ktoré napomáhajú k štíhlejšej postave a pôsobia na činnosť čriev.

Ktoré diéty sú účinné?

Ak chcete svoju snahu o získanie štíhlej postavy ešte viac podporiť, stavte na osvedčené diéty! Príkladom je Dukanova diéta, kde sa obmedzuje príjem cukrov (sacharidov) a základom sú potraviny bohaté na bielkoviny. Bielkovinové dni sa striedajú so zeleninovými dňami. Postupne pridávate obľúbené jedlá a v záverečnej fáze jete už takmer čokoľvek.

Chudnutie

Rozlúčte sa s prebytočnými kilogramami!

Rýchlo, účinne a bezpečne schudnete vďaka ketodiéte. Jej jedálniček vás dostane do stavu ketózy, čo spôsobuje efektívne chudnutie z tukových zásob. V poslednom čase je veľmi obľúbenou Mačingova diéta, ktorú zostavila slovenská expertka na zdravú výživu Antónia Mačingová. Jej princíp spočíva v častom jedení a striedaní bielkovinových a sacharidových dní. Najedzte sa do štíhlosti!

TIP: Chcete vyskúšať Mačingovú diétu? Kúpte si knihu Najedzte sa do štíhlosti od Antónie Mačingovej, ktorú zoženiete napríklad v kníhkupectve Martinus!

Obchody, ktoré podporujú chudnutie

FIT PLUS - ponúka kvalitnú stravu a potravinové doplnky pre zdravie i štíhlu líniu.

Protein.sk - vyberte si fitness doplnky a príslušenstvo a zdravé a bezlepkové potraviny.

Moja linia - schudnite vďaka novej vylepšenej receptúre Fykotínu.

Pozrieť ďalšie obchody

Súvisiace obchody

GymBeam, BabičkinaZáhrada.sk, eFitness.sk,

Chcete prísť o odmenu až 15 % z každého nákupu na internete?

Stačí sa zadarmo zaregistrovať a o žiadne odmeny už nikdy neprídete.

Práve teraz k novému účtu až 10 € za vaše nákupy. Ku každej odmene za nákup, získate ďalšiu bonusovú v rovnakej výške. Celkom na bonusových odmenách môžete získať až 10 €.

- alebo -
Registráciou súhlasíte s podmienkami použitia a so spracovaním osobných údajov.
Máte už účet? Prihláste sa