7 najlepších suplementov pre vysnívanú postavu

Tipy k nákupuKrása a zdravie  |  Tipy a triky  |  Rodičia a deti  |  Chudnutie  |  Hobby a zábava 25. 4. 2023

Chcete schudnúť, či nabrať svaly a dosiahnuť vysnívanú postavu? Bez tvrdej driny to nepôjde! Výrazne vám však môže pomôcť zdravá strava a kvalitné suplementy. Ako kúpiť suplementy lacnejšie a neznížiť pri tom kvalitatívne nároky? Ktoré suplementy užívať pri chudnutí a naopak, ktoré výživové doplnky zvoliť pre rast svalov? Ako využiť zľavy na suplementy? Tipli vám opäť poradí a pomôže!

Určite to poznáte. Blíži sa koniec roka a vy si sľubujete, že od nového roka začnete cvičiť a venovať sa svojej postave. Novoročné chudnutie je jedno z najčastejších predsavzatí u väčšiny ľudí. Ako to ale vo väčšine prípadov dopadne? V lepšom prípade navštívite 2x posilňovňu a na prílišnú drinu sa vykašlete. Prejde pár mesiacov a blíži sa leto. Ako schudnúť do plaviek je tentokrát hlavným problémom takmer pre každého z nás. Opäť ale nastanete problém, keď máme začať konať. Leto presviští rýchlosťou blesku a na jeseň už nemá zmysel začínať, veď kto by si to všimol.  „Budúci rok ale už určite začnem,“ poviete si. To sa však nestane a kolobeh sa znovu opakuje. Tentokrát to však bude iné! Tipli vám okrem iného poradí, kedy je najideálnejší čas začať cvičiť, ktoré suplementy sú najlepšie a ešte omnoho viac. Nezabúdame ani na kvalitné športové oblečenie. Zvoliť môžete značky ako Adidas, Nike, či Puma. Samozrejme, že vám ponúkneme aj možnosť ušetriť. Stačí využiť zľavový kód Adidas, ktorý nájdete priamo na Tipli. Pokiaľ hľadáte inú značku, vyskúšajte A3sport zľavový kód.

Kedy je ideálny čas začať cvičiť?

Náročná otázka, no veľmi jednoduchá odpoveď. Práve teraz! Nie, určite nie až zajtra! Lepší čas na zmenu životného štýlu už nebude. Čím skôr začnete, tým skôr získate vysnívanú postavu. A čo vám k tomu pomôže? Samozrejme tvrdá drina, odhodlanie, zdravá strava a v neposlednom rade aj suplementy. Tie sú v poslednej dobe na vzostupe a môžu vám výrazne pomôcť k dosiahnutiu svojho cieľu. V tomto článku sa podrobnejšie pozrieme na tie najlepšie. Poradíme vám ako ušetriť pri nákupe výživových doplnkov a zároveň aj produkty, ktoré patria medzi najkvalitnejšie na trhu.

1. Proteín

Alfa a omega ak chcete schudnúť a základ aj pri naberaní svalov. Bez kvalitného proteínu sa pri ceste za svojou vysnívanou postavou určite nezaobídete. Bielkoviny sú mimoriadne potrebné a väčšina vedeckých štúdií uvádza, že ak aktívne športujete, denne by ste mali prijať 1,5 až 2 g bielkovín na kilogram vašej telesnej hmotnosti. Práve s týmto vám pomôže kvalitný proteín. Ten telu poskytuje ľahko vstrebateľné bielkoviny, ktoré telo dokáže stráviť aj po ťažkom tréningu. Ak s cvičením iba začínate, tak odporúčame srvátkový proteín, ktorý je najlepšou variantou z hľadiska využiteľnosti. Pri jeho kúpe ani nemusíte siahať hlboko do peňaženky. Zvoľte proteín, v ktorom je srvátka spracovaná metódou CFM, pri ktorej nedochádza k jej denaturalizácii. Medzi tie najkvalitnejšie v pomere cena a kvalita patrí určite Proteín CFM Evolution od spoločnosti Prom-in. Za skvelú cenu ho nájdete napríklad v eshope Protein.sk, kde máte vďaka Tipli možnosť získať cashback až 2 % z nákupu. Využite aj Protein zľavové kupóny a ušetríte ešte viac. Pokiaľ uprednostňujete získavanie proteínov z prírodnejších zdrojov tak zvoľte orechy z obchodu Grizly. Ani tu nezabudnite na Grizly zľavový kód.

2. Multivitamín

Už ako deti sme denne počúvali o dôležitosti vitamínov pre zdravie. V dospelosti akoby sme na tieto reči zabudli alebo im neprikladali prílišnú dôležitosť. Často sa radšej venujeme móde, záhrade alebo autu. Ak aktívne športujete, či plánujete schudnúť, nabrať svaly alebo si chodíte iba občasne zabehať, tak pre vás neexistuje dôležitejší a podceňovanejší suplement ako kvalitný multivitamín. Práve ten dodá vášmu telu všetko, čo potrebuje. Po určitom čase budete zaručene pozorovať rôzne zlepšenia, vyhnete sa chorobám, obmedzíte návštevy lekárne a priblížite sa k vysnívanej postave. Za jeden z najlepších je považovaný Nexgen multivitamin od firmy Reflex Nutrition, ktorý nájdete v eshope eFitness za skvelú cenu. Prihoďte k tomu cashback vo výške až 3,5 % a ušetríte ešte viac!

srvátkový proteín


Tip! Prezrite si celú kategóriu Hobby a šport a vyberte si váš obľúbený obchod. Nájdete tu napríklad aj Homegym zľavový kupón.

3. Kreatín

Tretí odporúčaný suplement zďaleka nie je pre každého. Kreatín dokáže výrazne pomôcť pri naberaní svalov a jeho účinky už preukázali viaceré štúdie. Ak teda neviete ako nabrať svaly, kreatín je tu pre vás! My ho odporúčame najmä silovým športovcom a skôr pokročílejším cvičencom. Začiatky vo fitku zvládnete aj bez neho. Odporúčame kreatín monohydrát, ktorý je jednou z najpreskúmanejších foriem kreatínu na svete. K dispozícii je práškový kreatín, ale aj kreatín tablety. Konečný výber je len na vás! Do pozornosti však dávame internetový obchod MyProtein, ktorý ponúka kreatín vlastnej značky za skvelú cenu s cashbackom až 4 %.

4. Magnézium

Pri štvrtom odporúčanom suplemente sa vrátime k tým najdôležitejším, ktoré by ste si pri ceste za svojou vysnívanou postavou mali zaobstarať. Magnézium alebo inak horčík, je minerál, ktorý je v strave najviac deficientný. Toto tvrdenie platí dvojnásobne pri aktívnych športovcoch. Nezabúdajte, že medzi nich chcete patriť aj vy! Medzi základné formy patrí magnézium citrát, ktorý je energizujúci a odporúča sa užívať skôr v ranných hodinách a magnézium bisglycinát, ktorý pôsobí skôr ukľudňujúco a je vhodnejšie užívať ho pred spaním. Ukľudňujúci aj energizujúci horčík nájdete taktiež v eshope MyProtein. Okrem cashbacku vo výške 4 % určite využite aj MyProtein zľavový kód, ktorý vám umožní nakupovať výživové doplnky lacno.

cvičenie


Tip! Neviete ako sa obliecť do fitka? Prezrite si Športové oblečenie do fitka na jednom mieste a určite si vyberiete správne!

5. Zinok

Keď sme spomenuli horčík, musíme spomenúť aj zinok. Práve funkcia tohto stopového prvku je veľmi opomíňaná. Podobne ako pri horčíku, aj pri zinku patria športovci medzi ľudí, ktorí sú jeho nedostatkom ohrození najviac. Dôvod je pomerne jednoduchý. Zinok odchádza z vášho tela potom. Čím viac aktívne cvičíte, či už v posilňovni alebo doma, tým viac sa spotíte. Okrem hydratácie tak nezabúdajte ani na potrebu dopĺňania zinku. Odmenou vám bude lepšia hormonálna rovnováha a napríklad aj lepšie spaľovanie tukov. Horčík a zinok sú často dostupné v doplnku známom ako ZMA, no odporúčame ich skôr užívať samostatne. Kvalitný zinok ponúkajú takmer všetky fitness obchody, a tak je na vás či využijete napríklad GymBeam zľavový kupón alebo sa rozhodne pre nákup v inom eshope s výživovými doplnkami.

6. Aminokyseliny BCAA

Blížime sa ku koncu a pomaly nastáva čas myslieť aj na regeneráciu. Práve tú zlepšujú aminokyseliny BCAA. Z čoho sa skladá bcaa? Jedná sa o 3 základné aminokyseliny - leucín, izoleucín a valín. Zväčša nájdete pomer BCAA 2:1:1, ale vyskytujú sa aj iné pomery ako napríklad 4:1:1, či 8:1:1. My odporúčame určite pomer 2:1:1, keďže platí Rubnerov zákon o limitoch aminokyselín, ktorý hovorí, že využitie aminokyselín závisí od najmenej zastúpenej esenciálnej aminokyseliny. Opäť je však konečný výber na vás! My dávame do pozornosti BCAA od spoločnosti Kompava, ktorá je slovenským výrobcom suplementov. O kvalitu sa tak nemusíte obávať. K lepšej cene vám dopomôže Kompava zľavový kód a nezabudnite ani na cashback vo výške 3 %.

fitness raňajky


Tip! Chcete schudnúť? Stavte na proteínovú diétu! Pomôže vám s ňou eshop KetoFit. O skvelé ceny sa postará Tipli, vďaka cashbacku vo výške až 12,5 %.

7. Spaľovač tukov

Záverom sa budeme venovať kategórii suplementov, ktorá opäť podobne ako kreatín nie je pre každého. Ak však chcete schudnúť, určite po nejakom spalovači tukov siahnite. Medzi najznámejšie patrí L- Karnitín, Synefrín, CLA, či prírodné varianty vo forme zeleného čaju alebo nakopávačov vo forme kofeínu, ktorý taktiež pomáha s chudnutím. Poslednou variantou sú rôzne patentované zmesi. Bez tvrdej driny to však ani tentokrát nepôjde. Odporúčame využiť Biotech USA eshop, kde nájdete skvelé zľavy a navyše môžete získať cashback až 4 %.

Kde nakúpite suplementy a výživové doplnky najlacnejšie?

  • MyProtein.sk - široký výber suplementov a doplnkov stravy vlastnej značky, cashback 4 % z vášho nákupu.
  • KetoDiet - odborník na proteínovú, či Keto diétu. Široká ponuka, skvelé ceny a cashback 7,5 % z každej objednávky.
  • Protein.sk - komplexne zameraný eshop na predaj suplementov rozličných značiek s rýchlou dopravou a cashbackom až 2 %.
  • Homegym - podobne ako vyššie spomonínaný eshop Protein sk, ponúka rozličné suplementy za skvelé ceny. K dispozícii je Homegym zľavový kód.
  • BioTech USA - kvalitné americké suplementy za dostupné ceny s cashbackom 4 % z každého nákupu.
  • Kompava - slovenský zástupca medzi výrobcami suplementov a výživových doplnkov s cashbackom vo výške 3 %.
  • GymBeam - jeden z najznámejších eshopov so širokou ponuku. Ak chcete ušetriť, využite GymBeam zľavy.

Veľké množstvo ďalších obchodov s cashbackom nájdete v kategórii Šport a fitness.

Už máte objednané? Ak áno, tak hor sa cvičiť! Už naozaj nie je na čo čakať. Cesta za vašou vysnívanou postavou totiž nezačína po novom roku, ani pred letnou sezónou, aby ste stihli schudnúť do plaviek. Cesta za vašou vysnívanou postavou začína práve teraz! My v Tipli sme radi, že sme vám opäť poradili a ukázali ako ušetriť pri kúpe suplementov. Môžete sa spoľahnúť, že najlepšie zľavy na suplementy vždy nájdete práve tu. Vykročte za vysnívanou postavou spolu s nami!

Súvisiace obchody

BioTech USA, Myprotein, Protein.sk, Ketofit.sk, NaMaximum, Kompava

Chcete prísť o odmenu až 15 % z každého nákupu na internete?

Stačí sa zadarmo zaregistrovať a o žiadne odmeny už nikdy neprídete.

Práve teraz k novému účtu až 10 € za vaše nákupy. Ku každej odmene za nákup, získate ďalšiu bonusovú v rovnakej výške. Celkom na bonusových odmenách môžete získať až 10 €.

- alebo -
Registráciou súhlasíte s podmienkami použitia a so spracovaním osobných údajov.
Máte už účet? Prihláste sa