7 tipov ako ušetriť na letnej dovolenke

Tipy k nákupuDovolenka a cestovanie  |  Tipy a triky 10. 11. 2021

Chystáte sa na letnú dovolenku a máte obavy, že za dovolenku miniete všetky peniaze? Nebojte sa! Máme pre vás tajné tipy, ako ušetriť na vašej letnej dovolenke. Čim menej je starostí s dovolenkou, tým lepšie.

Ak plánujete letnú dovolenku, tak sa nechajte inšpirovať našimi tipmi na lacnú dovolenku. K nájdeniu ideálnej dovolenky vám skvele poslúži vyhľadávač Invia.sk. S nami nájdete tú pravú dovolenku, za ktorú neminiete všetky peniaze. Prinášame vám 7 tipov ako ušetriť.

1. Dovolenka mimo hlavnej sezóny

Oplatí sa cestovať na jar, alebo jeseň, kedy dovolenkové destinácie nie sú preplnené. Sami si môžete porovnať ponuky rôznych cestovných kancelárií a zároveň sa pritom pozrieť na hodnotenie zákazníkov. Lepšie ceny sú mimo sezónu. Vyhľadávače leteniek Azair.eu alebo Kiwi.com vám pomôžu pri hľadaní lacnej letenky.

2. First a Last minute pobyty

Vďaka First minute ponukám môžete ušetriť aj 20 % z ceny zájazdu. Čim skôr si zájazd objednáte, tým viac na ňom ušetríte. Oplatí sa aj hlavne kvôli deťom tie majú First minute zadarmo. Zájazdy sa objednávajú aj s niekoľko mesačným predstihom, ale výhoda je v tom, že výber je lepší ako pri Last minute ponukách. U Invia last minute dovolenkách môžete ušetriť aj 30 % z ceny. Sleduje a porovnávajte ponuky napr. na Invia.sk aj niekoľkokrát denne.

Dovolenka s Inviou

Využite lacné ubytovanie na cestách. Bývajte zadarmo a vyskúšajte Couchsurfing alebo Airbnb.

3. Ubytuje sa v súkromí

Naplánujte si dovolenku s rodinou alebo priateľmi, spoločné ubytovanie pre všetkých v jednej väčšej vilke, bungalove, či apartmáne sa viac oplatí než drahý hotel. Booking.com vám pomôže nájsť ideálne ubytovanie za najnižšiu cenu. Ak cestujete sami a hľadáte ubytovanie na pár nocí zdarmo a vyspíte sa aj na gauči, tak skúste Couchsurfing. Ďalšiou možnosťou je lacné ubytovanie Airbnb.

4. Hľadajte zľavy a výhodné termíny

Veľa cestovných kancelárií ponúka zľavy pre deti, dôchodcov, novomanželov ale aj výhodné termíny, kde môžete v cene 7 nocí zaplatiť len za 5 nocí a podobne. Niektoré pamiatky, štátne inštitúcie sú zadarmo. Využite vstupy do galérií a múzeí zadarmo ale treba rátať s veľkým záujmom ďalších návštevníkov.

5. Pozor na cestovné poistenie!

Treba si na to dať pozor, aby sa nestalo, že sa na dovolenku vyberiete bez cestovného poistenia. Ani neviete ako sa z dovolenky môžete vrátiť zadĺžený. Mnohé cestovné kancelárie ponúkajú cestovné poistenie v rámci First minute zájazdu. Pri nepravidelnom cestovaní na dovolenku si môžete zabezpečiť krátkodobé cestovné poistenie, ktoré sa dá uzavrieť aj online.

Lacná dovolenka

Pri cestovaní buďte flexibilní a užite si lacné cestovanie.

6. Zvoľte lacné destinácie

Medzi najlacnejšie destinácie patrí Bulharsko. Najdostupnejšou krajinou, kde sa dá dostať aj autom je Chorvátsko a Taliansko. Nezabudnite si preveriť či sa v krajine používa diaľničná známka, alebo mýto. K obľúbeným slovenským destináciám patrí Terchová, Slovenský raj, Skanzeny, Spišský hrad a mnoho ďalších miest. Výhodné dovolenky na Slovensku nájdete cez ZľavoKing.sk.

7. Cestujte s Tipli výhodnejšie

Najvýhodnejšiu cenu získate, ak pri nákupe skombinujete cashback a zľavové kupóny. Zaregistrujte sa zadarmo na Tipli.sk a ušetrite v obchodoch ako Booking.com, Kiwi.com, ZľavoHit.sk a mnoho ďalších.

Ušetrite pri planovaní dovolenky s Tipli

Booking.com: online vyhľadávač najlacnejšieho ubytovania.

Kiwi.com: online vyhľadávač výhodných leteniek.

RentalCars.com: online výhodný prenájom auta kdekoľvek na svete.

Súvisiace obchody

Booking, Hotels.com, Iberia, Vueling

Chcete prísť o odmenu až 15 % z každého nákupu na internete?

Stačí sa zadarmo zaregistrovať a o žiadne odmeny už nikdy neprídete.

Práve teraz k novému účtu až 10 € za vaše nákupy. Ku každej odmene za nákup, získate ďalšiu bonusovú v rovnakej výške. Celkom na bonusových odmenách môžete získať až 10 €.

- alebo -
Registráciou súhlasíte s podmienkami použitia a so spracovaním osobných údajov.
Máte už účet? Prihláste sa