Bezlepková diéta? Už sa nemusíte obmedzovať!

Tipy k nákupuKrása a zdravie  |  Hobby a zábava 10. 11. 2021

Viete o tom, že bezlepková diéta je jedinou možnou liečbou proti alergii na lepok? Máte aj vy vo svojom okolí niekoho, kto touto alergiou trpí alebo ste to nebodaj vy sám? Bojíte sa, že už nikde nebudete môcť jesť svoje obľúbené jedlá? V skutočnosti nejde o tak závažný problém, na ktorý máme pre vás riešenie.

Chcete poznať tajomstvo chutných jedál, ktoré si môžete užiť aj s bezlepkovou diétou? Chcete si tie najlepšie bezlepkové potraviny vybrať online a mať istotu stopercentnej spokojnosti za nízke ceny produktov? Potom je tento článok určený pre vás.

Už sa nemusíte trápiť hľadaním drahých potravín pre vašu bezlepkovú diétu. A už vôbec nemusíte vymýšľať zložité recepty. Zostavte si s nami bezlepkový jedálniček. Zabudnite na obmedzovacie a užívajte si dobrého jedla. Ak však hľadáte overený recept, mačingova diéta je určená pre vás.

TIP: Používate bio produkty vo vašich receptoch? Nakúpte v jednom z obchodov Tipli a získajte peniaze späť z vášho nákupu.

Bezlepková diéta

Ak máte pocit, že s bezlepkovou diétou prídete o všetky svoje obľúbené jedlá, vyvedieme vás z omylu. Bezlepková diéta sa totiž vyznačuje iba čiastočnou zmenou vášho jedálnička. Je potrebné prejsť na potraviny, ktoré sú prírodne bez lepku (čiže bez gluténu), alebo také, ktoré obsahujú lepok v minimálnej miere.

Bezlepkové jedlo

Bezlepkové jedlo je veľmi chutné.

Bezlepkové koláče

Bezlepková múka je vhodná na prípravu bezlepkových koláčov.

To teda znamená, dávať si pozor na to, čo jete a zamerať sa na bezlepkové recepty. Vďaka nim zistíte, že aj s bezlepkovou diétou sa dá žiť naplno a vychutnať si všetky potraviny tak, ako ich máte radi. Poraďte ich svojim blízkym, alebo ich sami ochutnajte. Uvidíte, že takmer žiaden rozdiel nepocítite. Na palacinkách alebo domácom pečivo si pochutnáte bez toho, aby vás čokoľvek obmedzovalo.

TIP: Pripravte si chutné cesto na palacinky, z ktorých dokonca schudnete.

Alergia na lepok

Alergia na lepok

Pozor na obilniny, ktoré spôsobujú alergiu na lepok.

Alergia na lepok sa prejaví pri konzumácii potravín z nedeglutenizovaných (teda bežných) obilnín, ktoré sú na lepok veľmi bohaté. Sú nimi raž, jačmeň, pšenica a ovos. Tieto obilniny sa však dajú ľahko nahradiť kukuričnou múkou.

Alergia na lepok

Alergia na lepok nie je životne obmedzujúca.

Nie je úplne pravda, že zo svojho jedálnička musíte úplne vylúčiť napríklad pečivo alebo iné bežné pokrmy z múky. Obilniny môžete nahradiť aj inými chutnými potravinami. Čo tak napríklad vyskúšať palacinky z ovsených vločiek?

Bezlepkové potraviny

Okrem už spomínanej kukuričnej múky sa dajú potraviny pre alergikov na lepok nahradiť aj inými spôsobmi. Je to omnoho ľahšie, ako kedysi. V dnešnej dobe sa totižto už veľa jedál predáva v bezlepkovej verzii. Nemusí to hneď znamenať, že budete nútení míňať veľa peňazí na bezlepkové potraviny. Stačí si len vybrať tie správne obchody.

Bezlepkové potraviny

V obchode BioCare nakúpite aj rôzne potraviny bez lepku.

V týchto obchodoch môžete nakúpiť potraviny bez lepku

Tipli.sk vám ponúka niekoľko obchodov, v ktorých môžete potraviny bez lepku kúpiť a ešte k tomu peniaze z nákupu získať späť.

  • BabičkinaZáhrada.sk - obchod s s biopotravinami a biokozmetikou
  • Prezdravie.sk - obchod, kde nájdete produkty v biokvalite a cenné rady
  • BioCare - eshop, ktorý ponúka výživoté doplnky, dietetické potraviny a recepty
  • Tesco - obchodný reťazec, kde okrem bežných potravín nakúpite produkty bez lepku
  • COOP Jednota - v obchodoch taktiež nájdete produkty, ktoré neobsahujú lepok

Súvisiace obchody

BioCare, BabičkinaZáhrada.sk, Prezdravie.sk, BIOnatural, Bohatstvo-Prírody.sk

Chcete prísť o odmenu až 15 % z každého nákupu na internete?

Stačí sa zadarmo zaregistrovať a o žiadne odmeny už nikdy neprídete.

Práve teraz k novému účtu až 10 € za vaše nákupy. Ku každej odmene za nákup, získate ďalšiu bonusovú v rovnakej výške. Celkom na bonusových odmenách môžete získať až 10 €.

- alebo -
Registráciou súhlasíte s podmienkami použitia a so spracovaním osobných údajov.
Máte už účet? Prihláste sa