Cyber Monday

Tipy k nákupu 28. 9. 2023

Online nákupy sa stávajú čoraz viac a viac populárne, a preto si aj oni zaslúžia svoj vlastný "sviatok". Tým je práve Cyber Monday. Akcia, ktorú si nemôže nechať ujsť žiadny fanúšik či fanúšička nakupovania. Množstvo online obchodov ponúka skvelé zľavy, kódy či kupóny vďaka ktorým môžete ušetriť. Ceny výrazne klesajú a počet položiek v nákupnom košíku rapídne stúpa. Tak vyzerá správny Cyber Monday.

Čo je to Cyber Monday

Kybernetický pondelok, známejší pod svojím anglickým názvom Cyber Monday, je jednou z najväčších nákupných akcií vo svete. Na Slovensku možno menej populárny, no s bohatou históriou v Európe a Amerike. V roku 2005 si predajcovia všimli, že veľké množstvo ľudí, ktorí nestihli akciu Black Friday, nakupuje hneď prvý pondelok po ňom. Tak vznikol Cyber Monday a jeho popularita z roka na rok stúpa. 

Kedy je Cyber Monday - nenechajte si ho ujsť

Ak nechcete zmeškať množstvo skvelých zliav a akciových ponúk, zakrúžkujte si v svojom kalendári prvý pondelok po Čiernom piatku. Tento rok je tým dátumom 27.11.2023. Pôvodne Cyber Monday trval iba 24 hodín. Niektoré online platformy ale predlžujú trvanie svojich akciových ponúk a môžte sa preto stretnúť s nápismi ako "Cyber Week" alebo "Cyber Days". 

Cyber Monday vs. Black Friday

Tieto dni nákupných nadšencov sa líšia v mnohom, nie len v názve a dátumoch. Hlavný rozdiel je v mieste - Black Friday je typický aj pre kamenné predajne aj pre e-shopy. Cyber Monday sa výlučne koná iba na online platformách. Z toho vyplýva aj väčšia pohoda a kľud pri nakupovaní počas Kybernetického pondelku, kedy môžete svoj nákup uskutočniť z pohodlia vašeho domova. V dnešnej dobe je už ponuka sortimentu obchodov, ktoré sa do týchto akcií zapájajú veľmi bohatá. Ako ale aj názov vypovedá, Kybernetický pondelok je zameraný najmä na IT, elektroniku a iné podobné produkty. Nemusíte sa však báť, nájdete aj množstvo zliav na oblečenie, obuv či kozmetiku. 

Ako najlepšie nakúpiť počas Cyber Monday

Množstvo lákavých ponúk na elektroniku, kozmetiku, módu a iné. Treba si však uvedomiť, že ponuky počas Kybernetického pondelku sú jednak časovo a aj kusovo obmedzené. Preto je dobrý nápad prezrieť si ponuku obchodu ešte pred samotným dňom. Niekedy akcia platí iba na vybrané kategórie. Odporúčame odoberať aj newsletter alebo sledovať sociálne siete obchodov, kde získate tie najaktuálnejšie informácie o zľavách či prípadne potrebných zľavových kódoch a kupónoch. Takisto tak môžete zistiť informácie o podmienkach dopravy zdarma počas tohto dňa. Nezabúdajte, že sa pohybujete v online svete, a preto sa oplatí byť obozretný. Na čo si dávať pozor, aké sú vaše práva a povinosti pri nakupovaní online sme si pre vás pripravili v samostatnom článku na Tipli. 

Ako využiť Cyber Monday zľavy

Spolu s Black Friday sa tieto dva "sviatky" považujú za štart predvianočných nákupov. November je ideálny čas kedy začať s nakupovaním abyste mohli pred Vianocami byť naozaj v pokoji a pohode. Sortiment je naozaj rozsiahly a neobmedzuje sa na fyzické pordukty. Vyberte si z bohatej ponuky spotrebičov, kozmetiky alebo investujte do zážitkov, napríklad krásnou dovolenkou cez Booking.com. Vylepšite si svoju domácnosť, objavujte svet alebo si vylepšite svoj šatník. A to všetko výhodne vďaka Cyber Monday zľavám. 

Obrázok

Chcete prísť o odmenu až 15 % z každého nákupu na internete?

Stačí sa zadarmo zaregistrovať a o žiadne odmeny už nikdy neprídete.

Práve teraz k novému účtu až 10 € za vaše nákupy. Ku každej odmene za nákup, získate ďalšiu bonusovú v rovnakej výške. Celkom na bonusových odmenách môžete získať až 10 €.

- alebo -
Registráciou súhlasíte s podmienkami použitia a so spracovaním osobných údajov.
Máte už účet? Prihláste sa